Jeszcze kilka liliowców i jeżówek czeka w kolejce.
Dzisiaj w pierwszych godzinach urlopu upajaam się zapachem maciejki i pomidorów bo je podlewałam
Maciejka rosnie obok, a jak pachnie, bosko. Podlałam ja za to
Reniu, prawdopodobnie za głęboko je posadziłaś i dlatego nie wyszły. Pani w Bylinowym Raju mi powiedziała, ze nie wolno je głęgoko sadzić.
Ewuniu - och.. cieszę się , bo wiesz... ja równiez je lubię
Gosiaczku - to dla ciebie... inny bukiecik
Dzisiaj nie fociłam... plewiłam, plewiłam, plewiłam... i jeszcze nie skończone... ufff...
Juzia... eglantyne od williama oddziela miskant ML, ale jest jeszcze malutki . Ten rok jest u nas bardzo suchy... róże słabiej kwitną, ale za to nie chorują . Eglantynkę masz na powyższej fotce... to ta bardziej "kolorowa"
Mam pytanie, czy na tej rabacie z bylinami mogłaby rosnąć jakaś niewysoka róża w tym pustym miejscu? A może to za mało miejsca? Fajnie będzie pasowała do bylin, czy może już bylinami tę rabatkę wykończyć?
Jolu, no już sama nie wiem co robić, to co widać na zdjęciach to prawie całość przedogródka. Jutro zrobię zdjęcie dokładnie całego. Muszę mieć niestety miejsce parkingowe w przedogródku, bo tak z mężem pracujemy w innych porach, że nie mogą nasze samochody stać jeden za drugim, tylko obok siebie.
Również się cieszę, że skończyłam to co zaplanowałam z tymi bergeniami. Mam nadzieję, że się przyjmą