Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

frezja 09:32, 05 lip 2015

Mirka napisał(a)
[img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/90/901619

moja hortensja wygląda bardzo podobnie i martwi mnie jej widok..listki przybladłe,brązowe plamki gdzieniegdzie...co Ty o tym sądzisz?? dwie inne rosną zdrowo ale zastanawiam się,czy za duzo jej nie podsypałam nawozu..
kitek81 19:47, 05 lip 2015

wow, ale wszystko u Ciebie rośnie
nieźle z tą limką ja tak miałam z polar bear, już myślałam, że wywalę, bo tak się zbierał ten patyk, niby puśił listki, potem mu uschły, a teraz puślił porządne od dołu cieszy mnie jak nie wiem
zbigniew_gazda 21:39, 05 lip 2015

Mirka zaglądamy tylko nie zawsze ślady zostawiamy. Też wsadziłem na wiosnę patyki hortensji. Wypuściły po 2 listki i stoją jak zaczarowane. Ale podlewam i mam nadzieje że kiedyś ruszą. Pytasz czy róża pnąca u mnie pachnie- tak ale nie tak mocno. Pozdrowienia.
Mirka 22:11, 05 lip 2015

kitek81 napisał(a)
wow, ale wszystko u Ciebie rośnie
nieźle z tą limką ja tak miałam z polar bear, już myślałam, że wywalę, bo tak się zbierał ten patyk, niby puśił listki, potem mu uschły, a teraz puślił porządne od dołu cieszy mnie jak nie wiem
Widzisz Kasiu cierpliwość popłaca. Moje polarki od Ilonki puściły listki a teraz wszystkie patyki gołe ale podlewam i może ruszą.Mam też patyki w wodzie stoją ponad 2 miesiące mają listki ale z korzeniami się nie spieszą. Jutro zrobię zdjęcia. Na dobranoc Kwiatuch
Mirka 22:13, 05 lip 2015

zbigniew_gazda napisał(a)
Mirka zaglądamy tylko nie zawsze ślady zostawiamy. Też wsadziłem na wiosnę patyki hortensji. Wypuściły po 2 listki i stoją jak zaczarowane. Ale podlewam i mam nadzieje że kiedyś ruszą. Pytasz czy róża pnąca u mnie pachnie- tak ale nie tak mocno. Pozdrowienia.
Wiem Wiem Ty do mnie zalą dasz dzięki dla Ciebie moja jedyna jak na razie róża
Mirka 22:15, 05 lip 2015

Frezja byłam widziałam i napisałam.
Mirka 22:18, 05 lip 2015

Anabell napisał(a)
Co! Ty piszesz nikt nie zagląda!? prawie co dzień jestem. tez mam dzielić smółkę. Anabelki cieszą, to jedne z najwcześniej zakwitających hortek i najłatwiej się rozmnażają.
i łany będą cudo, a co! musimy się pocieszać tym co ładne.
zaczęłam podlewanie 0 18 tej, część przez linie kropl. potem z ogrodowym fotelem i wężem w ręku podlewałam rabaty i trawnik.
Oczywiście fotel przestawiałam i siadałam.
skończyłam o 1 w nocy.
rano dwie godziny jeszcze latam z wężem. tyle dobra do obrobienia.
Haniu Ty zawsze zagladasz zobacz danie na starcie
Mirka 22:28, 05 lip 2015

Kasya napisał(a)
Mirka, jestem pod wrazeniem ze ci tak pieknie wszystko rosnie jak na drozdzach

u mnie jeszcze hortki tak nie kwitną, werbenke masz juz olbrzymią

serby super w takiej cenie...zawsze tam sprzedają czy to przypadek ?

to ciekawe ze patyczek po 2 latach wypuscił listki...szkoda ze wywaliłam juz kilka

ciekawa jestem czy patyczki z rózy ktore maja u mnie listki to znaczy ze juz sie przyjeły i korzonki wypusciły czy za wczesnie sie nie cieszyc ?

tak samo deren mo i kilka hortek

to moje pierwsze sadzonki
Kasiu dzięki za pochwały. Na giełdzie co roku wczesną wiosną można kupić rośliny z gołym korzeniem za grosze.Z różą poczekaj nie przesadzaj ona zakwitnie w 2 roku.
Mirka 23:02, 05 lip 2015

Moje kuleczki jeszcze nie cięte .Ukorzenione z sadzonek mają 3sezon ciąć już czy czekać jeszcze jak urosną.
zawitka 07:02, 06 lip 2015

Mirka chciałaś napisać do Madżenki a napisałaś u mnie albo pomyliłaś imiona ja -----Halina ha ha a co do buksów to przytnij już na kulkę ale zetnij to co na górze bo po co ma rosnąć to co I tak zetniesz Jak zetniesz to b,,,,,edzie się zagęszczać .Poczekaj tylko jak przejdą upały .I tniPodlewaj je teraz bo potrzebują wody Powycinaj te wyrostki tylko.Zajrzyj do mnie w sprawie sadzonek hortek na 505 stronę