Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 21:55, 10 lip 2015

iwka napisał(a)

Jola te trawki to może carex evergold? Nie wiesz czy można je dzielić?

Czy to jest carex evergold... nie wiem na pewno. Edyta mówi, że carex to carex Nie mam pojęcia jak się je dzieli, ale chyba muszę je bliżej obejrzeć, bo chętnie bym sobie przymnożyła takowych

Dla Ciebie jeżówki Czekam i czekam na jakieś bladawce, a tu mi się same ogniste kolory pokazują!!
Atena 22:06, 10 lip 2015

Jolu
a gdzie kupowałaś swoje róże ?
W jakimś sklepie internetowym ?
Możesz polecić na priva jeśli byłaś zadowolona z sadzonek.
jolka 22:12, 10 lip 2015

Atena napisał(a)
Jolu a gdzie kupowałaś swoje róże ?
W jakimś sklepie internetowym? Możesz polecić na priva jeśli byłaś zadowolona z sadzonek.

Atenka, larissy kupowałam dwa sezony temu z odkrytym korzeniem w rosarium. I były super. ALE ... uważaj, bo w tym sezonie na wiosnę czytałam w wielu wątkach, że mieli słabe sadzonki, kilka dziewczyn odsyłało przesyłki. Natomiast bonicę kupowałam na wiosnę w lokalnym centrum ogrodniczym. Dla Ciebie larissy dzisiejsze

jolka 22:19, 10 lip 2015

Cyknęłam dziś mojego połamanego i obecnie powiązanego platana.
Z połowę go ubyło, ot.. taki lifting. Ech ..

Atena 22:32, 10 lip 2015

jolka napisał(a)

Atenka, larissy kupowałam dwa sezony temu z odkrytym korzeniem w rosarium. I były super. ALE ... uważaj, bo w tym sezonie na wiosnę czytałam w wielu wątkach, że mieli słabe sadzonki, kilka dziewczyn odsyłało przesyłki. Natomiast bonicę kupowałam na wiosnę w lokalnym centrum ogrodniczym. Dla Ciebie larissy dzisiejsze

Larissy przepiękne
Mam je właśnie na liście rabaty różanej.
Tylko się zastanawiam czy brać się za nią na jesień czy już może poczekać do wiosny.....
Jeżówki też masz śliczne. Też je planuje ale w przyszłym sezonie bo w tym za dużo rozgrzebałam i muszę coś w końcu skończyć.
A platan nie wygląda najgorzej, szkoda go bidulka ale pewnie szybko nadrobi.
jolka 17:20, 11 lip 2015

Atena napisał(a)
Larissy przepiękne Mam je właśnie na liście rabaty różanej. Tylko się zastanawiam czy brać się za nią na jesień czy już może poczekać

Ja akurat larissy sadziłam na jesień. Z kolei bonicę wiosną. I jedne i drugie rosną bez zarzutu. Wg mnie oba terminy dobre, byle tylko rośliny były odpowiedniej jakości.

Ja bym sobie jeszcze 4 róże posadziła teraz Dość wysokie ok. 80-100 cm, kolor ciemny róż/purpura, powtarzające kwitnienie. Tylko nie mogę się zdecydować jakie.

Po drugiej stronie tego miejsca są właśnie larissy i lawenda. Myślałam m.in. o munsted wood, bo wszyscy ją chwalą, no i jest piękna Ale oczywiście nigdzie nie dostępna Zanim będzie, to pewnie mi się koncepcja zmieni. Już się zmieniła, bo wcześniej chciałam tam coś zimozielonego na kiju
nicol21 22:08, 11 lip 2015

a te biało-zielone hosty to może patriot? Porównaj i zobaczysz. Patriot są bardzo ładne, średniej wielkości i z ładnym białym obrzeżem. Mam parę sztuk u siebie.

Róże świetne
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
jolka 09:11, 12 lip 2015

nicol21 napisał(a)
a te biało-zielone hosty to może patriot? Porównaj i zobaczysz. Patriot są bardzo ładne, średniej wielkości i z ładnym białym obrzeżem. Mam parę sztuk u siebie. Róże świetne

99,5%.. patriot
07_Rene 09:21, 12 lip 2015

Platan nie taki straszny. Pewnie że szkoda każdej gałązki, ale ten ma jeszcze szansę na piękny wygląd w przyszłości.
larissa na tle nieba - miodzio
justajusta 22:57, 12 lip 2015

Jolu, gdzie kupowałaś swoje Larissy? Przymierzam się do zakupu jesienią i chciałam zrobic rozeznanie w sklepach internetowych. Czy Twoje były z gołym korzeniem?