Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zmyślony

Ogród zmyślony

Gardenarium 09:06, 19 paź 2011

Z tymi bukszpanami to chyba jakaś zmyłka... Myszorek ..ja nic nie wiem

Instagram Ogrodowiska
Pszczelarnia 09:13, 19 paź 2011

myszorek napisał(a)

No chyba św. Antoniego we śnie za nogi trzymałaś Myszorku, jak ślicznie się nagle u Ciebie zrobiło, cud jakiś czy co? Brat razem ze mną całą relację czytał(ponad 10 stron) i były tylko echy i ochy, na tak wspaniałą, dokładną pracę całej ekipy teraz tylko jak Danusia napisała "tiry z roślinami" i będzie miodzio czego Wam życzę, dobranoc

Dziękuję ślicznie za ulubionego zielonego

Jak trzeba to i całą zimę Wszystkich Świętych za nogi będę trzymała, ale nie wiem, czy oni się takimi rzeczami zajmują. No może Franciszka się uda przekonać, on tak kochał przyrodę.Może namówię go, że mój ogród będzie dobrym schronieniem dla zwierząt i pojedziemy po te dwa tiry roślin, choćby i taczką

I tak już zaspałam i tak pada deszcz i tak jest ciemno - Myszorku, jest taki jeden święty, co się modlił w ogrodzie a aniołowie mu pole orali (św. Izydor). I jest jeszcze taki święty czeski (św. Prokop) - on diabłem orał. Życzę Ci siły i jednego, i drugiego. A Franciszek i Antoni, i Juda Tadeusz (patron spraw trudnych i beznadziejnych) to oczywiście zawsze się przydadzą.
myszorek 09:43, 19 paź 2011

gardenarium napisał(a)

no zmyła, a jakże
Tak mi się tylko jakoś ubzdurało, że zawsze w żwirku coś "rozrzucasz"
myszorek 09:44, 19 paź 2011

Pszczelarnia napisał(a)

No chyba św. Antoniego we śnie za nogi trzymałaś Myszorku, jak ślicznie się nagle u Ciebie zrobiło, cud jakiś czy co? Brat razem ze mną całą relację czytał(ponad 10 stron) i były tylko echy i ochy, na tak wspaniałą, dokładną pracę całej ekipy teraz tylko jak Danusia napisała "tiry z roślinami" i będzie miodzio czego Wam życzę, dobranoc

Dziękuję ślicznie za ulubionego zielonego

Jak trzeba to i całą zimę Wszystkich Świętych za nogi będę trzymała, ale nie wiem, czy oni się takimi rzeczami zajmują. No może Franciszka się uda przekonać, on tak kochał przyrodę.Może namówię go, że mój ogród będzie dobrym schronieniem dla zwierząt i pojedziemy po te dwa tiry roślin, choćby i taczką

I tak już zaspałam i tak pada deszcz i tak jest ciemno - Myszorku, jest taki jeden święty, co się modlił w ogrodzie a aniołowie mu pole orali (św. Izydor). I jest jeszcze taki święty czeski (św. Prokop) - on diabłem orał. Życzę Ci siły i jednego, i drugiego. A Franciszek i Antoni, i Juda Tadeusz (patron spraw trudnych i beznadziejnych) to oczywiście zawsze się przydadzą.

O Pszczółko, muszę sobie klęcznik chyba kupić A Ty edukowana jesteś w tych swiętościach i tak ładnie opowiadasz
anula_wn 09:51, 19 paź 2011

nooo z taką obstawą świetych to ogród będzie dopieszczony i wypielęgnowany
ana_art 09:51, 19 paź 2011

myszorek napisał(a)

no zmyła, a jakże
Tak mi się tylko jakoś ubzdurało, że zawsze w żwirku coś "rozrzucasz"

hihihi figlarka
Sebek 15:33, 19 paź 2011

Pszczelarnia napisał(a)
Sebku to nie jest takie proste. Ja mam sznurek i miarkę, i nie idzie mi w ogóle (pomysł z deską u Babci Jasi genialny). Mnie zawsze dobrze plamy wychodzą a czasami trzeba równo. Oj to jest problem. Ogromny.

A wiesz, że mi z deską poszło prosto, ale muszę poprawić, bo płot idzie na ukos i dziwnie wygląda taka zwężona rabata
Pszczelarnia 15:56, 19 paź 2011

Seba, żebyś wiedział, ile razy ja poprawiałam..... i jeszcze jedną LL muszę pchnąć, bo zaczynam ją kantować i nie wygląda ... . A teraz już nie ma zmiłuj się...
justi 20:25, 19 paź 2011

Ja przykładałam deskę i kroiłam nożem, potem łopatka i wybieranie darni. Ale już mam szpadelek do kantów.
myszorek 21:09, 19 paź 2011

a mi kanty idą nawet jakoś w miarę na prosto bez deski, trzeba tylko iść raz za razem nożem do kancików i ziemia musi być choć trochę wilgotna. Z deską zawsze zrobię krzywo

Nie mam zdjęc, nie mam zdjęć. Wróciłam dzisiaj późno, ledwo żywa, a jeszcze jakiś baran przejechał po moim świeżo ułożonym krawężniku na oczach moich i całej Ekipy. Az sobie przeklełam na głos(łoj).Brak mi słów(na siebie też).

Jak myślicie wstawić na podjazd betonowe lwy, czy łańcuchy z nabitymi ćwiekami, bo szeroka droga dla niektórych jest chyba jednak za wąska?