Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 14:26, 22 cze 2015

Do góry
Mysza napisał(a)

Kurka wodna ładnie wyszło.... te kulaski z tujek ładne są... rabatka będzie mniam jak dojdą jeszcze tulipki na wiosnę i werbenki latem
Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 14:19, 22 cze 2015

Do góry

Karolina co to jest ta koniczyna jakby?

rośnie w towarzystwie ziół, lawendy i róż okrywowych

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 14:16, 22 cze 2015

Do góry
Danusiu w cieniu to najlepszy bo szybki efekt uzyskasz z zimozielonego bluszczu, wg mnie ładnie wygląda, jak będzie się rozłaził w ogród to go ciachniesz. Fakt, ja też ci zawiozłam rozplenicę i drugą trawkę taką w wys ok 120 cm o wąskich liściach, drugim roku już ładnie się prezentuje, zaczyna kwitnienia na ciemny róż a potem kwiatostany się wysrebrzają. Ja ją lubię, bo jest nie za duża,taka średnia, nie mam innego zdjęcia jak poniżej.
Róże spróbuj reklamować.Ogród to taka miłość, że potrafi zagospodarować cały Twój czas, ale ja nie narzekam.
Ogród z tatarakiem w tle 14:16, 22 cze 2015

Do góry
katarzynkak napisał(a)

O rzeszszszszsz .. jakie róże ..... i jak kwitną .....
Połaziłam i zachwyciłam się porządkiem i różami ....
Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 14:16, 22 cze 2015

Do góry
młodziutka 'munstead wood' jest ze wszystkich sadzonych na wiosnę róż najmniejsza

jestem ciekawa jej purpury

rośnie w towarzystwie ziół, lawendy i róż okrywowych

Rozpoznawanie chorób i szkodników 14:14, 22 cze 2015

Do góry
Witam serdecznie,
nie wiem co dopadło moje roślinki. Typuję, że to grzyb. Może ktoś mi podpowie, bo dla mnie wszystkie choroby wyglądają już podobnie :/
Rdest Auberta
- sadzony w ubiegłym roku. Liście mają dziury i plamki. Niektóre czerwienieją, później żółkną i opadają. A miał takie piękne przyrosty. W ubiegłym roku drugi rdest tak zaczął tracić liście i padł :/

oraz Aktinidia
- sadzona w ubiegłym roku.Pięknie na wiosnę wypuściła przyrosty, a teraz zaczyna podsychać na brzegach niektórych liści.

Co robić?
Czasem słońce czasem deszcz 14:05, 22 cze 2015

Do góry

Ewo, co to takie bordowe? Kwitnie to coś? ?
Pan Maluśkiewicz 14:03, 22 cze 2015

Do góry
Witam ponownie. Danusiu czy mogłabym poprosić Cię o przeniesienie mojego wątku do Naszych ogrodów i nadanie mu tytułu Pan Maluśkiewicz? Chciałabym pokazać trochę naszego maleństwa, ale też naszej działki na Ogródkach. Zarażacie pasją, po nocach śnią mi się Wasze piękne ogrody. I dzięki Wam zaczynam myśleć, że dam radę i kiedyś ogarnę ten bałagan i przynajmniej wszystkie posiadane rośliny będą rosnąć na odpowiednich stanowiskach.
Prace z tarasem przeciągają się. Przyciągnęłam już do domu kilka roślin, min. mojego wymarzonego klona Atropurpureum, 4 cisy Hicksi, rosną też żurawki Lime marmolade i Żuraweczki Sweet tea w przedszkolu. Zakupiłam poprzerastane i podzieliłam. Rosną dzielnie. Przed domem w doniczkach moje pierwsze surfinie własnego "chowu"- mieszanka wielokolorowa i każda sadzonka jest niespodzianką Jestem "dumna mama" . A na naszej działce, dzięki sprzyjającym ostatnim zimom, cudnie rozrosła się lawenda francuska. To jej 3 sezon. Dziś zdjęcia z komórki, jutro będą lepsze. Duuuuużo czytam, dniami i nocami, Ogrodowisko oczywiście , coraz więcej frajdy sprawia mi zabawa z roślinami i nabieram większej odwagi- przesadzam, przycinam, podlewam i cieszy mnie to niezmiernie. A jak trzeba to wyrzucam i nie mam "wyrzutów" Dziękuję
Z miłości do bukszpanów... 14:02, 22 cze 2015

Do góry
kamasja napisał(a)

padłam! pokaż w całości. jak długo masz?
Choroby klonów, klon - Acer 14:01, 22 cze 2015

Do góry
zdjęcie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:59, 22 cze 2015

Do góry

Witam,

Agatko, zapraszam Cię do Chashitsu na mały spacer po ogrodzie przy herbaciarni - wrzuciłem świerze fotki...

pozdrawiam

Jan
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:58, 22 cze 2015

Do góry
Na zakończenie żeby nie było tak pięknie to chciałam Wam pokazać moje małe Chelsea Flower Show, które mam u siebie, jak to się mówi za stodołą
Planuję w tym roku się zabrać za to, ale ile zrobię to nie wiem

Za tymi chaszczami mam warzywnik

Od nowa ... na przekór wszystkim 13:49, 22 cze 2015

Do góry
Coś jakby ruszyło, vanilki nawet mają malutkie pączki, jedna trawa zdeptana przez psa słabo rośnie, może podgoni pozostałe

no i moja duma pierwsze sadzonki lawendy i udało się

a tegorocznym patykom hortensji też zachciało się kwitnąć

muszę je odchwaścić
Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 13:47, 22 cze 2015

Do góry
'Meidomonac' pokazała pierwszy kwiat
jak to cieszy
już rozumiem wielbicieli róż, to jest niesamowite...

rosną tu jeszcze 3 'swany' i dwie 'the fairy' jeszcze w pąkach

Od nowa ... na przekór wszystkim 13:45, 22 cze 2015

Do góry
Nie byłam przekonana do kopytnika, ale zaczyna mi sie coraz bardziej podobać

Paproć w doniczce zwariowała i zdominowała nawet vertigo

kłosówka też już zasłoniła begonie, tak teraz na to patrzę i bez sensu to posadziłam, blałe sie zlewa w jedno, dzisiaj będzie przeprowadzka zamienię na rózowe begonie, deszczyk pada więc nie powinno im sie nic stać.
I chyba tą trawkę przelecę nowym sprzętem
Pogubiłam się po drodze... 13:41, 22 cze 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
Weekendowe kolorki Murek mnie zachwyca, chce więcej róż i więcej traw

Dziekuje Mira, Dziękuje Madzenka

cudniaste te widoczki - do róż i tych trawek może przypasują Ci jezówki te zwykłe różowe no i rozchodniki bo późną jesienią na murku coś musi się pysznić - a to towarzystwo się zgrywa.

Czytałąm, że jakiś żywopłot kombinujesz - przemyśl żywopłot grabowy. Z cisa piękny ale cis wolno rośnie no i dość drogo.

pozdrawiam
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:38, 22 cze 2015

Do góry
I po deszczu

Od nowa ... na przekór wszystkim 13:36, 22 cze 2015

Do góry
Pierwsza lilia zakwitła

Kolejne się szykują

A tak wszoraj wyglądało moje podwórko
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:34, 22 cze 2015

Do góry
kulki po fryzjerze, jeszcze trochę i będą okrąglutkie, ale zawsze gdzieś ciachnę za dużo

no i pokażę Wam mój kolejny, tym razem urodzinowy prezent, dla mnie bardzo, bardzo trafiony rękawiczki kupiłam sobie sama

Od nowa ... na przekór wszystkim 13:19, 22 cze 2015

Do góry
Ja po każdym cięciu większe gałązki ukorzeniam, zawsze coś sie przyjmie, teraz też powsadzałam.

Nie wiem dokładnie o którym ogrodzeniu mówisz, na siatce od sąsiada mam posadzony wiciokrzew, dopiero w tym roku ruszył i kwitnie, nawet obłędnie pachnie co poczułam dopiero w tym roku. Muszę zdjęcie cyknąć
Z kolei na piwnicy mam posadzony winobluszcz

rośnie bardzo szybko, na górze mam wsadzone olbrzymie juki, których juz prawie nie widać, muszę tam porządek zrobić i go trochę opanować.

Bluszcz też mam, chcialam aby mi altankę z tyłu zarósł, ale on chyba bardziej płożący niz pnący, za nic nie chce się do drewna przyczepić, tylko po ziemi lezie
Posadziłam tez go przy siatce w tamtym roku razem z clematisami, trzeba go plątać między oczka, zobaczę co z tego wyniknie.
Clematis miał być niebieski a jest taki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies