Pozdrawiam serdecznie ze Srebrnej Góry i okolic z krótkiej rozgrzewki przedurlopowej. Szkoda, ze bagażu sporo, bo zaopatrzylabym się w donolslaskich szkolkach . Macham!
Piękny masz ten zakątek z huśtawką. Wszystko ładnie współgra, żywopłocij perfekcyjnie przystrzyżony. Fajnie wygląda żwirek, kora i trawka obok siebie, połączenie barw i faktur. Super
Może mózg wyparowaćod tego skwaru W Jaworniku duzy asortyment, przyzwoite ceny, ale minus też mają - niesolidnie opisane rośliny... Przy wielu brakowało podpisów
Na tej ścianie domu (ściana jest w kolorze bladego różu) w miejscu na środku między okiennicami chcę posadzić niewysoką różę pnącą. Powinna być niewysoko pnąca, pachnąca i zdrowa (to jedyne wymagana). Bezpośrednim sąsiedztwem - punkem odniesienia jest kamienny stół w kolorze bordowo-szarym i wiśnia ozdobna (dojdzie jeszcze jedna z drugiej strony stołu). Poza tym teraz już jest połać trawnika.
Tak to wygląda (zdj. z 2014):
Kolor wiśni ozdobnej:
Kolor stołu:
A to sąsiednie ściany;
tarasowa:
Akurat hortensji dębolistnych nie planowałam, ale jak je zobaczyłam w szkółce to od razu zapragnęłam je mieć, tym bardziej, że trudno je kupić, cena była kusząca - 12zł, i mam gdzie je posadzić
Z prawej Burgundy, z lewej Snowflake
Mam dwie miejscówy, między domem a budynkiem gospodarczym. Na razie się zastanawiam i zbieram opinie.