Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe przygody 08:23, 27 cze 2015

Do góry
Ewik napisał(a)
Stefcia piękna u Ciebie , moja w pączkach. Zazdroszczę tobie tak fajnego miejsca na zakupy różane .

Żałuję, że nie za bardzo czasowa jestem by skorzystać z tej bogatej oferty Tantau. np. jesienią z doskoku pojechałam przypadkiem i udało mi się kupić ok 17 krzaczków. które naprawdę były bardzo ładne
Jazz jest właśnie z jesieni
Ogrodowe skarby 08:21, 27 cze 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Cudna przemiana .... Ale najwazniejsze ze atmosferka sielska została ...to serce ogrodu najwazniejsze ...masz cudowny cieply zakatek

Jestem zauroczona ...

Dziękuję Zakątek sielski to jest to co lubię Cieszę się bardzo że go mam! Serce ogrodu dobrze to określiłaś
Pozdrawiam
Nasz przydomowy ogródek 08:21, 27 cze 2015

Do góry
Aniu pomalutku Chippendale kończy pierwszy etap kwitnienia. Ale już wypuszcza nowe pędy. Muszę w jesieni trochę pogrupować róże co do wysokości. Pozdrawiamy.

Gosia dziękujemy.

Ewa - eee tam znam się. To jest ogólna zasada cięcia i to się sprawdza. Teraz to nie wiem co Ci powiedzieć bo nie wiem czy te nowe pędy wyrosły w tym roku czy są z tamtego. Jeżeli krzew jest duży jak piszesz, to wytnij przy ziemi te najstarsze pędy i pozostaw młode np 5-7 szt. Skróć je do wysokości 1m i obetnij boczne gałązki na 2-3 oczka. Za chwilę wypuszczą nowe przyrosty i one zakwitną na przyszłą wiosnę. Powodzenia. O zobacz u mnie.

Forsycję za chwilę opitolę na okrągło (mimo że są to przyrosty tegoroczne) niech do jesieni wypuści jeszcze raz. Nie chcę aby wielka urosła.

Natomiast krzewuszka jeszcze kwitnie. Po kwitnieniu przytnę boczne pędy niech wypuszcza nowe.

Ogrodowe skarby 08:11, 27 cze 2015

Do góry
Cudna przemiana .... Ale najwazniejsze ze atmosferka sielska została ...to serce ogrodu najwazniejsze ...masz cudowny cieply zakatek

Jestem zauroczona ...

Ogrodowe skarby 08:07, 27 cze 2015

Do góry
Magdalenka napisał(a)
Nareszcie doczekałam się nowych zdjęć. Twój ogród to miód na me złaknione serce
Zapisałam całą masę zdjęć w moich ogrodowych inspiracjach
Placyk śliczny, bardzo romantyczny.
I powaliły mnie te wspaniałe powojniki, wiesz może jak się zwą te piękności?
Pozdrawiam Kochana, gdyby nie odległość, codziennie siedziałabym w Twoim ogrodzie i napawała się tymi wspaniałymi widokami.

Magdalenko jak mi miło jak tak piszesz . W życiu nie powiedziałabym że ktoś będzie mój ogród brał do "ogrodowych inspiracji" Cieszę się bardzo
Mimo odległości zapraszam bo przydał by się ktoś do tego siedzenia w ogrodzie ...rzadko siadam i odpoczywam a jak bym miała takiego miłego gościa to na pewno bym herbatkę piła na placyku wypoczynkowym
Powojniki kupiłam w biedr więc odmiany chyba nie specjalnej szukałam fotki z nazwą ale gdzieś się zapodziała w razie jak się na nią natknę to napiszę
Pozdrawiam
Ogrodowe skarby 07:58, 27 cze 2015

Do góry
Takie porównanie
lato 2013 r

2014r

2015r

Jurajski Ogród 07:29, 27 cze 2015

Do góry
Kochani, jak zwykle (ostatnio) odpowiadam hurtem, nie gniewajcie się, ale...taki teraz mam czas, że mus wybaczyć...

Dziękuję Wam za odwiedzinki Rabata wschodnia przy furtce została zmieniona już w zeszłym roku, bo firletka była piękna, ale...do końca kwitnienia, potem straszyła. Nasadziłam tam traw (czekam na ich kwitnienie), werben, wiosną kwitły tam tulipany, teraz będą trawy, jest obwódka z bukszpanu, reszta to lawenda i róże, lawenda i róże, lawenda i róże... Nareszcie zakwita Bonica i to ją właśnie widać na rabacie.

Miłego weekendu
Ogród Proximki 06:19, 27 cze 2015

Do góry
Wklejam jak to wygląda całościowo z góry

NA pustej rabacie żwirowej po prawo planowałam bukszpany z żurawkami. Ale wszystko jest na słońcu i nie wiem czy żurawki to wytrzymają.

Czerwonymi liniami zaznaczyłam miejsca gdzie będą rabaty wysypane korą
Ogrodowy spektakl trwa ... 00:47, 27 cze 2015

Do góry
Miłego ogrodowania życzę i radości
koniec już tego przesadzania

ile lat rosną ostróżki?

czekamy na liliowce - u mnie widzę jakiś problem, jeden nie kwitnie więc wiem że ma za ciemno - one jednak potrzebują pełnego słońca, a drugi bonanza jak nie zakwitnie może późny to mam nowe miejsce na różę

pozdrawiam

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:42, 27 cze 2015

Do góry
Aj tyle nawklejałam i wyleciało

więc serwis dla Doroty
patrz kwitnie hortensja od Ciebie i na pewno do przesadzenia bo ma za mało miejsca

a to dzwonek kremowy o którym Ci mówiłam

wielkie liście żeleźniaka - owszem ładne bez kwiecia

brama do raju się robi

Ranczo Edy 00:37, 27 cze 2015

Do góry
wakacje

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:31, 27 cze 2015

Do góry
Richie napisał(a)
Mira, te róże na taczkach to do skupu jadą? Ilość róż jest u Ciebie imponująca a teraz zachwycają.
Ty masz 2 bukszpany do cięcia a ja 19 i 13 cisów i już wszystkie po "fryzjerze" bo pogoda sprzyjała / było pochmurno/

Och żebym ja wiedziała gdzie ten skup to chętnie. Mój sąsiad namiętnie wycina mlecze i też mi się pyta o skup.

U mnie wszystko idzie wolniej bo mój pomocnik ma mało czasu
No ale dziś ja przycięłam bukszpany i jałowca, a małżonek, stożka na przodzie, upitolił mi buka jak nie widziałam i równo pięciornika szpalerek - czyli jest równo ale bez liści goło - brr, u mnie cały ogród do cięcia może wyrobię

no to dalsza część serwisu różaego

Graham Thomas - już kilka lat - ma długie kwitnienie i w tym roku najbardziej go polubiłam

Clair Renecanse - też kilka lat - najbardziej mi odpowiada pokrój karzaka i długie kwitnienie i kwitnienie też pojedynzego kawiatka, ładnie przekwita, czarna plamistość się czepia , subtelny zapach przyjemny - podobno wszystkie róże z tej serii Renesance są udane

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:22, 27 cze 2015

Do góry
Artemis
drugi sezon - pierwsze kwiaty były piękne, przekwita ładnie nie ciemnieje, proste łodygi, no zobaczymy

nie wiem jaka ta róża, mam ją już długo, może ktoś wie

Kiedyś się spełni :-) 00:21, 27 cze 2015

Do góry
CZERWIEC 2015
Ogrodowy spektakl trwa ... 00:18, 27 cze 2015

Do góry
serwis różany cd

Veichenblau
pnąca ,już wiem że na efekt trzeba będzie poczekać jeszcze ze 2 lata - chodzi mi o pokrycie daszku, na razie osiągneła jakieś 150 cm w drugim roku a jeszcze będzie rosła

Comte de Chambourd
w ub roku sadziłam w lecie to chyba drugi sezon albo pierwszy
strasznie się kłebi przy ziemi i jest do połowy liści irysów - czekam już pierwsze kwiatki były, a ma kolejne pączki

Goethe
może z 4 sezon ale dwa pierwsze były kiepskie
wypuściła 2 baty - może źle cięłam coś mi się mniej podoba w tym roku

Westerland - mam ją już długo ale w tym roku przesadzona - mogę stwierdzić że to żelazna dama - co ona przeszła u mnie
wreszcie znalazła dobre miejsce i rozpoczyna kwitnienie

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:06, 27 cze 2015

Do góry
serwis różany z dziś

Leonardo da Vinci
pierwszy sezon, już widać że długo utrzymuje kwiaty, no ale nie pachnie to chyba niewybaczalne, zobaczymy wiedziałam co kupuję

Grace
drugi sezon, ma śliczne jasne liście,na razie mała, kwiatki przewiesza no i dość długo kwitnie, lekko pachnie i jest urokliwa

róża wielkokwiatowe - staromodne - wypuszaczają proste łodygi zakończone kwiatem - lubię takie można wszędzie wkleić

Peace

Aphrodite, urok wdzięk i elegancja

Ogródek Ewy 00:01, 27 cze 2015

Do góry
A teraz z innej beczki. Od kilku dni (czytaj nocy) w naszym ogródku przechadzał się taki "obywatel" Widziany był przez mojego eM bo to też nocny "zwierz"
Dziś "obywatel" zwiedzał działkę sąsiedzką ale udało się go uwiecznić (jaki aparat, takie zdjęcia)
Ciekawe czy to jakiś szlak wędrowny, czy on może mieszka gdzieś w pobliżu...
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:59, 26 cze 2015

Do góry
Kupiłam sobie penstemona ale nie wiem czy zimuje, tradycyjnie obeszłam z nim kilka razy ogród

a kiedyś kupiłam taki nachyłek - w ub roku wymarzł

a ten żółty rośnie bezproblemowo

jeszcze przed cięciem, a żylistek powoli przekwita bardzo go lubię

moja nowośc bratek bylinowy

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 23:58, 26 cze 2015

Do góry
Mój przedogródek a właściwie to go jeszcze nie ma .
Jest za to piękna łąka z kwitnącymi polnymi kwiatami. Rozciąga się na przestrzeni mojej i sąsiadki 'przedogródkiem'

.
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:54, 26 cze 2015

Do góry
Agcia napisał(a)

Uwielbiam takie zapracowane ujęcia..takie jak najczęściej są w naszych ogrodach.. Pięknie u Ciebie.. ja mojej Constance Spry nie usuwam kwiatów bo mają potem piękne owoce. Długo się zimą utrzymują

Och dzięki za info o Constance, właśnie zostawiłam ją w spokoju bo kołatało mi w głowie, że też argumentem zakupowym były te owoce.

Cięłam dziś bukszpany - mam dwa więc się nie narobiłam przy tym ale innych prac było sporo.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies