Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

kasiek 16:42, 13 lip 2015

Wow - super wycieczka! Pieknie Wam idą te obrzeża z kostki, pochwal eMusia
Horcie masz piękne - wszystkie a i kompozycje cudowne, i jak tu nie poszerzać rabatek ?
Katkak 20:17, 13 lip 2015

kasiek napisał(a)
Wow - super wycieczka! Pieknie Wam idą te obrzeża z kostki, pochwal eMusia
Horcie masz piękne - wszystkie a i kompozycje cudowne, i jak tu nie poszerzać rabatek ?

Kasiu wycieczka świetna. Mam ochotę niedługo znów się do Sandomierza przejechać . Obrzeża z kostki sama robię, idzie mi już całkiem szybko, chyba nabyłam wprawy .
Katkak 20:20, 13 lip 2015

Nallar napisał(a)
Dzieciaki uśmiechnięte widać że zadowolone z wycieczki Nigdy nie byłam w Sandomierzu.
Zastosowanie palet super pomysł, ile to można zrobić z rzeczy "niby zbędnych" U mnie z palet jest siedzisko na werandzie.

Sandomierz jest przepiękny Ewciu. Z tych palet ludziska świetne rzeczy kombinują. Zapomniałam obfocić stolików zrobionych ze skrzynek na owoce jakie były w kawiarni .
Katkak 20:23, 13 lip 2015

Milka napisał(a)
Kasiu, wpadam z rewizytą najbardziej dzieciaczki zachwycają
A w ogrodzie różności, widzę że mnóstwo ciekawych i inspirujących dekoracji, śliczne i te różne korzenie, fajne dodatki ogrodowei synuś od małego wie, co mamusia lubi, chyba pomocnik bedzie, pozdrawiam cieplutko

Witaj , strasznie miło, że do mnie zaglądasz . Synuś po odrobinie zaczyna interesować się roślinami, przy okazji także ptakami i owadami . Pyta o ich nazwy . Jeszcze do niedawna chciał wysłać do krainy wiecznych łowów larwy biedronek. Teraz już wie, że to biedronkowe dzidziusie i nawet stanął kiedyś w ich obronie .
Katkak 21:01, 13 lip 2015

elzbieta_g napisał(a)
świetna wycieczka i cudne miejsce , byłam w Sandomierzu jesienią jak się drzewa i krzewy przebarwiały ...widoki wtedy boskie
śliczne masz dzieci a ta mała myszka do schrupania

Dzięki Elunia . Faktycznie, jesienią w Sandomierzu musi być przepięknie .
Katkak 21:22, 13 lip 2015

moje śliczności NN

Czosnki główkowate - mam je po raz pierwszy. Cudowne są
Katkak 21:35, 13 lip 2015

Ten floks będzie fajnie dawał po oczach . Zaczynają kwitnąć przetaczniki .

Hortka Boquet Rose, która była prawie biała zaczyna się rumienić . Bobo powolutku zaczyna kwitnąć .
Katkak 21:48, 13 lip 2015

Boquet Rose

Ta maleńka horcia to pierwsza jaką udało mi się ukorzenić .
Karol99 22:06, 13 lip 2015

Oo, a jak ukorzenialas?
Katkak 22:10, 13 lip 2015

Karol99 napisał(a)
Oo, a jak ukorzenialas?

Ucinam patyczek (tudzież ułamuję jak jestem na szabrach ). Najlepiej ukorzeniają się te wierzchołkowe, zielne, nie zdrewniałe. Zanurzam w ukorzeniaczu i do doniczki. Zostawiam tylko jedną parę liści, przy czym skracam je do 1/3długości, żeby ograniczyć parowanie. Podlewam. Dobrze trzymać pod plastikową butelką. Takie warunki przybliżone do szklarniowych powstają . Lubię się tak bawić. Na parapecie rosną mi dwie kolejne NN, urwane z ogródków pod blokami . Widać, że już się ukorzeniły (bo rosną nowe liście), więc w tym tygodniu zostaną posadzone w ogródku .