Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

szemusia 09:12, 06 lip 2015

MirellaB napisał(a)
Ale stipy faktycznie wielkie. Fajnie to wygląda
W przyszłym roku też takie sprawie sobie do ogrodu

Wszystko potrzebuje czasu. Zobaczysz Mirella, że w przyszłym roku sama nie poznasz swojego ogrodu.

Ps. Właśnie podziwiałam Twoje hortki
szemusia 09:15, 06 lip 2015

ren133 napisał(a)

Hi hi hi ... noo... dobrze to Iwonka ujęła
Ale często w takich stresujących momentach z zakupem roślin możesz stworzyć coś niezwykłego ... coś czego jeszcze nikt przed Tobą nie wymyślił; )

Wiesz Reniu, jak Was czytam, to wszystko wydaje mi się takie banalnie proste. Później idę do szkółki i ... jeden wielki kosmos - tego nie ma, to nie takie... A tu jeszcze trzeba to rozsądnie posadzić. Całe szczęście, że człowiek ma się kogo poradzić
szemusia 09:20, 06 lip 2015

Dziewczynki, wróciłam po dwudniowych baletach weselnych Tak jeszcze z kojarzeniem u mnie dość słabo i każdą kostkę czuję, ale powoli dochodzę do siebie

Na dworze ciut chłodniej i pięknie zachmurzone, więc jest nadzieja na deszcz

A z rzeczy mniej przyjemnych - moje doniczkowe hortki, po ekstremalnych zabiegach ratujących ledwo zipią Poszły w kąt, bo aż przykro na nie patrzeć...
frezja 10:11, 06 lip 2015

Szemusia...podczytałam u Iwonki na temat red-barona...pomaga delikatne podlanie nawozem do pomidorów...zawiera potas
szemusia 10:13, 06 lip 2015

Dziękuję, Ewa
O tym potasie już gdzieś czytałam. Piszesz, że w nawozie do pomidorów? Trzeba do teściowej się udać - pomidory w szklarence hoduje, mam nadzieję, ze podzieli się nawozem
ren133 10:29, 06 lip 2015

szemusia napisał(a)

Wiesz Reniu, jak Was czytam, to wszystko wydaje mi się takie banalnie proste. Później idę do szkółki i ... jeden wielki kosmos - tego nie ma, to nie takie... A tu jeszcze trzeba to rozsądnie posadzić. Całe szczęście, że człowiek ma się kogo poradzić

Przeczytałam o hortkach ... a co to im się stało?
szemusia 10:47, 06 lip 2015

Reniu, już powoli mi przechodzi, ale wściekła byłam na siebie okropnie. Wszystkie źródła wskazują na to, ze je przelałam (skąd mogłam wiedzieć, ze hortensje można przelać?!) i przenawoziłam (zależało mi na niebieskim kolorze). To hortensje, które rosły w donicach. Teraz wymieniłam im całą ziemię. Marnie wyglądają...
lojalna_ 20:39, 06 lip 2015

szemusia napisał(a)

to samo mam to samo !
MirellaB 21:24, 06 lip 2015

Hortensje przelać - pierwsze słyszę. Przecież hortensja to kwiat wodny, uwielbia stojącą wodę - chyba coś jednak innego im zaszkodziło

Za dużo nawozu mogło zaszkodzić. A może to przędziorek?

A pokaż zdjęcie tych hortek padniętych.
Iwk4 00:39, 07 lip 2015

szemusia napisał(a)
Jednak forum baaardzo motywuje
Migawki z rana...

Stipa - potwór...

O matko, a ja się martwiłam, ze niższa jest od lawendy. co to za rok będzie
edit: one pożarły buksiki
Dobranoc Beatko. Nogi odpoczęły?