Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

basia3 23:07, 09 lip 2015

marzena_perkowska napisał(a)
Jak twoje rośliny znoszą upały. U mnie hortensje ogrodowe w półcieniu przypala

u mnie niestety też bardzo dużo liści już oberwałam a słońce mają tylko przez pół dnia, ale ostatnie upały były okrutne
basia3 23:08, 09 lip 2015

Super gratulacje dla właścicielki pięknego ogrodu
aga_podlasie 11:12, 10 lip 2015

Dzięki Basiu
Piękny to on z założenia jeszcze ma być
aga_podlasie 22:11, 10 lip 2015

Dziś było u nas tylko 13 stopni i nie chciało mi się nawet wychodzić do ogrodu. Ale jak wyszło słońce to na chwilę wyszłam i ja.
Hortensja Anabelle chyba zaczyna odżywać. Mam nadzieję, bo pojawia się ciemnozielony kolor na liściach. Podlałam ją pokrzywą, może pomogło? Taki efekt zaobserowałam dopiero na pierwszej z czterech.

I nie mogę nie pokazać róż, są przepiękne teraz.
Swany

Pastelle

aga_podlasie 22:37, 10 lip 2015

Z nasion wyrósł mi taki krwawnik, teraz muszę go pilnować i rozmnożyć, inne wyszły białe i blado różowe.

Startują liliowce i hortensje

I jeszcze kilka róż
Maria Teresa, pierwsze kwiaty jakby zgniecione, nie wiem dlaczego

aga_podlasie 22:49, 10 lip 2015

Artemis
Od kilku godzin pada deszcz, pewnie niewiele płatków na nim zostanie, a szkoda, bo mają piękny waniliowy kolor i ciekawy kształt.

Eden, a za nią widać liście róży, na którą z niecierpliwością czekam. Liście są pięknie wybarwione. To Shropshire Lad. W ubiegłym roku miała może 2 kwiaty. Oby w tym było więcej.
Eden zachwyca mnie w pąku, później kwiaty są bardzo trwałe ale już nie takie urodziwe. Od tej róży wszystko się zaczęło

Crocus
aga_podlasie 19:17, 14 lip 2015

Kilka ostatnich popołudni pada, ma to swoje zalety, nie trzeba podlewać, ale jednocześnie nie ma szansy wyjść do ogrodu popracować. Dziś tylko zdążyłam zrobić kilka zdjęć.
Ta rabatka powstała przy bramie, chyba jej jeszcze nie pokazywałam, udało mi się zlikwidować kawałek trawnika Roślinki są jeszcze małe, bukszpaniki wzdłuż murku mają go kiedyś zasłonić. Nie wiem po co o nich piszę, nawet ich nie widać jeszcze Żurawki sama dzieliłam.

aga_podlasie 19:45, 14 lip 2015

Jeżówka w różnych fazach kwitnienia

aga_podlasie 21:40, 15 lip 2015

Moje dzisiejsze zakupy

Dokupilam cisy elegantissima i berberysy rose glow i dosadziłam do poprzednich. I skusiłam się na hortensję phantom.

Kończyłam sadzić to robilo się ciemno, więc zdjęć nie ma.

Zastanawiam się czy trzymać hortensję w donicy czy wysadzić do ogrodu. Kusi mnie, żeby mieć ją w donicy na tarasie
bozga 19:55, 19 lip 2015

Jak masz miejsce wysadź do gruntu, to piękna odmiana, szybko rośnie, w gruncie bezproblemowa, w donicy musiałabyś codziennie pilnować podlewania