Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Moja codzienność - ogród Oli 22:24, 10 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Trzeba tylko zabrać pod uwagę fakt, że w płytach ogrodzeniowych dawane jest zbrojenie zazwyczaj jeden pręt po obwodzie, po przecięciu zacznie rdzewieć i po jakimś czasie płyta w tych miejscach będzie niszczeć Chyba, że są jeszcze jakieś inne płyty.

Tak Luki wiemy o tym Po przecięciu zabezpieczamy miejsce przecięcia drutu środkiem na rdzę. Płyty i tak będą wkopane w ziemię i przysypane naokoło kamieniem.

Luki, póki co głośno się zastanawiam w jaki sposób ograniczyć koszty na krawężnikach i myślimy co mogłoby stanowić dla nich alternatywę.

Jestem bardzo wdzięczna za Twoje profesjonalne podejście to tematu!

Olik przepraszam, że u Ciebie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:08, 10 lut 2016

Do góry
Wiosna nam się odsunęła na jakiś czas jak dla mnie dobrze, woda potrzebna, a zbyt wczesny sezon to nic dobrego chociaż do sprzątanie ciągnie

W związku z tym mam pytanko. Czy ma ktoś pomysł na ładną dekoracje na parapet do okna. Szukam i szukam i nic nie potrafię znaleźć, a kwiatki odpadają?
Propozycje mile widziane
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:07, 10 lut 2016

Do góry
Ewo widziałem taką dwuletnią i owszem też jest ładna, ale w czerwcu, a później robi się brzydka, wolę mieć co roku świeżą

Kasiu nie śpieszy się i na razie nie ma za co

Bożenko na meble przyjdzie jeszcze troszkę poczekać Stipe koniecznie w róże ja byłem zachwycony, a jak róże wysokie to przed różami też się super sprawdzi.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:02, 10 lut 2016

Do góry
Haha Marzenko długo to nie trwało
Moja codzienność - ogród Oli 22:00, 10 lut 2016

Do góry
polinka napisał(a)

My chyba dzisiaj wymyśliliśmy sposób na gładkie, tanie i prostokąty.
Kupić płyty betonowe, takie jak na płot i pociąć.

Trzeba tylko zabrać pod uwagę fakt, że w płytach ogrodzeniowych dawane jest zbrojenie zazwyczaj jeden pręt po obwodzie, po przecięciu zacznie rdzewieć i po jakimś czasie płyta w tych miejscach będzie niszczeć Chyba, że są jeszcze jakieś inne płyty.
Rododendronowy ogród II. 21:26, 10 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Bogdziu podejście do kotów mam bardzo podobne Chociaż kiedyś dawno temu miałem koty, nigdy więcej
Oj piwonie też mnie kuszą, ale poczekam sobie na stacjonarne zakupy bo podobno mają u mnie mieć sporo odmian

Ja miałam juz nie kupowac ale jak ogladam i wybieram to wiosennie sie czuję wiec zamówiłam tylko 3 szt z czego jedna drzewiasta, może gdzies upcham.
Rododendronowy ogród II. 20:02, 10 lut 2016

Do góry
Bogdziu podejście do kotów mam bardzo podobne Chociaż kiedyś dawno temu miałem koty, nigdy więcej
Oj piwonie też mnie kuszą, ale poczekam sobie na stacjonarne zakupy bo podobno mają u mnie mieć sporo odmian
Ogród z łezką II 20:01, 10 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Zostawiłem wiadomość
Za brak wizytówki wystawiam wieeelką naganę

Dziękuję Łukasz, już widziałam. Jutro się wgłębię, wydrukuję i odpiszę.

Wizytówka...kiedy to zrobić??? Chyba jak mnie na emeryturę puszczą
Ogród z łezką II 19:56, 10 lut 2016

Do góry
Zostawiłem wiadomość
Za brak wizytówki wystawiam wieeelką naganę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:08, 09 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Tak większość bylin w tym wszystkie jeżówki mam z tego źródła. Sadzonki ładne i zdrowe nie spotkałem się jeszcze by któreś bywały tam chore, a bywam często Czasem zdarzy się, że jakaś odmiana się słabo krzewi w szkółce, ale zazwyczaj to wina sadzonek co widać jak jestem na miejscu, ale to sporadycznie

Jeszcze raz dzięki Luki.
Borówcowy raj 15:48, 09 lut 2016

Do góry
Luki - o buku myślę zawsze. To moje ulubione drzewo.
Pszczółko - skarbem on jest, ale ciężko się z nim umówić .

Kuba - znalazłam wiosnę u mnie. Aż się zdziwiłam.

Nic u mnie więcej nie słychać.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:17, 09 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ja się nie zgodzę, że nie ma bezobsługowych roślin. Przecież chwasty są w pełni bezobsługowe. Rosną same, same sobie radzą, na zimę znikają wiosną znów same wyrastają, tylko my im zakłócamy tą 'bezobsługowowść'

To po co się tyle nad nimi schylasz?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:00, 09 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Kurcze mam szmaragdy od kilku lat i nigdy nie czyściłem, chyba wolałem żyć z tą niewiedzą

I co ... od dzisiaj będziesz czyścił?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:44, 09 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ja się nie zgodzę, że nie ma bezobsługowych roślin. Przecież chwasty są w pełni bezobsługowe. Rosną same, same sobie radzą, na zimę znikają wiosną znów same wyrastają, tylko my im zakłócamy tą 'bezobsługowowść'
a wiesz, że chciałam dodać "chyba że perz"
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:55, 09 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)

I nawet wysiewac ich nie trzebaa jaka roznorodnosc gatunkow
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:59, 09 lut 2016

Do góry
Typografia ogrodu 12:06, 09 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ja ostatnio z takim stadem wręcz ścigałem się samochodem. Biegły na łąkach ok 100 metrów od drogi i z lekkim lękiem obawiałem się, że zachce im się na drogę wskoczyć, ale biegły co najmniej 50 na godzinę. Cudny widok

U mnie maja tutaj trase.a ze musze przeskoczyc przez niewielka rzeczke to zwalnaja na wprost moich okien. Widok z bliska musi byc niesamowity.moj M chodzi na rykowisko i zawsze z zachwytem wraca po takim spektaklu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:53, 09 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Kurcze mam szmaragdy od kilku lat i nigdy nie czyściłem, chyba wolałem żyć z tą niewiedzą

hahhaha ja czyściłam po pierwszej zimie czyli w 2011, nie dawałam im wtedy większych szans takie koszmarne były... w tym roku widzę że muszę zakasać rękawki i cos tam poskubać
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:42, 09 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Ja tez
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies