Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

Agatek 22:11, 21 lis 2016

Margerytka40 napisał(a)
Ja poproszę przepis na te pierniczki bo jak na nie patrzę to od razu mi się chce takiego

też czekam na przepis
Rumianka 22:30, 21 lis 2016

Beatko, jesteś niebywale zdolną kobitką...jak obejrzałam Twoje pierniczki, to też rypnęłam szczęką o klawiaturę z zachwytu nad takimi gwiazdkowymi dziełami sztuki...Z takimi zdolnościami w łapkach wspaniale odnalazłabyś się w firmie "Bajka" z Luzina... zobacz sobie w internecie co tam robią z piernikowego ciasta...Kilka razy zamawiałam tam różne piękności na prezenty na różne okazje... Przywozili mi do domu...Twoje są równie piękne, jestem zachwycona
kasja83 09:45, 22 lis 2016

To ja też poproszę o przepis...może w tym roku zszokuję rodzinę i coś upiekę
Joku 14:45, 22 lis 2016

"Bajka" z Luzina? Toż to rzut beretem ode mnie. Muszę sprawdzić kto zacz i co robi .
LyraBea 14:47, 22 lis 2016

Jeeeej, dziękuję za tyle miłych słów. Dopiero dzisiaj zerknęłam i widzę, jakie przyjemne poruszenie u mnie.
Margerytka40 napisał(a)
Ja poproszę przepis na te pierniczki bo jak na nie patrzę to od razu mi się chce takiego
kasja83 napisał(a)
To ja też poproszę o przepis...może w tym roku zszokuję rodzinę i coś upiekę
Iwk4 napisał(a)
Zapomniałam przez to szukanie szczęki - ustawiam sie w kolejce po przepis. To już chyba pora robić?
jolanka napisał(a)
Beata, wracaj i pisz szybko ten przepis na pierniczki
Normalnie zaniemówiłam z wrażenia
Agatek napisał(a)

też czekam na przepis
asiak napisał(a)
Jestem pod wrażeniem cudownych pierniczków

Dziewczyny moje kochane już podaję, skąd czerpię przepis. Pierniczki robię dokładnie z TEGO przepisu, bo mi najbardziej podszedł. Pewnie znacie tego słodkiego bloga. Tam jest mnóstwo INNYCH przepisów i porad. Myślę, że większość się nada do takich wycinanych pierniczków.

LyraBea 14:51, 22 lis 2016

Iwk4 napisał(a)
Jeeeeeej, Beatko !!!
Szukam szczęki. Nie wiem, czy wśród pierników, gwiazdek, choinki czy na podłodze u ciebie zgubiłam.
Cudne to wszystko. Wytworne. Pikne
Chętnie bym się umówiła z Tobą na naukę pieczenia i lukrowania. Cuda tworzysz.
A przyjmujesz zamówienia na pierniczki na choinkę?
Też bym ich nie zjadła, hi, hi

A gwiazdki możesz obfocić?
Umiem odpatrzyć ze zdjęcia. A masz chyba kilka wzorów

Iwonko, moje śnieżynki robię "z pamięci" według zasady, jak mi spod szydełka wyjdzie...Czasem różnią się długościami i ilościami słupków, długościami łańcuszków. Ogólnie trzepię podobne. Kiedyś wymyśliłam sobie taki wzór i takie robię. W najbliższym czasie zrobię kilka i prześlę Ci na priv zdjęcia w dużym formacie, to sobie przeglądniesz.
Szukałam Twojej szczęki, ale wszystko z nią w porządku. Na pewno została na miejscu :*
LyraBea 14:56, 22 lis 2016

BasiaLT napisał(a)
Pierniki przepiękne. Ja też piekę co roku ale moje ani się umywają do twoich. Narobiłaś mi smaka jak nie wiem. Chyba już czas zabierać się za ich pieczenie żeby zdążyły zmięknąć.
Tak Basiu, można już zacząć pierniczyć, ale powiem Ci, że w zeszłym roku z tego przepisu robiłam z tydzień przed świętami i też były ok. Nawet wskazane było, żeby te ozdabiane lukrem były dłuzej twardsze.
Rumianka napisał(a)
Beatko, jesteś niebywale zdolną kobitką...jak obejrzałam Twoje pierniczki, to też rypnęłam szczęką o klawiaturę z zachwytu nad takimi gwiazdkowymi dziełami sztuki...Z takimi zdolnościami w łapkach wspaniale odnalazłabyś się w firmie "Bajka" z Luzina... zobacz sobie w internecie co tam robią z piernikowego ciasta...Kilka razy zamawiałam tam różne piękności na prezenty na różne okazje... Przywozili mi do domu...Twoje są równie piękne, jestem zachwycona
Milo mi, że moje pierniczki zdobyły Twoje uznanie. No widzisz, nie wiedziałam, że niedaleko fabryka pierników jest i to taka tradycyjna. Nie interesowałam się, bo od zawsze wypiekam wszystko sama. Ładne cudeńka tam mają i jaka fajna nazwa
kinia111 napisał(a)
Witaj Beatko masz fajny dom i duży ogród to i pracy dużo. Ale po fotkach widzę że dajesz radę. A te pierniki to rzeczywiście dzieło sztuki. Będę z zaciekawieniem śledzić twój wątek. Kinga.
Dziękuję za odwiedziny. Do zobaczenia w wątkach
LyraBea 14:59, 22 lis 2016

Joku napisał(a)
Pierniczki, gwiazdki, wnętrza, choinki - wszystko robi wrażenie !!!

Joku napisał(a)
"Bajka" z Luzina? Toż to rzut beretem ode mnie. Muszę sprawdzić kto zacz i co robi .
Tak własnie pomyślałam, że to przecież niedaleko Ciebie Jolu
zoja napisał(a)
ale smacznie i świątecznie
cuda tworzysz! i pracowita jesteś jak mróweczka - czy Ty w ogóle czasem odpoczywasz? jak nie ogród to kuchnia albo dekoracje musisz częściej brać przykład z kota i wylegiwać się przed kominkiem
Ostatnio często się obijam. W grę na xboxie zaczęłam grać. Zjadacz i marnowanie czasu, ale chyba potrzebowałam takiego odchyłu. Tak więc zdarza mi się obijać równo.
LyraBea 15:04, 22 lis 2016

mirkaka napisał(a)
Takich cudnych pierników nie widziałam jeszcze, jak z fabryki ale masz zdolności. Ja w kuchni nie lubię robić, jakoś mnie taka robota nie wciąga. Zmuszam się do robienia uszek wigilijnych i pierogów z kapustą i grzybami. Mimo że wszystkim smakują to nie zachęca mnie to do roboty. Ale jak wstawisz przepis na ciasto pierniczkowe to też chętnie skorzystam
Śnieżynki na szydełku też mam, zrobione przez moją mamę, ona miałam zdolności w łapkach, u mnie łapki jakieś drewniane
Piszesz że nie lubisz z domu wyjeżdżać na zakupy? Ale takie ogrodowe zakupy to ja uwielbiam, cierpię jak przychodzi zima i nie mogę sobie do ogrodniczego pojechać.
Jeżdżę zatem do centrum handlowego i wyszukuję storczyki przecenione,a potem je ratuję i jak zakwitną to mam ogromną satysfakcję
Mireczko, nie każdy musi kochać gotowanie. Rozmawiałyśmy o tym na spotkaniu. Mnie się to zaczęło podobać z czasem. Kiedyś nie lubiłam. Nie wiem, czy mi na starość tak zostanie czy może przejdzie. Za to widzisz, Ty ratujesz storczyki a ja wszystkie moje uśmiercam. Nie mam kompletnie ręki do nich. Kiedyś nawet sprawiłam takie pasty do pobudzania uśpionych pąków do kwitnienia. Działały, ale i tak potem storczyk padał.
LyraBea 15:14, 22 lis 2016

Margo napisał(a)
O matko, ale cuda !!!
Skąd masz takie cudne foremki do pierników? Ja mam trochę, ale takie zwykłe, A Twoje wybajerowane na maxa. Poproszę o namiary
No i te śnieżynki koronkowe. ...
Przyjmujesz zamówienia ?
Gosiu, rozmawiałyśmy o tym, że gadżeciara jestem i zbieram akcesoria kuchenne. Foremek przez lata uzbierało się trochę. Najczęściej zamawiam przy okazji jakiś zamówień akcesoriów do tortów. Rok temu założyłam szlaban , bo nie wykorzystuję nawet połowy. Czy wypasione? Nie, to normalne gwiazdki typu z marketów, jakieś proste śnieżynki, tyle że dużo tego. Wzorki albo radełkiem wycinam, albo nożykiem, albo foremkami do masy cukrowej. Trochę zabawy i tak potem to wychodzi. Na pewno masz też trochę takich gadżetów w swojej kolekcji.
Czy przyjmuję zamówienia? Nie, jakoś tak nigdy nie miałam myśli, żeby zarobkowo do tego podejść. Nie przyszło mi do głowy, że ktoś chciałby to kupić. Co innego podarować przy okazji spotkania świątecznego z rodziną, znajomymi. Nie wierzę, że Ty Gosiu nie potrafisz zrobić pierniczków.

Bo nie wiem czy Dziewczyny wiecie, że Gosia robi przepiękne torty