Wietrzyku, mam pytanie odnośnie rdestu - jak myślisz, czy da radę pod dużymi klonami? Chciałabym, żeby zadarnił skarpę i ziemię dookoła tawuł van houtte'a.
Zdjęć zrobiłam 3 setki, więc jeszcze długo będę się cieszyć wyglądem tego ślicznego ogrodu.
Jeszcze raz dziękuję Vivie i jej mężowi za zaproszenie do ich rajskiego ogrodu. Na długo zapadną mi w pamięci ich opowiadania o ogrodzie. Ogród jest cudowny, pięknie zaprojektowany. Wszystko bardzo mi się podobało, dziękuję za gościnę.
To własnie pąki Chopina, który na bank nim nie jest. Kupowane oczywiście gdzie? W miejscowym ogrodniczym. Obok widok na mini stipeczki (choć nabierają mocy, nie powiem ), jeżówkę i Chopina własciwego.
Chopin. Trochę na nie narzekałam, ale kwiaty rekompensują wszystko.. Są przepiękne! Świecą na rabacie tym swoim żółtawym blaskiem. Dokupiłam wiosną trzy, bo mi zabrakło, i na bank to coś innego niż Chopin. Za chwilę pąki się rozwiną, to zobaczymy. Żeby chociaż były biało-zółtawe.. Bo pąki póki co niekoreślone jakieś.
Ta parka kurek jako jedyna chodzi swobodnie po ogrodzie
Tą ostróżke kupiłam w zeszłym roku rośnie pod brzozami bo na tamten czas to było jedyne miejsce gdzie mogłam posadzić rośliny
Wiosną muszę ja przesadzić