Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 21:49, 13 maj 2017

Do góry
Muszę sobie zapisać Zawitki sposób na ukorzenianie. Czas zacząć pomysleć o własnych cisach
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:46, 13 maj 2017

Do góry
Trzymam kciuki za nową ziemię
Doświadczalnia bylinowo-różana 21:43, 13 maj 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Na zakończenie ognista śliwa dziecięca

Wszystkie zdjęcia cuudne ale to może iść na tapetę! Piękna śliwa i rewelacyjne ujęcia

U mnie szałwie jeszcze troszeczkę i też będą kwitnąć
Na zielonej... trawce :) 21:40, 13 maj 2017

Do góry
Angel zauważyłaś może czy na ipomea są mszyce? Czytałam wiele opinii o przyciąganiu mszyc przez tą roślinę...
Ogród z wilkiem zamkn. 21:40, 13 maj 2017

Do góry
Jola - widzę " ze też dziś mocno pracowo ogrodowo dziekuje
Polinka , dzięki za docenienie moich kancików , przy desce nożem kuchennym ( nóż niestety nie przeżył ) Ml nie będę dzielić , a co ile je sadzić , żeby taki szpaler się zrobił ?
Alicja dziekuje za odwiedziny , też za chwilkę do Ciebie zajrzę
Ania dziekuje

Ogrodowy song 21:37, 13 maj 2017

Do góry
Szałwia jeszcze chwila i będzie kwitła Jak to odmiana?
Ogród z wilkiem zamkn. 21:27, 13 maj 2017

Do góry
Kancik pierwsza klasa! Świetnie wygląda

ML bym nie dzieliła...będziesz długo czekać na efekt.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 21:24, 13 maj 2017

Do góry
IDziesz kochana jak burza! Już to wszystko całkiem inaczej wygląda niż na początku A jak trawka urośnie będzie super soczyście
Jak mojego Młodego zmobilizowałam do podlewania co kilka godzin i dzisiaj już wszędzie zielono.

Buziaki

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:13, 13 maj 2017

Do góry
Zakupy bardzo ładne Pomidorki i u mnie zagoszczą w następnym tygodniu

Pozdrawiam Haniu.
Typografia ogrodu 21:13, 13 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Czy to ten trzeci pas będzie taki niespodziankowy?

wrocila piękna
Nie ten trzcinnikowy jeszcze. A niespodzianka to za duze słowochce wyjaśnić co chodzi mi po głowie ale muszę mieć na to dłuższa chwile by wkleić wszystkie inspiracje i dotąd zdobyte informacje może w... tygodniu
Typografia ogrodu 21:10, 13 maj 2017

Do góry
Czy to ten trzeci pas będzie taki niespodziankowy?

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:57, 13 maj 2017

Do góry
Kochani bardzo dziękuję za tyle miłych słów! Jest mi niezwykle przyjemnie, że podoba Wam się nasz mały ogród. Przyznam szczerze, że nam też

Wiem, że to wszystko można by zrobić w rok albo i krócej...ale jak to przeważnie bywa, ograniczają nas finanse i czas. Jeszcze dużo pracy przed nami aby wszystko doprowadzić do porządku ale plan jest i działamy dalej Dzisiaj zamówiliśmy wielkie słupy drewniane-jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to za dwa tyg. stanie nowa konstrukcja w ogrodzie.

Toszka-dzięki, że czuwasz

Małgoś-specjalnie dla Ciebie na weekend
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:29, 12 maj 2017

Do góry
Polinka wszystkie metamorfozy to giganty mocy, ale mnie najbardziej powala garaż i otoczenie!
Różaneczniki - choroby i szkodniki 13:10, 12 maj 2017

Do góry
brzydula napisał(a)

Nigdy nie mierzyłam ph wody i gleby wiec to mój błąd na pewno. Stanowisko starałam się wybrać odpowiednie ale jak przygotować całe stanowisko to nie wiem musze doczytać.
Może przedstawię jak ja robiłam
Po wykopaniu dołka sporej wielkości obsypywaliśmy go siarką, kolejno na spodzie trochę trocin sosnowych, mieszkanka była przygotowana z kwaśnego torfu, piasku, zwykłej ziemi i w zależności czy posiadaliśmy trochę kory zmielonej. Przy pierwszych 10 szt nie dodawałam zwykłej ziemi. jednak później spotkałam się z opinią że powinno się w zasadzie pól na pól torf z ziemią i tak zrobiłam w tym przypadku.
Oczywiści moczone przed sadzeniem i chyba poluźniona bryła korzeniowa.

Proszę mi jeszcze powiedzieć czy stare fundamenty betonowe które gdzieś tam w pobliżu się znajdują mogą być przyczyną problemów ?
Jeden gość w moim odgrodzie zwrócił uwagę na spadek terenu, więc teraz myślę czy gdzieś od spodu im to nie szkodzi.

Kochane, wybaczcie moją "szczerą szczerość" ( i proszę z góry nie obrażac się tu za nią)-
wszystkie odpowiedzi na te pytania są 3-4 strony wcześniej.
Poświęciłam sporo czasu na wyjaśnienie dlaczego potrzeba przygotować staranne, organiczne podłoże, dlaczego torf jest złudny, dlaczego chemiczne działania tylko pozornie pomagają kwaśnolubom by finalnie je osłabić (ekstremalnie nawet zabić)... wystarczy poczytać i przeanalizować swoje działania i błędy.
Wybaczcie mi moją frustrację, ale bez sensu jest to samo pisać co kilka stron kiedy to nie jest czytane z przemyśleniem

Nie jestem w stanie przewidzieć jakie błędy były popełnione na etapie sadzenia i pielęgnacji. Najzwyczajniej jasnowidzem nie jestem

To czy fundamenty zmieniają ph określić może tylko systematyczny pomiar. Innej opcji nie ma

Opryski jeśli się robi to trzeba wiedzieć jaki oprysk na co działa i czy można opryskiwać np. kwaśnolubne rośliny, bo np. OC nie wchodzi w rachubę.
Opryski ekologiczne robi się przy temperaturze min. 10stopni.
Po co pryskać HT jeśli na roślinach nie ma szkodników?

Polinka niedawno poświęciła masę czasu aby zebrać w jedno miejsce całą opryskową wiedzę i doświadczenie... wystarczy przeczytać

Rozumiem, że najłatwiej jest zadać pytanie i uzyskać odpowiedź, bez wysilania się i szukania. Ale przeczytać chyba można to co jest napisane kilka stron wcześniej i na dokładkę przypomniane, że już to było wyjaśniane.
Jesli nie czytacie z braku czasu, to wyobraźcie sobie ile czasu potrzeba na napisanie tych porad, rad, wskazówek i wyjaśnień. Wszystko to piszemy kosztem prywatnego czasu... pro bono.

Ja tylko proszę o uszanowanie naszego wspólnego, forumowego zaangażowania.
Tyle i aż tyle proszę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:57, 12 maj 2017

Do góry
Haha Polinka, rządzisz Zdjęcia bombowe, każdy powinien obejrzeć co się da jak się chce
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:33, 12 maj 2017

Do góry
I ostatnie dwa na koniec tych moich wspominek

2013r.

2015r.

Buziaki i wielkie podziękowania dla wszystkich, którzy wspierali mnie radą i dobry słowem przez te cztery lata

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:28, 12 maj 2017

Do góry
2013r.

2014r.

2016r.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:25, 12 maj 2017

Do góry
2013r.

2016r.

2013r.

2016r.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies