Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Lawendowy zawrót głowy 22:01, 22 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jolu, pokaż jakieś fotki. Np. donice.
Buziaki zostawiam

Iwka mam ciekawsze eM miał dzis dzien wolnego i wertykulacje robił hahaha

Ogródek Ewy 21:34, 22 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jakoś nowy mi nie pasował. Zmieniłam dwie fotki i wróciłam do poprzedniej.
Dziękuję Ewa za nazwę farby. Może się skuszę zimą. Jak remonty się skończą

Widziałam dwa nowe awatary ale moim zdaniem ten do którego wróciłaś jest najlepszy. Może dlatego że się do niego przyzwyczaiłam.....
Długie zimowe wieczory to dobry czas na tego typu zajęcia.
Będę czekała na efekty.
Do raju daleko - u Ewy 20:26, 22 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Już kopczyki robicie? U mnie róże w liściach i kwitną niektóre .

Ewuniu, ładna ta rabatka z ambrowcami.
Fajne im miejsce wymyśliłaś

Iwonko, sama jestem pozytywnie zaskoczona z efektu jaki wyszedł na tej rabacie Jak na razie wszystko mi się podoba i nie mam planów na zmiany

Róż na razie nie kopczykuję. Czekam na mrozy do -5'C.
Beskidzkie marzenie 19:35, 22 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Moniko, masz piękne wnętrza. Te poduszki są super. Gdzie je wypatrzyłaś?

Iwonko te szare z gwiazda w pepco i za śmieszne pieniądze
Moja codzienność - ogród Oli 19:14, 22 lis 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Nowa kuchnia, a już zardzewiała! Co tu się będzie działo!!!

Iwk4 napisał(a)
Na swięta muszę sobie kupić klej do szczęki. Wcześniej tu nie wejdę
Pozdrawiam Olu

uśmiałam się, jesteście niemożliwe
Ogród z uśmiechem 17:52, 22 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja ostatnio doniczki zapakowałam we worki i wystawiłam na śmieci, a potem modliłam się, by wszystko zabrali.
Zostawiłam tylko 60 Na jednej półeczce

eM chciał mi je powyrzucać ale uslyszał wyraźne "nie"
Wiosną to zrobił a poniewaz musialam troche ich wykorzystać to trzeba bylo kupic nowe To się nie podobalo więc tym razem zostawił w spokoju.
NewLife w ogrodzie 14:51, 22 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jeeeeeej, Beatko !!!
Szukam szczęki. Nie wiem, czy wśród pierników, gwiazdek, choinki czy na podłodze u ciebie zgubiłam.
Cudne to wszystko. Wytworne. Pikne
Chętnie bym się umówiła z Tobą na naukę pieczenia i lukrowania. Cuda tworzysz.
A przyjmujesz zamówienia na pierniczki na choinkę?
Też bym ich nie zjadła, hi, hi

A gwiazdki możesz obfocić?
Umiem odpatrzyć ze zdjęcia. A masz chyba kilka wzorów

Iwonko, moje śnieżynki robię "z pamięci" według zasady, jak mi spod szydełka wyjdzie...Czasem różnią się długościami i ilościami słupków, długościami łańcuszków. Ogólnie trzepię podobne. Kiedyś wymyśliłam sobie taki wzór i takie robię. W najbliższym czasie zrobię kilka i prześlę Ci na priv zdjęcia w dużym formacie, to sobie przeglądniesz.
Szukałam Twojej szczęki, ale wszystko z nią w porządku. Na pewno została na miejscu :*
NewLife w ogrodzie 14:47, 22 lis 2016

Do góry
Jeeeej, dziękuję za tyle miłych słów. Dopiero dzisiaj zerknęłam i widzę, jakie przyjemne poruszenie u mnie.
Margerytka40 napisał(a)
Ja poproszę przepis na te pierniczki bo jak na nie patrzę to od razu mi się chce takiego
kasja83 napisał(a)
To ja też poproszę o przepis...może w tym roku zszokuję rodzinę i coś upiekę
Iwk4 napisał(a)
Zapomniałam przez to szukanie szczęki - ustawiam sie w kolejce po przepis. To już chyba pora robić?
jolanka napisał(a)
Beata, wracaj i pisz szybko ten przepis na pierniczki
Normalnie zaniemówiłam z wrażenia
Agatek napisał(a)

też czekam na przepis
asiak napisał(a)
Jestem pod wrażeniem cudownych pierniczków

Dziewczyny moje kochane już podaję, skąd czerpię przepis. Pierniczki robię dokładnie z TEGO przepisu, bo mi najbardziej podszedł. Pewnie znacie tego słodkiego bloga. Tam jest mnóstwo INNYCH przepisów i porad. Myślę, że większość się nada do takich wycinanych pierniczków.

Ogródek Iwony II 12:33, 22 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Też mi się podobała i złośliwie mi padła zimą

A jakie ma wymagania zimowania?

Przede wszystkim nie lubi zbyt wilgotnych gleb zimą. Nie wiem czy powinnam ją okryć w tym miejscu co posadziłam. Na razie związałam i lekko kopczykowałam. I tak chyba zostawię. W ogrodzie subiektywnie coś tam (nie pamiętam jak ma na imię właścicielka bo dopiero do niej trafiła) ma tą turzycę od kilku sezonów i bez problemów zimuje. I chyba nic specjalnego nie robi.

Myślę że ta wilgoć jest najbardziej szkodliwa dla niej.
Anna i Ogród 12:26, 22 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Fajny stroik. 4 świeczki - w sam raz na adwent. Na Bose Narodzenie zrobisz kolejny

Stroik musi wystarczy i na adwent i na stół bożonarodzeniowy. Nie chce mi się już myśleć i robić zakupy na kolejny stroik.

Od roku marzę o biało ustrojonej choince bo przez 9 lat miałam złoto czerwoną. Rok temu poczyniłam niewielkie zakupy w tym kierunku ale w tym już dużo większe i poszło już ponad 200 zł a jeszcze brakuje mi bombek. Muszę zrobić te sznurkowe co Amelia to wypcham braki a za rok dokupię kolejnych.
Typografia ogrodu 09:43, 22 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Asiu, cieszę się, że doczekałam się twojej wizytówki. To, co stworzyłaś pięknie ujęłaś. Ciekawe zdjęcia wybrałaś.
A że ogród wyjątkowy tworzysz, to i efekt jest i konsekwencja.

iwonko nadal uważam że to jeszcze nie czas na wizytówkę...nasz ogród dopiero powstaje a pokazałam jakaś 1/3 niego.ale uleglam namowa
Zdjęć pewnie więcej by się znalazło ale jak przez to przebrnąć? Jedne na dysku jedne w komputerze,inne na telefonie moim lub eMa... Ale każdy z nas to zna.
Lawendowy zawrót głowy 09:19, 22 lis 2016

Do góry
Jolu, pokaż jakieś fotki. Np. donice.
Buziaki zostawiam

Moja codzienność - ogród Oli 09:18, 22 lis 2016

Do góry
Na swięta muszę sobie kupić klej do szczęki. Wcześniej tu nie wejdę
Pozdrawiam Olu
Ogródek Iwony II 09:13, 22 lis 2016

Do góry
Joku napisał(a)
Iwona, korzystając z długich wieczorów i większej ilości wolnego czasu zasiadłam do lektury twojego wątku. Super się go czyta. Doszłam do 304 strony wspominając przy okazji mile spędzone u was popołudnie. Zadałaś mi pytanie, na które chyba nie odpowiedziałam, pewnie nie zauważyłam go szybko przeglądając wątek (oj, latem tyle się dzieje w ogrodach, trudno nadążyć z lekturą tych ulubionych), Zajrzyj do PW .
Przesyłam wam wszystkim pozdrowienia w pogodne jesienne południe.

Jolu, kiedyś zaczęłam czytać początki wątku. I się zastanawiałam, czy to ja pisałam, hi, hi
Oj, wspominam cieplutko nasze spotkanie. Baaaardzo cieplutko
Buziaki Jolu
Ogródek Iwony II 09:10, 22 lis 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

...Wszystko ma plusy i minusy. Samodzielne mieszkanie pozwala szybciej dojrzeć-dla rodzica to potem zostaje pusty dom.Taka kolej rzeczy. Ale bliskie sąsiedztwo też ma plusy-rodzą się takie więzi, że na odległość nie ma się szans ich zbudować. A czy rodzina to nie kapitał najważniejszy??

Kasiu, podpisuję się pod tym
Ogródek Iwony II 09:08, 22 lis 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Iwonka zainspirowana Twoimi działaniami wykopę sobię werbenkę do sypialni, zobaczymy co z tego będzie Super, że później tak szybko kwitnie

Aniu, rok temu wykopywałam 28 grudnia. W tym czasie tes kopczykowałam róże. Nie spiesz się, bo potem będziesz miała problem. Jest moment, kiedy zimą z braku wietrzenia i małej ilości słońca zaczyna łapać mączniaka. Opryskałam ją wtedy preparatem grzybobójczym.

Mój zakątek - początki 08:58, 22 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
W tematach elewacji tylko będę czytaf. Sama się uczę w tej dziedzinie.
A płotu ostatecznie, jakby zgrzytało - nie da się przemalować ?
Ale to na końcu, gdyby nie grało...

dokładnie, jak będzie zgrzyt to się przemaluje
Ogródek Iwony II 08:54, 22 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Chciałam skasować potem ten wpis o córci - bo nieogrodowiskowy, a tu równie mocno potrzebny się okazał, jak i kwiatki, trawki, ot, życie codzienne ... Kilka razy zacytowany

Nie ma dobrej recepty na wychowanie dorastających dzieci. Każde dziecko jest inne. I my na przestrzeni czasu stajemy się inni. Inaczej postępujemy obecnie, inaczej postępowaliśmy kilka lat temu. Środowisko ma na to wpływ, nasze doświadczenie, możliwości i miliony innych zewnętrznych czynników.

Rozumiem Madżenkę i Beatkę. Nie będę dłużej pisała o problemach z nastolatkami ... Moja bratowa kiedyś powiedziała coś mądrego: Każdy problemy ma, tylko nie każdy się nimi chwali

Ja też nie jestem w stanie kupić dzieciom mieszkania. Nie jestem w stanie utrzymać dziecka na studiach w dużym mieście ...
Muszą nauczyć radzić sobie, nie wszyscy przecież w życiu mają równy start
Ja od moich rodziców dostałam sporo wsparcia psychicznego, mój M też. Opiekowali się naszymi dziećmi. ... nawet kupili drugie łóżeczko, by maluch miał gdzie spać, jak przyjadę z dzieckiem ... A ja jeździłam z wózkiem, 30 pieluchami tetrowymi, śpioszkami, mlekiem i butelkami. Pociągiem, z dwoma przesiadkami, a potem tramwajem. To były ciekawe czasy
A jak już mieszkali z nami i po raz czwarty oświadczyłam, że powiększy nam się rodzina - jedyni nas wspierali, kiedy moje siostry powiedziały, ze zgłupiałam

Wiem jedno, że nasze dzieci kiedyś docenią nasze starania tak, jak my doceniamy pomoc naszych rodziców. Oby tylko zdążyć rodzicom to powiedzieć

Iwonka pięknie napisałaś...ja mam jeszcze nieduże dzieciaki-ale jest już jedna rzecz, która jest świetna-wiem,bo tak nie miałam.Dziadkowie. Rodzice mieszkają po sąsiedzku, a teście niedaleko.Ja nigdy nie miałam bliskiego kontaktu z dziadkami-a uważam, że to kapitał na całe życie. I tak jak piszesz-kiedyś rodziny były wielopokoleniowe-teraz ludzie "uciekają" od siebie w samodzielność i własne M.Wszystko ma plusy i minusy. Samodzielne mieszkanie pozwala szybciej dojrzeć-dla rodzica to potem zostaje pusty dom.Taka kolej rzeczy. Ale bliskie sąsiedztwo też ma plusy-rodzą się takie więzi, że na odległość nie ma się szans ich zbudować. A czy rodzina to nie kapitał najważniejszy??
Anna i Ogród 08:27, 22 lis 2016

Do góry
Fajny stroik. 4 świeczki - w sam raz na adwent. Na Bose Narodzenie zrobisz kolejny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies