Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

sylwik69 20:36, 14 maj 2017

Poli metamorfozy napawają optymizmem..ile to człowiek potrafi zdziałać,przemienić,jak się potrafi zaprzeć i stworzyć na nowo coś pięknego! teraz inspirujesz innych i służysz dobrą radą
Z okazji Twojego małego jubileuszu na Forum życzę spełnienia marzeń nie tylko ogrodowych
Zana 22:00, 14 maj 2017

Dawno u Ciebie nie byłam, a dzisiaj trafiłam akurat na takie podsumowanie. Niesamowicie zmieniłaś to swoje miejsce. Czytam, że czas poważnej decyzji przed Wami, życzę podjęcia tej najlepszej.
inag 22:33, 14 maj 2017

Pokazałam Metamorfozy mojemu eMowi. Wiesz jak skwitował?
Powiedział: No widzisz, to jest dowód na to że chcieć to móc. Jak się dba tak się ma
Niesamowite czego dokonaliście własnymi rękami!
AngelikaX 22:37, 14 maj 2017

polinka napisał(a)
Koniec wolnego em wrócił z wyjazdowego weekendu,czas nacieszyć się ciepłym wieczorem w takich okolicznościach przyrody

Pięknie
Margarete 16:57, 15 maj 2017

Paulina,
w kwestii mojego nieszczęsnego żywopłotu Mazan radzi pól na pół mniszek i krwawnik. Ok, mniszek jest pod dostatkiem wszedzie, krwawników jeszcze nie widziałam ale poszukam - lece dzis z psem na łowy krwawnika. Nie wiem tylko co dalej ? Jak sie do tego zabrać?
Jaka woda zalać? ciepła czy zimną? Ile trzymac zeby skisło? Mieszać ? odkrywać? Jak to potem dawkować? Jak rozcieńczać ? Jak czesto lać na rośliny ?
Ja jestem zielona jak trawa majowa w tej kwestii...Ratunku!!!
Margarete 17:17, 15 maj 2017

I jeszcze dodam że mam tuż za płotem a i często u siebie na rabacie całe łany podagrycznika wiec mogę i z niego coś zrobić...z liści, z korzeni, w dowolnych ilościach...A może by tak pomieszać go z mniszkiem ?
Shemsi 17:28, 15 maj 2017

Polinko, bywałam u Ciebie już kilkakrotnie, zazwyczaj za kimś, po cenną wiedzę lub inspirację. Wpadałam wtedy po cichu, na chwilę, bo za każdym razem stwierdzałam, że kiedyś muszę wrócić do Ciebie na dłużej. Po prostu musiałam
I w końcu się udało, od dwóch tygodni po trochu przeglądałam Twój wątek od początku. Czytałam głównie pismo obrazkowe, zatrzymując się to tu, to tam na dłuższą chwilkę. Ostatni rok przeczytałam już w całości. I wiesz, co Ci powiem? Teraz już jestem pewna, że musiałam to zrobić Twój wątek to ogromna dawka motywacji, solidnej wiedzy i inspiracji. Twoje metamorfozy są cudne! Atmosfera, którą tworzysz w swoim wątku przyciąga jak magnes. Dla mnie wędrówka po Twoim zmieniającym się ogrodzie pozwoliła zadać sobie kilka ważnych pytań o to, jak chcę, żeby wyglądał mój ogród i zbliżyć się nieco do tego, co mi się naprawdę podoba.

Ja jestem wciąż na początku drogi, ale im dłużej jestem na O, tym bardziej wiem, że cierpliwością i pracą dojdę do stworzenia ogrodu, w którym będę się czuła idealnie. Może nie od razu, może będzie trzeba przejść kilka rewolucji, ale w końcu się uda Tak, jak Ty zrobiłaś to u siebie. Bardzo Ci dziękuję, że dzielisz się z nami swoim ogrodem!
frezja 17:52, 15 maj 2017

AngelikaX napisał(a)

Pięknie

Oj, tak ) ciepły wieczór, doborowe towarzystwo i można rozkoszować się.
polinka 21:46, 15 maj 2017

Haniu, dziękuję To prawda, można się zasiedzieć

Ewko myslę, ze moja nowa elewacja nie byłaby dla nikogo zaskoczeniem

MAdziu, Małgoś dziękuję dziewczyny

polinka 21:56, 15 maj 2017

sylwik69 napisał(a)
Poli metamorfozy napawają optymizmem..ile to człowiek potrafi zdziałać,przemienić,jak się potrafi zaprzeć i stworzyć na nowo coś pięknego! teraz inspirujesz innych i służysz dobrą radą
Z okazji Twojego małego jubileuszu na Forum życzę spełnienia marzeń nie tylko ogrodowych

Sylwia, dziękuję za miłe słowa Jestem przekonana, że i u Ciebie za jakiś czas będzie pięknie. Teraz najważniejsze abyście dokończyli budowę a od następnego roku ostro wkroczysz do ogrodu i na pewno już latem bedziemy się zachwycać roślinami u Ciebie
Ja przez 5 miesięcy po przeprowadzce musiałam oglądac taki rozwalony ogród i nic nie mogłam zacząć działać bo akurat zimowe miesiące nastały. Nie ukrywam, że dla mnie pedantki był to bardzo ciężki czas Za życzenia bardzo dziękuję, mam nadzieję, że się kiedyś spełną