Kasiu dzięki za pochwały. Na giełdzie co roku wczesną wiosną można kupić rośliny z gołym korzeniem za grosze.Z różą poczekaj nie przesadzaj ona zakwitnie w 2 roku.
Tulipany już dawno przekwitły, ale zgodnie z tym co przeczytałem o ich pielęgnacji należy je pozostawić jeszcze by wchłaniały sole i minerały itd. Chciałbym zapytać do kiedy? Jak poznać że to już ten moment by przyciąć.
U mnie wyglądają już nieciekawie.
Gosiu M podejrzał mi przez ramię Twój ogród i Gracki przy wjeździe i "bitelsi" bardzo mu się spodobali. Musze pomyśleć nad nimi. a ile masz grackow w tym szpalerze i ile lat już mają? Masz jakieś stare fotki pod ręką tego miejsca?
Widzisz Kasiu cierpliwość popłaca. Moje polarki od Ilonki puściły listki a teraz wszystkie patyki gołe ale podlewam i może ruszą.Mam też patyki w wodzie stoją ponad 2 miesiące mają listki ale z korzeniami się nie spieszą. Jutro zrobię zdjęcia. Na dobranoc Kwiatuch
dzisiejszy zakup...oczywiście nazwę zapomniałamw nazwie coś było-bronzer-ktokolwiek zna nazwę...rozrasta się do 50 cm.- ale czy tak będzie..hmm
przy innych roślinach prosiłam o napisanie mi na donicy a tu zagapiłam.Duża impreza "Lato kwiatów"..a naszym rodzimym wystawcom nie zależy na tym,aby przynajmniej nazwę umieścić;
Mam plana na taką rabatę.....dzisiaj przy niedzieli oddałam znajomym moje jałowce ......i mam golusią rabatkę na nową realizację...piękny ten ogrod i mam zamiar zrobić kopiuj ,,,,,,,wklej