Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pogubiłam się po drodze...

Pogubiłam się po drodze...

amelia_b 13:47, 03 lip 2015

Iwka to ja właśnie tam rano widziałam te berberysy intensywnie intensywnie się przebarwia jesienią,to może o pokrój chodzi? Dzięki dziewczyny. Dobrze że tylko dwa rodzaje wchodzą w grę,bo by zwariować można
lorka 13:49, 03 lip 2015

erecta bardzie pomarańczowa a Maria czerwona z tego co widzę
lorka 13:50, 03 lip 2015

no chyba ze chcesz cały rok bordo hihi.. odmian w sumie jest mnóstwo, ale ta Maria u Iwki w połczaeniu z funkiami i kwiatkami cudnie tez wygląda.. mi sie ten limonkowy kolor okrutnie podoba
amelia_b 13:53, 03 lip 2015

lorka napisał(a)
erecta bardzie pomarańczowa a Maria czerwona z tego co widzę

Teraz to widzę,erecta ładniejsza jest
amelia_b 13:58, 03 lip 2015

lorka napisał(a)
no chyba ze chcesz cały rok bordo hihi.. odmian w sumie jest mnóstwo, ale ta Maria u Iwki w połczaeniu z funkiami i kwiatkami cudnie tez wygląda.. mi sie ten limonkowy kolor okrutnie podoba

Nie no bordo cały sezon? Mam cztery żurawki,starczy mi Limonka cudna,taki świeży powiew
amelia_b 20:11, 03 lip 2015

brosia napisał(a)

ale ma takie ciemne zielone liście i tylko czerwonawe przyrosty? czy może różowo-miodowe delikatne listki?

ja chciałam tego drugiego, ale chyba przez pomyłkę kupiłam rotfuchsa

Brosi mój ma takie listki, zielone i końcówki ma tylko lekko czerwone, nie wiem jaka to odmiana.
amelia_b 20:13, 03 lip 2015

Jeżówki mam i ja lenie zwykłe od babci z ogródka
iwka 22:36, 03 lip 2015

amelia_b napisał(a)
Jeżówki mam i ja lenie zwykłe od babci z ogródka

jaki one śliczne, dlaczego lenie, tak się nazywają?

a mój grujecznik coś oblazło, młode listki zwijają się do środka i jakaś pajęczynka jest, trzeba czymś opryskać

edit. no i wróciłam jeszcze raz napatrzeć się na te cudo. One tak kwitną czy są w fazie pąka

edit. A Twoja babcia dużo tego ma?
amelia_b 22:49, 03 lip 2015

Lenie bo kwitnąć nie chcą, ale może dlatego że my ze wschodu to u nas chłodniej To pączki Babcia sporo, nawet bym nie wiedziała, ale przy obiedzie wypaliłam że jeżówki musze kupić Wróciłam z 3 wielkimi kępami Jesienią Ci moge podesłać
iwka 23:32, 03 lip 2015

amelia_b napisał(a)
Lenie bo kwitnąć nie chcą, ale może dlatego że my ze wschodu to u nas chłodniej To pączki Babcia sporo, nawet bym nie wiedziała, ale przy obiedzie wypaliłam że jeżówki musze kupić Wróciłam z 3 wielkimi kępami Jesienią Ci moge podesłać

ha ha ha lenie, nieźle.
Bardzo będę wdzięczna za sadzonkę, mogę się wymienić na coś, co tam Ci wpadnie u mnie w oko