Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

wiunia 18:02, 05 lip 2015

MirellaB napisał(a)

Mój ogród zaczyna wyglądać jakoś
Trawnik to najładniejszy element ogrodu
Hortki mam od strony północnej więc tragedi słonecznej nie przechodzą, ale podlewanie są sporo
Odnośnie cisa napisałam wiadomość

Przeczytałam inf. dzięki!
MirellaB 18:17, 05 lip 2015

Bogdzia napisał(a)

Może działac jeszcze i dokad bedzie działał beda sie przebarwiac. Moje hortensje prawie uschły choc podlewam kazdego dnia ale ziemia piaszczysta wszystką wodę szybko przepuszcza.

Tak nie bardzo mi się podobają przebarwione, bo ani nie są zupełnie niebieskie, ani różowe takie dziwne. Niech już ten nawóz przestanie działać
Bogdziu moje hortki od strony północnej więc w upały swobodnie dają radę, ale podlewanie są solidnie każdego dnia
MirellaB 18:19, 05 lip 2015

wiunia napisał(a)

Przeczytałam inf. dzięki!

Proszę
zbigniew_gazda 21:56, 05 lip 2015

Mirella ale się robią wypasione rabaty! Cud miód i orzeszki. Róże i hortensje ogrodowe wypasione. A czy masz przed różami jeszcze taką "barierkę" drucianą? Red Barony posadź w większych odstępach bo za chwilkę i tak się zejdą (mają rozłogi).
Anusia 22:11, 05 lip 2015

MirellaB napisał(a)
Moja rabata hortensjowa

Świetnie wyszła ta rabata. Trawa pełen profesjonalizm. O różach nie wspomnę bo to moja love w tym roku.
MirellaB 22:21, 05 lip 2015

zbigniew_gazda napisał(a)
Mirella ale się robią wypasione rabaty! Cud miód i orzeszki. Róże i hortensje ogrodowe wypasione. A czy masz przed różami jeszcze taką "barierkę" drucianą? Red Barony posadź w większych odstępach bo za chwilkę i tak się zejdą (mają rozłogi).

Ojej Zbyszku pochwała z Twoich ust tak wybitnego, prawdziwego ogrodnika jak Ty to dla mnie ogromny zaszczyt. Dziękuję

Wiesz,ja bardzo się staram, lubię mieć ładnie, czysto, równiutko, zadbanie itd.

Róże mam ogrodzone płotkiem,ponieważ posadzone są przy płocie, to psy ciągle je łamały, a po ogrodzeniu jest ok

Jeżeli chodzi o Red Baron to chcę, żeby się zeszły i stworzyły rzędy rozdzielające
MirellaB 22:26, 05 lip 2015

Anusia napisał(a)

Świetnie wyszła ta rabata. Trawa pełen profesjonalizm. O różach nie wspomnę bo to moja love w tym roku.

Aniu jak trawy na tej rabacie się rozrosną to myślę, że będzie ładnie

Niektóre róże już mam przycięte i liczę, że ponownie zakwitną

Trawa się trzyma. Dzisiaj odświeżałam kanciki i super wygląda
22:27, 05 lip 2015
przyszłam od kokoszki ...i ...rzeczywiście trawnik masz katalogowy .., nie przegladałam calego wątka ...ale to jest tak pierwszy sezon czy juz kolejny ...no i ...jakie zabiegi za tym stoją?

i widze hortensje ...czy one kwitna tez na tegorocznych pędach czy tylko na dwuletnich?
hortensje potrzebują dużo nawozu i wody ...ale żeby się lepiej wybarwiały trzeba gwoździe czy inne zardzewiałe żelastwo pod krzewami zakopć...to starodawny sposób i już ktoś na forum o tym pisał.
AlKa 22:29, 05 lip 2015

Chyba wszyscy od kokoszki do Cieebie wpadną.
Jak często podlewasz trawnik, bo faktycznie super soczysta zieleń
malgorzata_s... 22:32, 05 lip 2015

Mirelko no trawniczek rewelka. Mój nie wytrzymuje patelni i żółknie.
Gdy przypomnę sobie wiosenne fotki to ogrodu bym nie rozpoznała
Hortensjowa wymiata