Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Anabell 23:51, 29 cze 2015

Tu przy łuku innym Paul Farges biały pachnący. wcześniej były posadzone buki pendule i pracownik złamał, posadziłam wiosną ubiegłego roku róże mały być Coral Dawn a są różowe każdy krzew inny i nie pnące.

Clematis Cripsy Quin po drugiej stronie Polih Sprint, zwalony przy malowaniu starej altanki i tak musi zostać w tym roku.

Widok z mniejszej strony ogrodu.

Ostatnie orliki, wolę pojedyncze kwiatki.
Anabell 00:07, 30 cze 2015

Rozpoznaję posadzone róże, to okrywowa Lovely Fairy, kolorem bardzo mi się podoba. śr. kwiatka 2, 5 cm.

Jaśniejsza Ashamed Fairy.

Bonica, wszystkie 3 jeszcze zamówię.

To już rabatowa wyższa, mój kolor. odszukam nazwę.
Anabell 00:22, 30 cze 2015

NN. Różom dalej nie robiłam zdjęć, pochmurna pogoda i słaba jakość.

Hortensja Masja, mała doniczka to szybciej zakwitła, wielkie donice jeszcze później.

W ubiegłym roku kupiłam doniczkę w Obi maleńką z jednym kwiatkiem i był pełny kwiat, w tym roku zakwitła tak.

To hortensja Nikko Blue zakwitła jednym kwiatkiem inne w pąkach tylko nie zabarwiałam, to najlepsza odmiana do kolorowania.
Kasya 05:25, 30 cze 2015

Zaczynam oglądać i jestem zachwycona powojnikami czy to prawda ze JP kwitnie w drugim roku ?
Urocze te pergolki dla nich. Co im robisz żeby były takie piękne ?
Czytam dalej i widzę ze róże pięknie kwitną , jak dużą masz bonice ?
No i jeszcze te hortensje śliczne... Nie wiadomo o czym pisac i oczopląsu można dostać
Anabell 00:21, 01 lip 2015

Kasiu - nie jest prawdą że w drugim roku ma kwitnienie. mam jeszcze w innym miejscu Jana Pawła na 3 stojakach okrągłych, posadzone dwa lata temu i w pierwszym roku wcześniej zakwitł jak teraz i miał masę kwiatów.
Pokażę jak zakwitnie.
Te kwiaty Jana Pawła posadzone w biegłym roku
Kasiu - w dołek przed sadzeniem dałam obornika w pierwszym roku, w tym wiosną nawóz dla clematisów i wody w czasie kwitnienia więcej
Bonika i inne okrywowe posadzone w 2014 r. z gołym korzeniem z Rosarium. mało dbałam przez rok bez okrywania, wiosną przycięłam i ma ok 0,50 / 0,60 m, ze wszystkich jestem zadowolona. Mam też białe okrywowe Św. Tereska, Sunny Rose, i White Meidiland muszę rozpoznać która jest która. też zaczęły kwitnienie
amelia_b 08:11, 01 lip 2015

Witaj Anabell, śliczne te róże okrywowa a Bonca w szczególności
Marta7 08:41, 08 lip 2015

Anabell napisał(a)
Clematisy jeszcze małe sadzone w ubiegłym roku. Na pierwszym planie Ernest Markhans i Viola granatowa Dama.

Rogue Cardinal bardzo podobny do Ernesta. Biały to Królowa Jadwiga. bardzo ładny tylko kwiaty później.

Jan Paweł jeszcze mało kwiatków.

Nie pamiętam nazwy ale bardzo ładny coś na U.

Haniu jestem pod wrażeniem tych widoczków!Piękne te clemantisy,zapisuję nazwy,mus mieć
Pozdrawiam serdecznie
Hana75 01:01, 12 lip 2015

Haniu - Anabell przecudny masz ogród. Tyle clematisów, cudne tawuły i hosty.
Widać ogrom pracy. Podziwiam.
Pozdrawiam serdecznie
Hania
Iwk4 14:46, 13 lip 2015

Haniu, twoje powojniki mnie zachwyciły. U mnie słabo rosną, przestałam je kupować. Może kiedyś
Borbetka 22:43, 13 lip 2015

Mnie zachwyciły również. Moje takie małe jakieś.