Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

anka_ 19:06, 07 lip 2015

Milka napisał(a)

hosty mam olbrzymie, chyba na jesień cos muszę dzielic, ale jak to ruszyć, chyba koparką

Ale piękny potwór. To chyba Sum and Substance? Nie masz problemu z nornicami? Ja musiałam w tym roku swoje przesadzić do donic i tym dużym nie do końca sie to spodobało.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Ewa777 20:10, 07 lip 2015

A ja mam problem z tawułkami. Najpierw miałam je na słońcu. Słabo rosną. Przesadziłam je teraz do cienie i też nie lepiej. Chyba mam nieodpowiednią ziemie dla nich
Peppermint 21:44, 07 lip 2015

Milka napisał(a)

Peppermint
Agnieszko naprawdę ci ją polecam, zwłaszcza, że ona nie ma przerwy w kwitnieniu i żadnych problemów zdrowotnychw tych głowach jakoś wyjątkowo tej trawce pasuje
zebrinus i ubiorek wiecznie zielony, ma taki fiolet, ze na fotce trudno uchwycić, sieje się sam, rewelacyjna roślinka

carex świeci

Lubię to!
eliza3 21:53, 07 lip 2015

Irenko, masz piękne hortki ogrodowe i tak ślicznie Ci kwitną... zresztą Tobie wszystko rośnie jakoś samo Lubią Cię te roślinki...
aga_pe 09:00, 08 lip 2015

Milka napisał(a)

Aguś, pamiętasz, że te niebieskie i różowe kupowałam z wami, tam gdzie zabrałyście mnie do szkółki, szczerze powiem, ze jeszcze bym tam zajrzała i tych dokupiła, pamiętasz gdzie to? i derenia tam ciekawego kupiłam, babka miała rację, doskonałe hortensje
Koniecznie kup, namawiam cię, z wiekiem sa mocniejsze i piękniejsze a te na młodziaki są wręcz doskonałe, bo za rok nabrały sił
mały wycinek, bo wiesz, że więcej, leci wzdłuz muru, muszę sfocic córy aparatem

Irenko pamiętam, pamiętam która to szkółka. Nieliczna, ale chyba najlepsza w naszej okolicy . Te niebieskie mnie zachwycają.
Możemy się umówić jeszcze na jakiś wyskok . Z Polinką trza się zgadać. Może znów na rybkę wyskoczymy...w to samo lub inne miejsce. Region nam się nasyca atrakcjami
Asisko_2005 16:59, 08 lip 2015

Irenko, gdzie Ty kupiłas takie cudniaste donice głowy?
Bogdzia 17:22, 08 lip 2015

Ewa777 napisał(a)
A ja mam problem z tawułkami. Najpierw miałam je na słońcu. Słabo rosną. Przesadziłam je teraz do cienie i też nie lepiej. Chyba mam nieodpowiednią ziemie dla nich

Może to takie odmiany ja tez takie kupiłam które wcale nie chciały kwitnac a inne kwitły nawet na słońcu.
Bogdzia 17:24, 08 lip 2015

Nie widac u Ciebie tego skwaru, ogród w super formie co cieszy. Pozdrówka i buziaki.
Milka 17:26, 08 lip 2015

Zeta napisał(a)
A kiedy w selgrosie kupowałaś w tym roku??
Horti zaszczepiłam mam piękną hortenskę mojej babci i już z niej 18 sadzonek zrobiłam.....a teraz plan na annabele dla mojej przyjaciółki.

Rok temu wiosną, ale ostatnio ich nie widziałam, chyba tak na początku kwietnia je wstawiają, ale może gdzie trafisz

ojej dużo, super anabelki bardzo łatwo się ukorzenia, chyba najłatwiej
Milka 17:28, 08 lip 2015

Urszulla napisał(a)
Świetne te świecące głowy trawy widzę masz wszędzie, też mi się wydaje że są super wypełnieniemmiło tu wpaść i zobaczyć tyle fajnych miejsc.

Ula to prawda, tych traw mam mnóstwo, część wiosną podzielę, bo mi zarosły cisy, fajnie że zaglądasz, ja usiłuję tez byc na bieżąco, ale słabo mi idzie, a teraz jak karp śnięta jestem, w nocy lało, od 14 znowu, parówa i nos mi na klawiaturę leci