Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Prawie - jak ogród 18:28, 12 cze 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

A wiesz, że Tess mi przypomniała, że ja mam tą trawę evergold
Ale jaja mam jedną kępkę kupiłam kiedyś na próbę Fajna jest
Konwalnik ma Pan Trawka i cena 10,00 pewnie małe, ale się rozrośnie. Chyba też się na nią skuszę

To dobrze, że ktoś czuwa nad Twoim ogródkiem
Jak masz dużą sadzonkę, to może spróbuj podzielić? Już będie kilka roślinek.

No właśnie z tymi internetowymi zakupami, to właśnie nie wiadomo, co z wielkością. Ja poczekam, może gdzieś upoluję w rozsądniej cenie
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:08, 12 cze 2015

Do góry
Tess napisał(a)
A, to zmienia postać rzeczy. Ale zamiana rozplenicy na ostnicę nic w kolorystyce nie zmieni, nawet chyba rozplenica lepiej pasuje, bo będzie miała brązowe balaski.
Z tą czernią w naszym klimacie to kiepsko jest. Konwalnik tylko kojarzę. A penisetum nie przezimuje, kordylina w gruncie też nie.
Ja nie pomogę, nie czuję się na siłach (ogrodowych).

Dziekuje że chciałaś mi pomóc Muszę pomyśleć i wybrać coś z roślin ktore będa u nas zimowały i jeszcze muszą wytrzymac pełne nasłonecznienie .Mam pewne typy roślin ale rabata jest zbyt mała aby wszystko pomieścić .Podoba mi sie czarny bez ten z ozdobnymi liścmi nawet go kupiłam ale posadziłam w innym miejscu.
"W kolorze blue" 16:38, 12 cze 2015

Do góry
Gosia? A ja sądziłam, żeś Irena
Mały ogród Kasi 16:25, 12 cze 2015

Do góry
Tess, niektórzy okreśłają to "niewyparzony język"

Kasia, dawaj z głową fote
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:00, 12 cze 2015

Do góry
A, to zmienia postać rzeczy. Ale zamiana rozplenicy na ostnicę nic w kolorystyce nie zmieni, nawet chyba rozplenica lepiej pasuje, bo będzie miała brązowe balaski.
Z tą czernią w naszym klimacie to kiepsko jest. Konwalnik tylko kojarzę. A penisetum nie przezimuje, kordylina w gruncie też nie.
Ja nie pomogę, nie czuję się na siłach (ogrodowych).
Lawendowy zawrót głowy 15:23, 12 cze 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Orliki przewitły, irysy szaleją i już kończą kwitnienie, na zawilce za wcześnie chyba.
Nie kupuj, jak coś nie wpada w oko A jeżówki kup takie, jakie sobie zaplanowałaś. Spokojnie, jeżówki jeszcze będą w sklepach. Zauważyłam, że sprzedawcy przyjęli zasadę sprzedawania wówczas danej rosliny, kiedy jest jej czas kwitnienia. wówczas najlepiej się sprzedają. No a jeżówki jeszcze nie kwitną.

Tess dzieki no tak mi mow i wszystko jasne juz myslalam ze ze mna cos nie teges
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:20, 12 cze 2015

Do góry
Tess napisał(a)

A dlaczego ta nie pasuje? Ja mysle, że jej dodatkowego koloru brakuje, że przyczyna nie leży w samej trawie.
Co byś powiedziała o dodaniu perovskii? Tak jak u Bety:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1779-dla-odmiany-czas-na-zmiany?page=575

Załozenie tej rabaty było takie aby stworzyc rabate w purpurze z dodatkiem czerni czerwonego tak jak tu https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/18-ogrod-w-czerni-i-czerwieni/photos
Lawendowy zawrót głowy 15:11, 12 cze 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

u mnie wszedzie patelnia ...zawilce nie kwitna, orliki cos niemrawo i irysy nic ...czy Wy tez tak macie ? nie wiem co mam kupic z bylinowych łazikuje inic mi woko nie wpada chce jezówki ale nie ma takich jak mnie się podobaja...

Orliki przewitły, irysy szaleją i już kończą kwitnienie, na zawilce za wcześnie chyba.
Nie kupuj, jak coś nie wpada w oko A jeżówki kup takie, jakie sobie zaplanowałaś. Spokojnie, jeżówki jeszcze będą w sklepach. Zauważyłam, że sprzedawcy przyjęli zasadę sprzedawania wówczas danej rosliny, kiedy jest jej czas kwitnienia. wówczas najlepiej się sprzedają. No a jeżówki jeszcze nie kwitną.
Dla odmiany czas na zmiany... 15:06, 12 cze 2015

Do góry
Kochana, instruktaż poproszę.
Na tej rabacie masz:
berberysy (jakie?)
to małe to późniejsza pięknota perovskia?
rozplenice (jaka?)
żurakie
a w nich rozchodniki.
Czy dobrze odczytałam?

Lawendowy zawrót głowy 14:54, 12 cze 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Ale masz już wielkie czosnki główkowate. Moje jeszcze mizerne.

Tess co jak co ale czosnki u mnie pierwsze rosna przynajmniej tyle
Lawendowy zawrót głowy 14:53, 12 cze 2015

Do góry
Ale masz już wielkie czosnki główkowate. Moje jeszcze mizerne.
Różaneczniki - sadzenie i pielęgnacja 14:21, 12 cze 2015

Do góry
Samego torfu nie dajemy do sadzenia różaneczników.
Siarka musi być pylista, granulowaną trzeba by rozbić na proszek, ale to podobno okropna robota. Jeśli do sadzenia - dajesz do dołka, tak rozsypujesz i mieszasz z ziemią. Jeśli różanecznik już rośnie - posypujesz cienko wokół rośliny i lekko przegrabiasz pazurkami z ziemią.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:17, 12 cze 2015

Do góry
Aga napisał(a)
Witam chciałabym wymienic trawę na tej rabacie bo teraz rosnie rozplenica na jaka trwe wymienic tak aby pasowała do reszty roślin?Czy moze na ostnicę?

A dlaczego ta nie pasuje? Ja mysle, że jej dodatkowego koloru brakuje, że przyczyna nie leży w samej trawie.
Co byś powiedziała o dodaniu perovskii? Tak jak u Bety:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1779-dla-odmiany-czas-na-zmiany?page=575
Znowu na wsi 14:02, 12 cze 2015

Do góry
Ależ w szybkim tempie ten ogród dojrzewa. Bardzo klimatycznie jest.
Jolu, co to jest na tym zdjęciu?

Lawendowy zawrót głowy 13:40, 12 cze 2015

Do góry
Dorotko zapraszam czescie );

Renatko Dzieki bardzo

Milka ja moge tylko powzychac do takich widokow jak Twoje ....milo, ze wpadlas

Nana no to mam zagwozdke ))

Tess widok na zielono to najwaznijsze jescze niedawno widzialam co innego ):

Rench hihihi a ja Francje to lubie akurat bardzo tylko tam coraz mniej elegancji )

Kaska te kulaski to wlasnie problem bo one tak malo przyrostow maja po cieciu w kawietniu .....

Edka no z tym mysleniem to najtrudniej u mnie wolno idzie kurcze .... Trza by zaczac cos łykac

Bussy Bee Takie konski male to sie szybko robi hihihi

Ewelina jak to cichutko niby ? Ciesze sie ze Ci sie podoba )

Agus dzieki zyczenia na wage złota coby sie czasami siednac i dychnac )
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:12, 12 cze 2015

Do góry
tess-to dębik osmiopłatkowy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:11, 12 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)

co to te puchatki?
W Gąszczu u Tess 13:10, 12 cze 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Tess, wiem ze wiesz, to ja nie bylam pewna. Zapomnialam dac ? mnie drazni wyjatkowo, nie mam kompletnie na niego pomyslu

A ja zrobiłam z niego obwódkę, jak zakwitnie, przymierzę do niego ciemną żurawkę. Coś czuję, że to będzie to! Jak przekwitnie, żurawka go zasłoni. Za nim mam cisy a pomiędzy nimi niebieskie klematisy bylinowe.
Czekam jak to wszystko zakwitnie.
Jak się nie sprawdzi, wywalę na wieś. Tam będzie pasował na pewno.
I podsadziłam go też na brzeg rabaty z piwoniami. Na razie jest malutki, ale liczę, że w przyszłym roku świetnie się sprawdzi, wylewając na ścieżkę (bo tak może).
"W kolorze blue" 13:05, 12 cze 2015

Do góry
No właśnie nie, rosła w mojej patelniowej części ogrodu.
Piszą, że gleba: piaszczysto-gliniasta, przepuszczalna.
U mnie jedynie gliniasto
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:04, 12 cze 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Zimą, jak ja Od wiosny do jesieni "ogarniam" dom. Zimą odgruzowuję

skąd ja to znam...na wczoraj nawet urlop sobie wzięłam, bo musiałam nadrobić kilka spraw...m.in. ogrodowych tez...i się pytam...czy to normalne?...ale od przyszłego tygodnia tylko podlewam i odchwaszczam...żadnej nowej rabaty...już sama się zaczynam źle czuć w tym kołowrotku...gdzie te czasy, kiedy przychodziłam z pracy, lub przychodził wekend i człowiek się zastanawiał co z wolnym czasem zrobić?...ja lubię jak cos się dzieję...ale nie lubię mieć zaległości...i poczucia, że znowu z czymś nie wyrabiam....

sorki Gosiek że u Ciebie takie wynurzenia, ale tak jakoś wyszło
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies