Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Brzoza pytanie przeniesiony 23:20, 30 maj 2020

Do góry
Przeniesione tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/2070-choroby-i-szkodniki-brzoz-brzoza-betula?page=22#post_8
Choroby i szkodniki brzóz, brzoza - Betula 23:19, 30 maj 2020

Do góry
janosikseba napisał(a)

Witam na mojej brzozie pojawiło się pęknięcie z którego wypływa rdzawa substancja czy to jest objaw jakiejś choroby? Rok temu takie samo pęknięcie pojawiło się na tej
samej brzozie tylko niżej przesmarowałem maścią ogrodniczą i wyciek zaschnął ale pękło wyżej proszę o rade co to może być. Z góry serdecznie dziękuje !!!

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:17, 30 maj 2020

Do góry
Tulipany w gruncie sadzone pod koniec roku - listopad, udały się i były a nawet jeszcze są - przepiękne, porażka była w donicach.
Ostatnie późne tulipany jeszcze mają kolor. Sporo jednak już obcięłam.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:56, 30 maj 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Przecież były zdjęcia z tulipanami Innych, lepszych nie mam. Tulipany w doniczkach w tym roku porażka, cała ulica była ustawiona donicami, multum, ale jedynie połowa wyszła, reszta przyschła, nie zakwitła, sucha zima była.
W gruncie ok. Nie miałam się czym chwalić niestety. Pokazałam co mogłam pokazać.

Moje 10 tys. tulipanów niestety...już wywiezione na pole. Będzie mieszanka łąkowa. Wszystkie donice usunęłam, teraz robię
kompozycje letnie. Wszystko wywożę, co brzydkie, a ustawiam, co ładne.

Tak było.

Nie wierzę, że to koniec tulipanów w wannach takie uroki Danusiu chcesz zaniechac.
Tulipany u mnie i w gruncie i w donicach beznadzieja.
Były w marcu ładne później przyszedł mróz dosyć wysoki i zmrozil paki kwiatowe które później zaschly.
Późne tulipany bardzo ładnie kwitły u mnie jeszcze białe się trzymają.
U ciebie to już prawie lato u mnie duże opóźnienie względem poprzednich lat jest zimno przede wszystkim noce.

Nowy zbiornik wodny mi się podoba brzegi ładnie wyprofilowane. Jak dobrze obsadzisz będzie pieknie. Zresztą wszystko co związane z wodą warte uwagi.

Pięknie jest.

Pozdrawiam
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 16:05, 29 maj 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ślicznie wygląda to połączenie fioletowych czosnków i liści bordo. Co to jest za roślinka?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:43, 28 maj 2020

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:43, 28 maj 2020

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:33, 28 maj 2020

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:32, 28 maj 2020

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:31, 28 maj 2020

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:30, 28 maj 2020

Do góry
Festiwal czosnków, a tulipany późne im wtórują, głównie pod szklarnią

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:28, 28 maj 2020

Do góry
Nowa fontanna, na razie jako poidełko. Jeszcze bez roślin, ale kwadrat powiększę i posadzę coś ładnego.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:24, 28 maj 2020

Do góry
Żywopłot węzłowy tuż po pierwszym cięciu po posadzeniu. Powierzchnia ziemi zostanie wyściółkowana próchnicą

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:23, 28 maj 2020

Do góry
Przy szklarni

W Kruklandii 10:09, 28 maj 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Z ciekawości wróciłam do twoich początków, pierwszy wątek a ten wątek - mega zmiana. Cieszę się ,że też miałam w tym swój udział (jednak) Sebek i Pszczółka - początki zmian.
Mega zmiana i 200 % lepiej

Przyznasz, że tutaj ogród nabrał klasy...co było, strach pomyśleć.
2011 rok grudzień. 8-9 lat.

Danusiu.... nic bez ciebie!!!
Angielskie ogrody najbliższe memu sercu

To ja musiałam najpierw dojrzeć. Dlatego tak się szarpałam, bo słuchałam każdej rady, a nie tego co mi w duszy gra
8-9 lat, a jeszcze do ideału daleko. Ale w ogrodnictwie... dla mnie nie efekt końcowy jest nagrodą, a sama droga do niego.

Dzięki za wiedzę, którą się dzielisz. Dużo się nauczyłam. Jeszcze tylko wypadałoby spotkać kiedyś założycielkę Ogrodowiska osobiście Może jakiś zlot w tym roku?

Pozdrawiam ciepło!
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:09, 28 maj 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kolory orlików boskie normalnie, zjawiskowe. Ja mam najwięcej granatowych.

Dzięki Danusiu, miło Cię gościć. Pewnie nasionka pozbieram tyle, że zawsze z tych nasion robię miks i dopiero dzielę, więc co się komu trafi to ma.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 08:26, 28 maj 2020

Do góry
Kolory orlików boskie normalnie, zjawiskowe. Ja mam najwięcej granatowych.
W Kruklandii 08:07, 28 maj 2020

Do góry
Z ciekawości wróciłam do twoich początków, pierwszy wątek a ten wątek - mega zmiana. Cieszę się ,że też miałam w tym swój udział (jednak) Sebek i Pszczółka - początki zmian.
Mega zmiana i 200 % lepiej

Przyznasz, że tutaj ogród nabrał klasy...co było, strach pomyśleć.
2011 rok grudzień. 8-9 lat.
System automatycznego nawadniania 22:53, 27 maj 2020

Do góry
ronin napisał(a)

Ze względu na różne problemy z wgrywaniem zdjęć przez zewnętrzne serwisy (np. ImageShack), postanowiliśmy stworzyć własny, prosty i intuicyjny system. Koniec z przechodzeniem na inne strony, przeklejaniem kodów oraz koniec ze znikającymi zdjęciami.

Nowa funkcjonalność jest dostępna z prawej strona pola do wpisywania treści postów. Poniżej opis jak to działa krok po kroku:

1. Klikamy link "Wgraj zdjęcie"
2. Wybieramy zdjęcie z dysku
3. Po załadowaniu zdjęcia pojawi się jego miniaturka
4. Możemy powtórzyć kroki 1-3 wgrywając wiele zdjęć
5. Klikamy na miniaturkę zdjęcia, aby wstawić je w treść posta.

Jeżeli dodaliśmy złe zdjęcie albo nie chcemy go jednak wstawiać w tekst, wtedy należy kliknąć na czerwony krzyżyk w prawym górnym rogu miniaturki. Zdjęcie zostanie skasowane oraz usunięte z treści posta.

Ważne: należy tym sposobem umieszczać wyłącznie zdjęcia własnego autorstwa

Kilka dodatkowych uwag:

- zdjęcia powinny mieć rozszerzenie: jpg, jpeg, png lub gif. Pliki z innym rozszerzeniem będą odrzucane
- zdjęcia mogą być w dowolnym rozmiarze, po wgraniu są zmniejszane do rozdzielczości 640 x 480
- do zdjęć jest dodawany znak wodny w prawym dolnym rogu
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:38, 27 maj 2020

Do góry
Kubusia napisał(a)

Witam serdecznie i proszę o radę,
potrzebuję stworzyć nowoczesną a nawet minimalistyczną rabatę- osłonę wzdłuż płotu 20 m (strona południowo-zachodnia) i uzyskać tam przyjemny widok, który będę podziwiać z okien tarasowych jadalni. Okna tarasowe są naprzeciw dwóch pierwszych przęseł płotu w paski, jak kończy się betonowy mur.

Ponieważ ten pas działki pod rabatę jest wąski, między płotem a tarasem jest do 2m dlatego zależy mi na maksymalnie wąskiej rabacie.

Myślałam o trawach, ale to nie będzie osłona całoroczna. Może jakieś iglaki plus trawy?

Osobiście uwielbiam wszelkie trawy, cisy, sosny, berberysy, brzozy... no właśnie, a dom jest w klimacie minimalizmu, więc muszę się pilnować, żeby nie zgubić po drodze prostoty, na której bardzo mi zależy.

Pomóżcie proszę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies