Hej Sebku...no jestes pewien ze to aktualne zdjecia???? Łubin pięknie wygląda.
Mój tez się pokzał mimo ze w zeszłym roku śladu po nim nie było i sądziłam , że przepadł. Zaraz obejrzę sobie co się działo....cocciężka to praca bo tak długiej nieobecności...ale i przyjemna bo zmiany w pigułce
Ale Cię daawno nie było - a gdzie napisałaś usprawiedliwienie
I widzę Cię inną
A czy w pigułce zmiany to nie wiem - bo na pewno ze 100 stron przybyło od Twojej ostatniej wizyty
Danusiu - bardzo się cieszę, że Cię tam ciągnie z powrotem
Bo zimą było inaczej - i to znacznie. Dzięki Tobie ogród może odzyskać dawny blask, choć według mnie i tak pięknie się prezentuje.
A Babcię Jasię podziwiam za to, że ciągle daje radę
Ale zadziwił mnie kształt rabat - na pewno koszenie będzie utrudnione...
A raczej docinanie
Red baron się ładnie przebarwił. Tylko mam pytanie - on rośnie pod samą ścianą i tam w ogóle wody nie ma. Codziennie mu dolewam, szczególnie teraz, bo posucha....
Tylko co będzie zimą - czy nie wymarznie. Obok niego jest róża austina - też pod dachem, a śnieg tam nie dotrze. Jak będę sypać na nie śnieg zimą to dobrze przezimują czy grozi im susza? Sam nie wiem
Powiem jeszcze , że sprawdziły się w słońcu Lime Marmalade . Urosły bardzo szybko i słońce pomimo kapryśniej pogody nie zrobiło im krzywdy. Sprawdzają się na słońce w zamian za Citronelle.
Natomiast Citronelle super pracuje na swój wygląd w zacienionych miejscach pięknie je rozjaśniając
To taka moja dygresyjka jeszcze
Jakbyś nie miała gdzie dać citronelli to dzwoń do przyjaciela, hehe
Wiem, że lubisz trzy podstawowe barwy : czerwoną, żółtą i niebieską, no to pozostają czerwone begonie. ewentualnie z ciemnymi liśćmi.
Powiem Ci, że jak lubię kolor biały, to w begoniach akurat najlepiej wyglądają te czerwone. Białe są dość "sztuczne" a czerwone doskonale udają "byliny" i kolor jest idealny. Różowe także wyglądają na "przesadzony efekt".
Ale to jest tylko moje zdanie, sadziłam wszystkie kolory i takie akurat mam spostrzeżenia. Nie wiem, jak u Ciebie?
Ja chyba też będę w gruncie tylko sadzić białe, ale w donicach raczej różowe, bo mam białe ściany, więc się zleją
A czerwonych w tym roku nie kupowałem - nie trafiają jakoś do mnie kolorem, a chcę być też konsekwentny
Sebku to nie jest takie proste. Ja mam sznurek i miarkę, i nie idzie mi w ogóle (pomysł z deską u Babci Jasi genialny). Mnie zawsze dobrze plamy wychodzą a czasami trzeba równo. Oj to jest problem. Ogromny.
A wiesz, że mi z deską poszło prosto, ale muszę poprawić, bo płot idzie na ukos i dziwnie wygląda taka zwężona rabata
Sebek-dzięki że zagladasz i dziękuję za opinie , proszę częściej Jednak wydaje mi sie że tam nie będzie pasował cis na pniu (nie taki efekt chcę uzyskać). cisy znajdą się w moim ogrodzie ale raczej jako ekrany, kreski, przegrody, obrzeża itp. Takie wstepnie mam założenie ale czas pokaże. Ewalm masz racje trzeba zamienić miejscami bukszpany z konwalnikiem. Jak zmolesuję męża wstawię dwie poprawione opcje. Gabów nie chcę dawać bliżej domu bo lubie jak w domu jest słonecznie a mogłyby mi wtedy zabrać słońce z kuchni (i tak mam tam poziome długie okno-więc światła mało).
Tak jak sugeruje Danusia zrobię te konwalniki w gęsty prostokąt. Gabion zostaje w jestenj sztuce, myślę że będzie pasował i chciałabym go tam jednak zostawić
A teraz odnośnie trawki na tej chudej rabatce na korze. Magnolio, ta Carex 'The Beatles' byłaby super tylko nie wiem czy nie jest za niska. Jeszcze rozpartuję tą Carex morrowi Ice Dance . Biorę pod uwage że tam patelnia. Mama zaryzykować z tą turzycą Ice Dance ? Wizualnei bardzie j mi sie podoba Carex 'The Beatles' -ale chyab za niska