Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:21, 24 maj 2015

Do góry
Maki woeloletnie wprost szaleją, zagłuszają wszystko do okoła.
Zdjęcie robione z tego samego miejsca, o tej samej porze, zmieniany tylko tryb.
Do raju daleko - u Ewy 17:20, 24 maj 2015

Do góry
Tulipanowo

Do raju daleko - u Ewy 17:11, 24 maj 2015

Do góry
Szaleństwa wisterii

Ogród - Moje spełnione marzenie 17:08, 24 maj 2015

Do góry
Wiolu, witam Cię serdecznie...
Pytasz, kiedy u Ciebie tak będzie? Powiem Ci, że jak zakładałam nową rabatę, a metrów będzie mieć ponad 20 kilka, to do tej pory się pytam, kiedy ona zarośnie, bo chwast na chwaście na niej.
A te miejsca z fotek to tylko częściowo zarośnięte, bo przecież ciągle coś przerabiam i dosadzam, a mówiłam, że już koniec, już nic więcej. No, chyba nie ma co obiecywać, bo i tak znowu coś zmienię albo dokupię, bo nie mam...

Zapraszam na kolejne moje zakątki, które zmieniają się, bo zbyt mocno się zagęściły, albo koncepcja mi się zmieniła.
Ogród nie pod linijkę, ale taki mi się podoba, więc tworzę go dalej, a on się odwdzięcza. Choć tyle jeszcze bym w nim rzeczy umieściła, a to jakąś figurę ogrodową, a to jakiś korzeń z nad rzeki, a to jakieś kamienie. Ale teraz studentów mam, to i finanse idą w ważniejszą stronę.
Maj to jeden z piękniejszych miesięcy, mimo deszczu, a może dzięki niemu, kolory w ogrodzie są fatastyczne... A zapach, jaki dają sosny, nieporównywalny z niczym. Chciałoby się powtórzyć ...chwilo trwaj...
Pozdrawiam serdecznie...

Pomoc zielonym w założeniu ogrodu 17:05, 24 maj 2015

Do góry
Tak się złożyło, że naszą własnością stała się 20 arowa działka. Nie dawno się wybudowaliśmy i mimo, że nie wszystko jeszcze skończone planujemy zająć się przyszłym ogrodem. Niestety kompletnie się na tym nie znamy. Na szczęście mamy czarną żyzną glebę i chęci

Tak wygląda nasza działka

A tak w rzeczywistości
na razie została spryskana Roundupem i w najbliższym czasie zostanie zaorana przez znajomego rolnika. Ponieważ płot na taką działkę kosztowałby nas fortunę, postanowiliśmy zasadzić ałyczę, mam nadzieję, że szybko odgrodzimy się od ciekawskich oczu. Zaznaczyłam na rysunku planowane miejsce na warzywniak (strona B). Przy oknie będzie winogron. Od strony D mąż planował zasadzić drzewa owocowe. Czy tam planować też krzaki owocowe (porzeczki, maliny)? Od strony D przy samym budynku mamy składzik i oczyszczalnię. Z tyłu od tarasu planowany jest ogród. W większości na początku trawnik. Konieczne jest miejsce pod trampolinę 4m, podobnej wielkości basen no i miejsce stałe na grilla. Pomożecie mi je rozmieścić? Najbardziej prosiłabym o pomoc w zagospodarowaniu roślin z przodu budynku. Szczególnie rabatę pod oknem, gdzie musi rosnąć coś wysokiego by zasłonić okno od łazienki.
Bardzo proszę o wskazówki!

Ogródek Iwony 17:05, 24 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Wieczorem eMowi opowiadałam i również stwierdziłam, że gdyby nie O. to pewnie o wiele bardziej przejmowałabym się takimi komentarzami a tak wiem, że aby mieć zadbany i czysty ogród trzeba zwrócić uwagę również na takie szczegóły.

Polinko, masz rację, o ogród trzeba dbać. Sąsiadami się nie przejmuj. Zawsze ktoś się znajdzie, że nie zrozumie, zamiast roślinek do ogrodu będzie wolał kupić sobie co innego i mieć inne priorytety.
Wczoraj przejeżdżaliśmy koło posesji, trzech starszych panów mało zadbanych siedziało na krzywej ławeczce, każdy z butelką piwa, przed sobą mieli widok podwórkowego bałaganu, jak to czasem bywa i im nic prócz piwa do szczęścia nie było potrzeba. M skwitował to: po co męczyć się robiąc ogród, jak piwko o wyborowe towarzystwo wystarczy? A dziś siedzieliśmy na tarasie, słoneczko świeciło, ptaszki ćwierkały, promyczki odbijały się w trawkach i żurawkach i byliśmy szczęśliwi na swój sposób Głowa do góry

Do raju daleko - u Ewy 17:00, 24 maj 2015

Do góry
Trochę zdjęć roślin z mojego ogrodu

Moja bajka 16:54, 24 maj 2015

Do góry
Ogródek Iwony 16:53, 24 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Iwonko, w piątek wycinałam nożyczkami trawę aby nie wchodziła na kostkę Kancika nie mogę zrobić więc taki sposób wymyśliłam na to aby było estetycznie. Obserwowali mnie sąsiedzi, którzy stwierdzili, że przewraca mi się w głowie...to tylko jeden z wielu komentarzy...Czasami mam ochotę postawić szczelny betonowy płot aby nikt nie widział do robię w ogrodzie

Wieczorem eMowi opowiadałam i również stwierdziłam, że gdyby nie O. to pewnie o wiele bardziej przejmowałabym się takimi komentarzami a tak wiem, że aby mieć zadbany i czysty ogród trzeba zwrócić uwagę również na takie szczegóły.

Polinko, mi sąsiad właśnie betonowy płot stawia i zaczyna mi się to podobać. Roślinki ładnie się odbijają na tle szarości. W sobotę przyjechaliśmy z miasta do domu i część płotu już stała.

Ogród cioci czyli ciociogród :) 16:51, 24 maj 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Gosiu, pięknie pokazane zakątki buk tricolor to moje marzenie jak po wojażach, będziesz siedziała jeszcze na tableciku czy przerwa u nas weekend paskudny i zimny więc go częściowo przespałam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:51, 24 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Parę wczorajszych ujęć Warzywnik

Nowo obsadzone donice

To pierwsze to szczypiorek? Mi tez tak zakwitl a babcia krzyczy ze nie mozna mu pozwalac kwitnac bo sie gorzki robi
Ogródek Iwony 16:41, 24 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Za rok jak wszytko urośnie i nabierze masy...to będzie widok Już jest fajnie, a będzie jeszcze fajniej

Dąbrówka u mnie łapie mączniaka w miejscach nieprzewiewnych i mokrych.. może jakbym czymś opryskała to by nie było tego, ale to jest tylko jedno miejsce i niewidoczne, więc zapominam o nim ..

Aniu, najwięcej radości sprawiają mi roslinki, które dostałam. Wszystko ładnie się rozrasta. Mieni się w słońcu kolorami Pewnie typ ziemi ma wpływ na zachowanie się roślin i dlatego nie zauważyłam, żeby dąbrówce coś było. Zresztą ona jest taka niepozorna, że u mnie przetrwała mimo woli. Nie zauważyłam jej chyba przy wywalaniu połowy starych roślin, albo był inny powód, że ją zostawiłam, a teraz rośnie razem z hostą w jednym miejscu.

Bodziszki zaczynają kwitnąć

Moja bajka 16:37, 24 maj 2015

Do góry
Jak patrzę na moją ukorzenioną w zeszłym roku hortkę, to wcale nie wydaje mi się duża. Ale znalazłam zdjęcia zeszłoroczne i jak porównam to nawet urosła . W dodatku będzie kwitnąć
2014

2015

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 16:37, 24 maj 2015

Do góry
Wszystkie wsadzone róże na jesieni mają już pączki
strrrrrrrrrrrrrasznie się na nie cieszę

i na koniec pajęczynka

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 16:35, 24 maj 2015

Do góry
Czekam na pełną odsłonę koloru z utęsknieniem

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 16:35, 24 maj 2015

Do góry
Jarzmianka uwielbiam ją

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 16:32, 24 maj 2015

Do góry
Ta azalia świeci na rabacie jak żarówa hahahahahah

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 16:32, 24 maj 2015

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 16:27, 24 maj 2015

Do góry
Kalina...mam dwie, tylko na jednej jest 5 kwiatów

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 16:26, 24 maj 2015

Do góry
Szczypiorek ozdobny

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies