Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszystkiego po trochu 07:34, 19 cze 2015

Do góry
Joasiu, specjalnie wyszłam żeby powąchać Pastellę, pachnie delikatnie. Ale jest ranek , zimny, po deszczu i niektóre róże pachnące teraz nie pachną, np Princess Margareta Crown. Sprawdzę ję jeszcze raz jak słoneczko wyjdzie.
Kwitnie długo , kwiaty utrzymują się na niej bardzo długo zmieniając kolor na trochę seledynkowy. Mnie nie zwsze ten kolor odpowiada i wtedy je obrywam. U mnie ładnie się rozkrzewiła mam ją trzeci sezon
Dla Ciebie Pastella

kosmosy czekoladowe, mój aparat bardzo przekłamuje ciemne kolory, w rzeczywistości jest dyrzo ciemniejszy

Niezmordowana Margareta
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:49, 19 cze 2015

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:48, 19 cze 2015

Do góry
I z czego się najbardziej cieszę w tym roku będe mieć pierwszy raz owoce jerzyn, Wsadziłam je dwa lata temu na jesieni a w tym pierwszy raz pojawiły sie kwiatuchy i tworzą sie owoce

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:46, 19 cze 2015

Do góry
Truskawki bardzo obrodziły .
Codziennie zbieram jedną,dwie wielkie miski

Tu mam zdjęcie z niedzieli

dziś jadę znowu po pojemniki do mrożenia, kompotów mam już dwie półki w spiżarni , jak zapełnię jedną półkę w zamrażalce chyba zacznę robić dżemy plus porzeczka - bo widzę że już się czerwieni na krzaczku

ja jestem w raju, Igor też bo codziennie podjadamy :0.
a wczoraj okazało się po testach skórnych że Oskar nie może jeść nic surowego, truskawka, jabłko, banan, marchewka, cebula, por, seler dały bardzo duże odczyny alergiczne mimo wziętego rano leku na alergię .
Także bidulek zbiera owoce ale nie może ich jeść
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:45, 19 cze 2015

Do góry
I warzywnik

ogóreczki w pierwszej, na drugiej coś tam pomału rośnie z szczypiorków marchewek itp

Małgorzatkowe skarby 01:37, 19 cze 2015

Do góry
Najpiękniejsze zapachy dzieciństwa to właśnie piwonie,bez i jaśmin,nie mogło ich zabraknąć w moim raju.Zamykam oczy i widzę te cudne piwonie w wazonie w pokoju w domu rodzinnym.Moje dziewczynki(22i23 lata)pędzą do domu do zapachów rodziny-kwiatów i pieczonego ciasta.Studiują daleko od domu,ale wracają tu,,na skrzydłach,,kiedy tylko mogą.To jest NASZE NAJWIĘKSZE SZCZĘŚCIE.
Dwa ogrody 01:31, 19 cze 2015

Do góry
Basiu, cieszę się, że Ci szałwia dobrze rośnie To dla Ciebie jeszcze gratis dobrze, że jutro później zaczynam pracę
Dwa ogrody 01:25, 19 cze 2015

Do góry
Reniu, dziękuję, foty Twoich różyc z kropelkami są niesamowite Obawiam się zaglądać do Ciebie, bo zarażasz skutecznie
Lawenda ta ma już trzeci rok i rozrosła się bardzo, raz przesadzana w międzyczasie, najlepiej wybarwiona, kolejna Viva osiągnęła wielkość zgodną z miarą Gierczusiową, o ile dobrze pamiętam będę ciąć na suche bukiety, jeszcze z tydzień

miałam jeszcze wrzucić sesję Królowej, ale późno już, to na razie zostawiam to
Podwórkowa rehabilitacja 01:22, 19 cze 2015

Do góry
ryska napisał(a)

No, fotka niesamowita. Takie drobniutkie kwiatuszki z taką dokładnością uchwycone! Mnie, mimo wielu prób, to się nie udało.
To chyba kwiatostan skalnicy cienistej?
Podwórkowa rehabilitacja 01:15, 19 cze 2015

Do góry
ryska napisał(a)
I mój rojnik w czajniku z lasu znów zakwitnie

Dobrze mu w tym czajniczku . Pięknie zdjęcia
Dwa ogrody 01:06, 19 cze 2015

Do góry
jaśmin już przekwita, ale nie pachnie, niestety, za to w starym jaśminowiec daje czadu, z jednej strony ogrodu on, na podwórku lipa

a jak już w starym ogrodzie jestem to taki widoczek

Karola, szałwia muszkatołowa, chciałaś zobaczyć

i niedoceniana róża, jesienią ją przesadzę, tak kwitnie na jednym długim pędzie

i rozpoznana przez Bogdzię Flammentatz (zastanawiam się, czy dobrze napisałam nazwę, ale już nie będę sprawdzać, bo posiedzę do rana)

Mój 4 arowy azyl... 01:02, 19 cze 2015

Do góry
Rench napisał(a)

Piękna !
Moja ożanka nawet jeszcze pąków nie ma.
Śliczne te róże w kulkach.

Kiedyś wyglądała tak, ale po przejściach dopiero się odbudowuje
Kwiaty jej są bardzo delikatne, jak bita piana wyglądają.

Tę ożankę mam pierwszy rok, z nasion ją wyhodowałam i sama jestem ciekawa jak wygląda podczas kwitnienia.

Ogród z tatarakiem w tle 01:01, 19 cze 2015

Do góry
katarzynkak napisał(a)
rosarium

Pięknie się u Ciebie zrobiło
Róże są nieziemskie
A i liliowce cuuudne! Chciałam posadzić je u siebie ale nie mogę dostać białych , te żółte są takie gęste i ładnie się układają tylko, że w tym miejscu gdzie je planuję lepsze byłyby białe A jak długo kwitną Twoje żółte?
Dwa ogrody 00:54, 19 cze 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
a obok

Karola, oczywiście mam nadzieję, że będą nasiona Lala Tilda została mi się jedna, podobnie jak królik i anioł, reszta poszła dla maluchów w rodzinie trzeba by jakąś ogrodniczkę machnąć, ale chyba zimą
Margarete
Róż troszkę mam, ale miejsca na kolejne już nie a jeszcze coś by się chciało, susza u nas okropna, nic nie pada, listki różom i bylinom od dołu podsychają, radę dają jedynie róże i byliny dobrze ukorzenione

Lions Rose, dokupię dwie jesienią, bo dla nich miejsce czeka, tę przesadzę

Śliczne ujęcia !
Lawenda przepiękna,moje które się uchowały po zimie,jakieś bladzochy się zrobiły.
Dwa ogrody 00:43, 19 cze 2015

Do góry
taki gość mi się wysiał i zostawiłam, w ub. roku szybko cięłam, by się nie rozmnażał, ale jednemu się udało

kolejny powojnik wymaga podpory, zanim Gertruda się rozrośnie by mógł się z nią zaprzyjaźnić chociaż podobno ma duży rosnąć

jeszcze taki smaczek, śliczna, bardzo ciemna, aparat oczywiście rozjaśnił

Kosolkowa Pasja 00:39, 19 cze 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Pashmina otwiera różowawy środek.

Piękna ta różyczka,ale nie wygląda jak Pashmiona. Długo ją masz,jak wysoko urosła ?
Moja działka na Dębowym Lesie 00:37, 19 cze 2015

Do góry
Agatek napisał(a)

co to za piękność, cuuudna po prostu

To jest clematis Kaiser.Piękny prawda?
Dwa ogrody 00:23, 19 cze 2015

Do góry
Epodlas fajnie, że Ci się podoba u mnie, ja też lubię Twoją działeczkę i fotki
Basiu, ożanka ma się dobrze, ta co została, bo część mi wyleciała zimną wiosną a ponieważ zaczyna kwitnąć, to zdążymy zebrać nasiona obok niej biały przetacznik

White Cover daje popis

angielka w duecie z powojnikiem Arabella, jedno i drugie musi podrosnąć

tak myślę, co będzie na tej rabatce kwitło jesienią, bo też już zaczęły, jeżówki w pąkach, jedynie rozwary czekają

koniec z przynudzaniem białą rabatą, czas na coś innego
Podwórkowa rehabilitacja 00:11, 19 cze 2015

Do góry
I ja składam gratki

Mój mały ogród - to mnie wciąga!! 00:08, 19 cze 2015

Do góry
Lamaze napisał(a)
RABATA PRZY MURZE:

obecnie:

Jaka to odmiana szałwii ? Przesliczny kolor.
I ten duet trawkowy proszę opisać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies