Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Gardenarium 07:39, 01 cze 2020

Bog napisał(a)
Danusiu to już jest raj na ziemi.

Tak się tutaj czujemy, choć moc pracy daje w kość. Ale to przyjemne zmęczenie

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:42, 01 cze 2020

ElzbietaFranka napisał(a)

Nie wierzę, że to koniec tulipanów w wannach takie uroki Danusiu chcesz zaniechac.

Nowy zbiornik wodny mi się podoba brzegi ładnie wyprofilowane. Jak dobrze obsadzisz będzie pieknie. Zresztą wszystko co związane z wodą warte uwagi.

Tak właśnie zamierzam robić, idę w coś nowego, wanny już mi się znudziły no i ciężkie są, nie mogę sama ich transportować
Nowy zbiornik wodny zwany "jeziorkiem" nabiera mocy, bo już posadziliśmy wyspy grzybieni. Witek kolory ustawiał, więc ciekawa jestem jak mu wyjdzie. Za kilka dni wyjdą liście na wierzch. Roślinność rodzima także zaczyna zasiedlać zbiornik, widzę jakieś rybki małe. Raz wpłynął do jeziorka nawet bóbr z pobliskiego uroczyska olszowego. Założyliśmy kratki, bo boimy się o drzewa.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:44, 01 cze 2020

Katte napisał(a)
Moje tulipany w donicach , ładne tylko te które zadołowałam w ziemi - reszta beznadzieja .
Botaniczne wyszły i stanęły w miejscu....

Na koniec sezonu też lądują w gruncie ...

Nie pamiętam o podlewaniu donic, dlatego mój ogród też musi być niewymagający .

Pozdrawiam

Niewymagający ogród trudno osiągnąć, w pierwszych miesiącach trzeba koniecznie podlewać, rośliny ukorzenią się i wtedy już mamy spokój.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:44, 01 cze 2020

kasiek napisał(a)
Jak pięknie nad wodą, a ile rutewek - będzie pokaz za chwilę
Kociaki przecudne, musisz byc bardzo dumna

Rutewki uwielbiam, dosadzam nowe. Kociaki - śmieszne ogromnie

Instagram Ogrodowiska
popcorn 07:44, 01 cze 2020

Nacieszyłam oczy. Można lepiej zacząć dzień Miłego!

PS pięknie, niesamowicie pięknie! A ile pracy włożone! Chylę czoła!
Gardenarium 07:45, 01 cze 2020

deszczowymaj napisał(a)
Danusiu pozdrawiam niedzielnie

ps.zdjęć dawno nie było

Hehe a jednak były jak mogłam przeoczyć ..idę obejrzeć na spokojnie

Oczywiście, że narobiłam, pond 600 zdjęć

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:45, 01 cze 2020

deszczowymaj napisał(a)

Cudownie Masz , Danusiu wszystko rośnie jak na drożdżach
Żywopłot węzłowy już jest ? lecisz jak błyskawica

Mam Tutaj

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:47, 01 cze 2020

Pszczelarnia napisał(a)
Danusiu, piszesz, że tulipany w donicach nie wyszły (u mnie też nie wszystkie) ale widzę na zdjęciach prawdziwy pokaz wiosenny, w tym tulipanowy.

Dużo piękna i wrażeń serwuje mi Twój ogród. Aż chciałoby się dotknąć tego piękna, dosłownie pomacać, przekonując się, że - choć Tworem wyobraźni - jest światem realnym.

Takie słabowite były, jakby je coć popodgryzało, rachityczne niektóre, natomiast te w gruncie nadwzyczaj wspaniałe. 3 rok tulipanów nie ruszanych z gruntu - porażka. Tylko np 'Ballerina' i 'Queen of the Night' ok. Wychodzą co roku niezawodnie.

Późne tulipany były najlepsze.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:51, 01 cze 2020

Makao_J napisał(a)
Danusiu, łubin to co roku sadzisz nowy czy wysiewasz?

Wychodzą co roku, kilka wykopałam z mojej już nieobecnej łąki kwietnej i rosną na rabacie wiosennej na uzupełnienie bylin wiosennych.

To łubiny trwałe, a najbardziej naispirowały mnie łubiny na Chelsea Flower Show, mój ulubiony to Lupinus ‘Masterpiece’.

Zobacz https://www.theenglishgarden.co.uk/plants/chelsea-goes-crazy-for-lupins/

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:52, 01 cze 2020

dominika_ napisał(a)
Noc z głowy, jak tu spać po takich widokach

Też wtedy siedziałam do 1 w nocy Dziś odespałam

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies