Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

AnnaCh 20:11, 13 lip 2015

Ależ cudne te hosty, jaka szkoda, że nie mam ich gdzie na razie u siebie posadzić. Pooglądam więc u Ciebie i będę się delektować ich widokiem.
Pozdrowionka
jolka 20:20, 13 lip 2015

AnnaCh napisał(a)
Ależ cudne te hosty, jaka szkoda, że nie mam ich gdzie na razie u siebie posadzić. Pooglądam więc u Ciebie i będę się delektować ich widokiem.
Pozdrowionka

Ania, u mnie też trochę problem, bo cienia brak i niektóre hosty się przypalają na słońcu. Mam nadzieję, że do jesieni zrobię w końcu tę rabatę brzozową, to tam hosty będą miały raj. Na razie muszą sobie radzić. Masz tu maluszka hostowego w kwiatkach

amelia_b 20:23, 13 lip 2015

Ależ to wszystko przez 2 lata porwała,aż niewiarygodne. Rabaty masz cudowne,a ja się zastanawiam co przed serby posadzić,już wiema z tymi markami to masz 100% racji,ja na wiosne byłam przerażona, teraz wiem że muszę róż dosadzićpozdrawiam
justajusta 21:38, 13 lip 2015

jolka napisał(a)

No, wiem, że już doczytałaś I zadowolona byłam z zakupu.
Skoro o nich mowa, to dorzucę dzisiejsze lariski

Cudne są, ja chcę nimi i lawendą podsadzić umbry. Szkoda ze nie pachną
jolka 21:40, 13 lip 2015

amelia_b napisał(a)
Ależ to wszystko przez 2 lata porwała,aż niewiarygodne. Rabaty masz cudowne,a ja się zastanawiam co przed serby posadzić,już wiema z tymi murkami to masz 100% racji,ja na wiosne byłam przerażona, teraz wiem że muszę róż dosadzićpozdrawiam

Hej Amelia Dzięki za odwiedzinki i za miłe słowo Po zdjęciach najlepiej widać, jak rośliny śmigają. No i cieszę się, że znalazłaś inspirację na towarzystwo dla serbów Dla Ciebie dzisiejsze limki, już prawie prawie w kwiatkach

Dorota123 21:40, 13 lip 2015

Na niebieski też mam fazę
jolka 21:47, 13 lip 2015

justajusta napisał(a)

Cudne są, ja chcę nimi i lawendą podsadzić umbry. Szkoda ze nie pachną

No nie można mieć wszystkiego Musimy sobie jakieś inne róże poszukać do wąchania. A lariski.. myślę, że będziesz zadowolona. Może nie są one aż tak spektakularne, ale są na pewno subtelne, takie delikatne, no i kwitną na zabój do zimy

A'propos umbry ... u mnie beznadzieja z umbrami, kurczę . Mam trzy posadzone, jedna piękna, druga ledwie zipie... a trzecia już prawie nie zipie Mają wodę w korzeniach i padają Nie wiem, czy im dać jeszcze rok i może jakimś cudem się zaaklimatyzują, czy przesadzać jesienią... Ech, muszę fotkę zrobić i się skonsultować. Ogólnie serce mi się kraje, jak na nie patrzę

jolka 21:48, 13 lip 2015

Dorota123 napisał(a)
Na niebieski też mam fazę

No to przynajmniej trafiłam z kolorem
AnnaCh 21:51, 13 lip 2015

jolka napisał(a)

Ania, u mnie też trochę problem, bo cienia brak i niektóre hosty się przypalają na słońcu. Mam nadzieję, że do jesieni zrobię w końcu tę rabatę brzozową, to tam hosty będą miały raj. Na razie muszą sobie radzić. Masz tu maluszka hostowego w kwiatkach

Śliczny ten maluszek
A które hosty jako tako wytrzymują na słońcu? Te całe zielone, czy te z elementami białego?
jolka 22:13, 13 lip 2015

AnnaCh napisał(a)

Śliczny ten maluszek A które hosty jako tako wytrzymują na słońcu? Te całe zielone, czy te z elementami białego?

Anusia, mnie to się wydaje, że najbardziej delikatne są te wpadające w żółty kolor. Biało-zielone i zielone dosyć się u mnie trzymają. Ale to oczywiście spore uproszczenie, trzeba by się zagłębić w wymagania konkretnych odmian. Np tu:
https://sadzawka.pl/pl/c/Tolerujace-slonce/92