Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Chwasty w trawniku 10:23, 29 maj 2015

Do góry
To zdjęcia ze skrzypem i inne badziewie...
Do raju daleko - u Ewy 10:20, 29 maj 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Wrzuciłam na 275 stronie, ale trochę pokręciłam Szukałam szałwii "Deep Blue", ale udało mi się kupić przetacznik "Candles" Też "łaciński"
Ale pewnie Cię nie interesuje, bo szukasz szałwii

Bardzo ładny, może też sie skusze?
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:12, 29 maj 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Kasiu ogród zachwyca, parasolowata faktycznie ma pąki...Wow
Róża już ci zakwitła, moje jeszcze w głębokich pąkach, ja mam nadal ślimory, chodze po ogrodzie i zbieram do wazonu, udziabane czosnki leżące na trawie
W ciąż myślę o Tobie
buziaczki

Dzięki Agatka - zrobiłam w promyczkach jeszcze kilka fotem - w tym miejscu mam leczaczek
Zreszta azalki już przekwitają wiec zdażyłam na ich zakończenie

Ślimorów współczuje, sypiesz?
I dzięki za dobre myśli, to bardzo dodaje sił i optymizmu
Chwasty w trawniku 10:11, 29 maj 2015

Do góry
To jest troszkę lepsza cześć trawy, gdzie nie ma aż tyle chwastów[
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:08, 29 maj 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Kasiulka to super, że jesteś już w lepszej formie . Cieszę się bardzo. Faktycznie dobrze dla Ciebie, że pogoda nie dopisywała, bo nie było tak żal leżeć. U mnie trutka na ślimaki też pomaga na szczęście, choć trochę dziur w funkiach zdążyły mendy zrobić. Róża cudna, pamiętam, że kwitła kiedy byłam u Ciebie pierwszy raz . Buziaki i walcz jak lew na tej rehabilitacji .

Kasiulka kręgosłup niebo lepiej, ale stawy w rękach mam do leczenia - od dźwigania się na wózku, bo jak nogi nie słuchają to ręce 2 razy mocniej musza pracować ...
Poradnia dziś popołudniu, zobaczymy co mi przepiszą.

A na razie ja mogę tylko bawic się rączami w coś nie wymagającego żadnego wysiłku jak... to:

W cieniu - zacieniona 10:06, 29 maj 2015

Do góry
...hortensje zbierają się powoli...

Hayes S.

White Dolprim

Early Blue

Limelight...ta duża to moja najstarsza...matka pozostałych limek

Great Star le Vasterival

...pozostałe jeszcze w tyle...niespieszno im ...
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:06, 29 maj 2015

Do góry
agatanowa napisał(a)
Kasia, wpadłam rzucić okiem u Ciebie, pozachwycać się. I się nie zawiodłam. Ale co ja tu czytam?? Wypadek? Powikłania? Rehabilitacja? Nie doczytałam dokłądnie, co się stało, ale życzę Kasiu pełni zdrowia i sił, trzymaj się ciepło i mocno. Ja trzymam kciuki.

Wypadki były jak miałam 12 i 16 lat i to one mnie uszkodziły, dziś po latach zaczyna wszystko sie odzywac - no cóż jak to się mówi - PESEL
Niestety częstotliwość i siła rosna więc trza się za siebie zabrać i wkoncu dorosłam by to zrobić
Wczoraj miałam pomoc w ogrodzie - ja jeszcze z tydzień nie wkopie szpadla, przyszedł sąsiad ogrodnik i popielił i powycinał kanciki
Troche nie spodobało mi sie jak przerzedził niezapominajki przy altanie bo zrobiło sie łysawo, a krzewuszki nie są jeszcze tak wielkie by oszołomiły kolorem..

Za to jak wyciął kanciki z tyłu to normalnie zgłupiałam - slicznie

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:00, 29 maj 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Wpadłam zobaczyć jak samopoczucie, czytam, że lepiej i spacerek po ogrodzie już był. Cieszę się bardzo i życzę całkowitego zdrówka.

Dzieki Dorotko, spacereki małe juz są bo przecież od poniedziałku do roboty i 8 godzin na krześle

Dziś cudna pogoda, dyndam nózią na leżaku i wykorzystuje ostatnie chwile chorobowego. W sumie pogoda przez te 2 tyg była tak obrzydliwa że dopiero dziś moge sie wyłożyć w ogrodzie. I właściwie to dobrze, bo by mnie korciło by cos robić w ogródku a tak to byłam grzeczna
Za to dziś słonko mnie grzeje

W Kruklandii 09:59, 29 maj 2015

Do góry
Efffa napisał(a)
Juzia a jakie najblizsze plany?

Ty też się nie uwieszaj na płocie tylko właź przez furtkę

Palny?
Plany skupiają się na tym kawałku ugoru

Najpierw rabaty, później oczko w miejscu trampoliny
Chwasty w trawniku 09:47, 29 maj 2015

Do góry
Witam, jestem tu nowa, tzn. Ogrodowisko przegladam regularnie anonimowoOdważyłam się napisać ponieważ mam problem z nowym trawnikiem. To coś przypominające trawnik zostało posiane równo 3 tyg. temu. Obecnie jest duzo miejsc łysych, ale najgorsze są chwasty. Jest masę perzu, oset i najgorszy skrzyp. Trawa jest podlewana regularnie(mamy system nawadniajacy). Dodam,że do założenia trawnika(z braku czasu) wzięlismy firmę ogrodniczą. Myśleliśmy, że doczekamy się trawy, a nie chwastowiska. Proszę o poradę co mamy teraz zrobić (jutro z firmy przychodza i bedziemy rozmawiac co dalej), czy kazać im na nowo posiac trawę? Dodam, że posiali trawę uniwersalną, była też nawieziona ziemia (tą co mam na dziełce to glina) u mnie na całym terenie jest bardzo duze nasłonecznienie. Aha, oni mają pomysł, żeby to spryskać, ale jak się orietuję na skrzyp muszą uzyć czegoś silnego, czy to nie wypali całkiem tej marnej trawy?
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 09:34, 29 maj 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Wstawię fotki jak wyszło z wrzosikami.Teraz wiadomo, nie kwitną.Jednak te zielone kuleczki bardzo mi się podobają
Chciałabym dosadzić drugi pas aby było ich więcej w grupie.Przy nich dać trawę, jak w planie.Pomyślałam czy red baron byłby tam dobry??
A runianka mogłaby być albo z żurawkami albo zamiast.I jak się zmieszczą to trawki z planu

Rozumiem, że red baron to te czerwone kreseczki na końcu. Mi osobiście nie pasują. Ten kolor coś mi nie gra w tym miejscu.
Ogródek nad jeziorem 09:30, 29 maj 2015

Do góry
Edyta10 napisał(a)

co to jest? śliczne
Różaneczniki - choroby i szkodniki 09:30, 29 maj 2015

Do góry
Trawnika niczym nie nawożę. Jedynie to tylko raz albo dwa razy rododendrona podlałam odrobiną nawozu rozpuszczonego w 10 litrach wody z kranu (wlałam na wilgotne podłoże)i dwa razy zrobiłam oprysk. Tak mi zalecali na innym forum bo uważali, że był nie dożywiony. Podlewałam go co dwa dni wodą z kranu z kwaskiem cytrynowym i tak przez dwa tyg teraz podlewam z kwaskiem jak mi się przypomni czyli gdzieś tak raz na dwa tygodnie ale teraz uzbierało mi się dużo deszczówki więc już nie leje wody z kranu. To miało pomóc mu pobierać składniki z gleby gdyby jednak się okazało, że to kwestia złego ph ale on zamiast się poprawiać to się pogarsza wygląda co raz gorzej a nie chcę go stracić czytałam też, że warto trzymać rodki w grupie. W czerwcu znów będę w Arboretum i chcę dokupić 1-2 sztukę i posadzić koło niego ale nie wiem czy ma to sens jeśli z jednym sobie nie daję rady

Tak wyglądał w lutym gdy po raz pierwszy szukałam dla niego ratunku:

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 09:28, 29 maj 2015

Do góry
Wstawię fotki jak wyszło z wrzosikami.Teraz wiadomo, nie kwitną.Jednak te zielone kuleczki bardzo mi się podobają
Chciałabym dosadzić drugi pas aby było ich więcej w grupie.Przy nich dać trawę, jak w planie.Pomyślałam czy red baron byłby tam dobry??
A runianka mogłaby być albo z żurawkami albo zamiast.I jak się zmieszczą to trawki z planu

A to bez malowideł.

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 09:27, 29 maj 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
a tu pnaca hortensja ktora nie chce się wspinac...

hortensja się ukorzenia ze 3 lata a potem ma przyrosty do 1 m - idzie jak burza i wtedy tez kwitnie, także cierpliwości
Rododendronowy ogród II. 09:24, 29 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Tytuł fotki.. zgrane małżeństwo.... pomoc przyjacielska.. praca zespołowa
Mój 4 arowy azyl... 09:04, 29 maj 2015

Do góry
Basiu
Serduszka z giełdy to Burning Hearts.

Rododendronowy ogród II. 09:02, 29 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Jak w bajce! Uwielbiam takie ścieżki!!!
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 08:55, 29 maj 2015

Do góry
Mysza napisał(a)

O rany.Uważaj.Mnie nadal szczypie, ale co tam.Bywało gorzej.

Zobacz jak wyglądają moje rh
Nie zakwitły, a z pąków mam pootwierane łuski.Co robić?????

Nic nie robic , no może tylko podlewac jeśli nie ma deszczu. Twoje rh nie zawiązały pąków kwiatowych, byc może sa za małe albo za malo były podlewane w lipcu i sierpniu gdy zawiazuja paki. Teraz zaczeły rosnac i mają piękne przyrosty a to nie łuski tylko młode listeczki. Podlewaj w czasie suszy to zawiązą pąki kwiatowe na przyszły rok a w tym tylko urosna ale to też dobre bo bedą bardziej okazałe.I oberwij przekwitniete kwiatostany-te po lewej stronie.
Rododendronowy ogród II. 08:51, 29 maj 2015

Do góry

Miłego dnia wszystkim życzę i ide opryskiwac mszyce na rózach-już drugi raz.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies