Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:27, 31 gru 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Dziękuje Ci za przypomnienie u mnie tych slow. Moja babcia właśnie w Wigilię zawsze używała tego samego zdania przekazywanego od pokoleń przy łamaniu się oplatkiem. Chyba mamy podobne "zawodowe" zainteresowania. O kultywowaniu tradycji nie wspomne

Do siego Roku

Joluś - cała przyjemność po mojej stronie
Ogród z uśmiechem 10:49, 31 gru 2016

Do góry
Śliczne zyczenia Jolu.
Dla Ciebie również Do Siego!!!

ps. "cytacik Co ciekawe życzenia "Do siego roku" były stosowane w przeszłości jako życzenia wigilijne. Gospodarz, łamiąc opłatek, życzył wszystkim „Ażeby Bóg dozwolił doczekać do siego roku”.
Życzenia te oznaczały mniej więcej tyle, co "życzę, żeby Bóg pozwolił doczekać w zdrowiu do nadchodzącego Nowego Roku".
Zdarzało się także, że mówiono: Życzę ci pomyślności „od siego do siego roku”. Oznacza to, że chodzi o czas między rokiem, który się kończy, a tym, który nastąpi.
Forma siego to dopełniacz zaimka wskazującego ś (si) znaczący ‘tego’."
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:47, 31 gru 2016

Do góry
Oszroniony ogród wygląda przepieknie .
Twoje kulkowisko miodzio
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:50, 30 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)
piekna choinka - a resztę ozdób pokażesz?

Kokosiu problem polega na tym, ze z braku czasu i z powodu innych priorytetów ozdob u mnie niemal niej ma w tym roku. Wianek i ciemierniki przed domem pokazałam, w domu hipeastrum i poinsencja limonkowe, na stole wianek soute świerkowy z eukaliptusami i wielką swieca oraz choinka. Nic wiecej nie ma..... Miedzianych ozdób nawet z szafki nie wyciagnęłam. Moze na 3 Króli coś wymodzę ?

U mnie w domu w tym roku oświetlenie króluje. Na całym ogrodzie zimowym mam od wewnątrz kurtynę z lampkami led. Zakupiłam byłam w biedrze
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:43, 30 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)

grab kolumnowy?

Dzięki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:25, 30 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Aaaale fajne!!!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:43, 30 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)
dzis mała inspiracja (bo uwielbiam ten ogród)

http://mugoogrody.pl/realizacje/nggallery/realizacje/005

mijam go jadąc do koleżanki

świetny! pewnie często ją odwiedzasz
i Twoje świąteczne wnętrza też w moim stylu a potrójne bombki na choince to zgapię za rok
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:40, 30 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)
docelowo nic na stół nie zrobiam , brakło mi juz sił, chęci i czasu

nic tu więcej nie potrzeba, tak jest idealnie,elegancko i ze smakiem
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:25, 30 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)

pięknie i w domku i w ogrodzie
te zdjęcia są cudne - rozplenice w mrożnej szacie wyglądają jak srebrne łańcuszki, piękna ogrodowa biżuteria
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 19:22, 30 gru 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

A takie byś sobie wyobraziła?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5043-malymi-krokami-bo-wlasnymi-recami?page=1629
Bo ja chcę takie Zachwyciłam się Kasi pomysłem. Trochę czuję się jak złodziej, ale lepszego nie wymyślę.

mi tez jej miejsce się podoba, jest minimalistycznie i prosto ale z gustem. jedyne co moze dodam to ognisko z grilem jak u malkul bo teść takie sobie zrobił pare lat temu tylko ze na 3 nogach.
także ja tez złodziejka to dwie będziemy siedzieć
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:20, 30 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)
dzis mała inspiracja (bo uwielbiam ten ogród)

http://mugoogrody.pl/realizacje/nggallery/realizacje/005

mijam go jadąc do koleżanki

znam go, mam ta firmę dodaną w polubieniach na fejsie
Moja codzienność - ogród Oli 18:44, 30 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)
cmok

buziaki
Ogród w mieście-ogrodzie 18:30, 30 gru 2016

Do góry
malkul napisał(a)

świetne zdjęcie. mróz stoi na baczność

ciekawe, że wilgoć układała się wzdłuż słojów, no nie?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:18, 30 gru 2016
Do góry
malkul napisał(a)
Wiosna
niby tak odległa ale moje myśli juz sa tuz obok niej , tej zielonej, pachnącej, z lekkim chłodem na policzkach, przy tych wychodzących z ziemi irysach, przy cięciach i opryskach i nowalijkach - moje myśli już gnają ku wiośnie i nic nie jest w stanie ich powstrzymać

juz blisko...około połowy lutego widywałam u mnie krokusy ...a widok kwiatków dodaje pędu ogródkowego

PS. w linku brakuje mi zdjec z wiosny i lata ...po krótkiej analizie za nudno jak dla mnie ...ja musze miec napaćkane kwitków

Ogród w mieście-ogrodzie 18:15, 30 gru 2016

Do góry
Pazdzierzowy napisał(a)

świetne zdjęcie. mróz stoi na baczność
Pszczelarnia 18:09, 30 gru 2016

Do góry
Ewo twoja wizytówka mnnie ujęła bardzo. Jest inna, ciekawie opisana , interesujące podziały wprowadziłas i śliczne detale pokazałaś. cała ty zawarta w wizytówce. Lubię Pszczelarnie bardzo i ciebie Ewo za to co nosisz w sobie , za spokój, za delikatność i wyczucie , za połączenia, za mąrde słowa które piszesz i za obiektywizm.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies