Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 17:52, 22 lis 2016

Iwk4 napisał(a)
Ja ostatnio doniczki zapakowałam we worki i wystawiłam na śmieci, a potem modliłam się, by wszystko zabrali.
Zostawiłam tylko 60 Na jednej półeczce

eM chciał mi je powyrzucać ale uslyszał wyraźne "nie"
Wiosną to zrobił a poniewaz musialam troche ich wykorzystać to trzeba bylo kupic nowe To się nie podobalo więc tym razem zostawił w spokoju.
jolanka 17:56, 22 lis 2016

Kindzia napisał(a)
Jeszcze róże planujesz...nienasycona jesteś Ja tylko jeszcze Giardinę planuję, ale to planowanie trwa już ze trzy lata u mnie...nie mam miejsca na nią, ale może jeszcze coś się wykluje, więc nie mówię jej nie

Dlatego obrywam liście różom, żeby potem ich nieustannie nie sprzątać. Jak tylko pora na kopczykowanie przyjdzie, gotowe mam.

Na razie czekam na zimę, nie na wiosnę. Chcę śniegu i mrozu. Mam dość robali i grzybów

Kasiu, ja pierwszaczek różany wię jeszcze mi wolno O Giardinii też myslę, na zdjęciach wygląda wspaniale

No właśnie, obrywanie liści. Czy roślina nie powinna sama ich sie pozbyć Czytam, że prawie wszyscy obrywają to może ...można Na pewno łatwiej sprzątać z róży niż pod różą
Robali tez nie lubię Mrozik potrzebny
jolanka 18:02, 22 lis 2016

inka74 napisał(a)
hihi, bo ja skrzętnie omijam miejsca z doniczkami jak zdjęcia robię )) a teraz w końcu udało mi się posprzątać. Oj dumna z siebie jestem strasznie

W tym roku tyle roślin nasadziłam, że sama nie wiem, jak ja to wszystko wepchnęłam. Doniczek wyrzuciłam ze 3 wory takie na plastik jedna w drugą powtykane. Ostatnio też sekator tak zakumuflowałam, że znaleźć nie mogę. Pod choinkę nowy poprosiłam na wszelki wypadek. Ja to mam wersję taką pracy, że zaczynam jedno, potem coś gdzieś pójdę zobaczę coś innego i tam przysiądę i tak wszędzie coś rozgrzebię i nie skończę. Strasznie mnie to denerwuje. A teraz szybko ciemno jest i z latarką biegam taką czołówką. Sąsiedzi kiedyś policję wezwą, że włamywacze chodzą

Kasiu - Giardina cudna jest. Ja mam dopiero maleństwo tegoroczne ale kwiat ponad 12 dni trzyma i do tej pory ma pąki. Nie mogę się doczekać kiedy krzaczek ładny zbuduje. Podobno 2-3 lata na to potrzebuje.

Iwonko, jak mam omijać jak wszędzie ostatnio były
Narzędzia też mi ciągle giną, znalazlam niektore potem gdziś pod krzakami, noże już zardzewialy Na zimę wtargam do garazu ale na dłuższą metę tak sie nie da. Musi być jakieś pomieszczenie gospodarcze.

haha, ja też zaczynam pietnaście rzeczy i mam problem z ich dokończeniem Cóż,
Iwona my to jesteśmy te geniusze nie mas= się co denerwować tylko podziwiać

A o takiej latarce to jeszcze nie pomyslałam, może pod choinkę sobie zażyczę
mirkaka 08:16, 23 lis 2016

No ja też obrywam liście różom. Mam ponad 50 krzaków i niektóre dość okazałe. Robota okropna ale jak pomyślę że na wiosnę jest dużo więcej roboty i nie będę musiała po całym ogrodzie ich zbierać to jednak się mobilizuję. Sama świadomość że pod kopczykami jest czyściutko jest bardzo miła
sylwia_slomc... 09:26, 23 lis 2016

jolanka napisał(a)

Iwonko, jak mam omijać jak wszędzie ostatnio były
Narzędzia też mi ciągle giną, znalazlam niektore potem gdziś pod krzakami, noże już zardzewialy Na zimę wtargam do garazu ale na dłuższą metę tak sie nie da. Musi być jakieś pomieszczenie gospodarcze.

haha, ja też zaczynam pietnaście rzeczy i mam problem z ich dokończeniem Cóż,
Iwona my to jesteśmy te geniusze nie mas= się co denerwować tylko podziwiać

A o takiej latarce to jeszcze nie pomyslałam, może pod choinkę sobie zażyczę

Te latarki super się u mnie sprawdzają, bo jak w tygodniu zachodze na miejsce to już ciemno
lojalna_ 10:01, 23 lis 2016

Jolciu mnie tez narzędzia giną a ja myslałam ze moj pies je zakopuje )))))
katel 18:26, 23 lis 2016

Najgorzej właśnie nie mieć miejsca wygospodarowanego na narzędzia mi w tym roku się dopiero udało ale już nie wyrabiałam bo zanim cokolwiek zrobić mogłam to najpierw pół godziny potrzebnych narzędzi szukałam. Trzymam kciuki za szybkie znalezienie miejsca .
jolanka 18:41, 23 lis 2016

mirkaka napisał(a)
No ja też obrywam liście różom. Mam ponad 50 krzaków i niektóre dość okazałe. Robota okropna ale jak pomyślę że na wiosnę jest dużo więcej roboty i nie będę musiała po całym ogrodzie ich zbierać to jednak się mobilizuję. Sama świadomość że pod kopczykami jest czyściutko jest bardzo miła

Mirka, masz rację, lepiej zrobić to wczesniej Dzisiaj poobrywalam trochę ale polazlam bez rekawiczek idiotka
Ale mam teraz ręce Normalnie na pokaz Obrywałam do pierwszej krwi
Jak u jakiegoś wyrobnika. Jutro dokończę to listkowanie róż ale rękawic poszukam skórzanych bo wstyd się teraz witać z kimkolwiek
jolanka 18:43, 23 lis 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Te latarki super się u mnie sprawdzają, bo jak w tygodniu zachodze na miejsce to już ciemno

Ja tez mogę eMowi taką kupić Może częściej do ogrodu pójdzie Nikt nie będzie widzial
jolanka 18:44, 23 lis 2016

lojalna_ napisał(a)
Jolciu mnie tez narzędzia giną a ja myslałam ze moj pies je zakopuje )))))

haha ja nie mam psa to kto zakopuje?