Zdjęcia z wczoraj, nie miałam siły już ich wstawiać bo podlewałam trochę ogród wieczorempodobnież w nocy była burza ale ja nic nie słyszałam tak mi się dobrze spało
Irenko pamiętam, pamiętam która to szkółka. Nieliczna, ale chyba najlepsza w naszej okolicy . Te niebieskie mnie zachwycają.
Możemy się umówić jeszcze na jakiś wyskok . Z Polinką trza się zgadać. Może znów na rybkę wyskoczymy...w to samo lub inne miejsce. Region nam się nasyca atrakcjami
Ja w kwestii koloru - biała może za mdła choć Gabrysi zdjęcie z wyprawy pokazuje biel na murze i ślicznie jest
za to ja optuję za Jasminą - byłam w Rosarium w Forst i od pierwszego wejrzenia się zakochałam - aż zdjęcia kiepskie zrobiłam ale Ci wkleję - taki delikatny róż idealny do szarości też energetycznie nie będzie - nie byłam u Ciebie to nie mam orientacji
to był taki stożek, zapach delikatny i urok - lekka nie dostojna urocza do klimatów warzywniaka
Posadzić w takiej odległości jak się da posadzić, czy tam nie ma betonu? Często jest. a więc posadź w odległości 10 - 15 cm od murku, Fajnie jakby na murek trzmielina nieco weszła, ona lubi się wspinac.
Posadź miłorzęba 'Mariken" krtóry jest jasnozielony a jesienią żółty. Do trzmieliny daj bordowe ciemne żurawki.
A ja bym to chciała Bardzo mi się podoba i zrobię kopiuj - wklej, tylko tak dużo miejsca nie mam. Teraz żałuję, że nie kupiliśmy większej działki, ale bałam się, że nie ogarnę, a wszystko prawie robię sama.
Taka rabata u mnie koniecznie musi powstać - już zaczynam planować
Kilka pytań
A ta trawa to jak się nazywa - rozplenica?
Jak rozchodni przekwitnie to na rabacie zostaje sama trawa czy np. na wiosnę są jakieś cebulowe?
W jakim kolorze jest rozchodnik? Mam nadzieję, że pokażesz to miejsce jak rozkwitnie
Moja dębolistna rośna na pełnym słońcu. Niestety innego miejsca nie mam.
Upały ją męczą. Posadziłam do niej z przodu różę.Może ciut ją zakryje.Ale to może na drugi rok się rozrośnie,
Ty jak masz to posadź ją choć trochę do rozproszonego cienia.Nawet do tej 13 słońce to już dobrze jest
Liliowcowo może być ?
NN
liliowiec Holiday Delight
Liliowiec Crimson Pirate