Pięknie, ale powiedz, że wzięłaś te cudne sundaville do domu, możesz nawet skłamać
Nie, nie wzięłam do domu , miałyby za ciepło ..... może dzisiaj pochowam do garażu i tak się zastanawiam......., że ilość donic zlikwiduje jedno stanowisko do parkowania ..... ciekawe czyje ???
W naszej rodzince to ja zostałam wytypowana do porannego skrobania szybek...... no niby zgodnie z parytetem no nie?
Pięknie, ale powiedz, że wzięłaś te cudne sundaville do domu, możesz nawet skłamać
Nie, nie wzięłam do domu , miałyby za ciepło ..... może dzisiaj pochowam do garażu i tak się zastanawiam......., że ilość donic zlikwiduje jedno stanowisko do parkowania ..... ciekawe czyje ???
U mnie to samo Hosty zmrożone, ale wiem, że im nic nie będzie. Gorzej, że hortensje ogrodowe wyglądają tak samo. Zmrożone, żałośnie zwisające liście nie wróżą nic dobrego. Będą miały kwiaty na wiosnę?
Kochani nie panikujmy, wszak to rośliny z naszego klimatu. Zetnijmy teraz liście host i zróbmy inne prace jesienne.
Więcej wskazówek w artykule Co robimy w ogrodzie w październiku
A co do kwitnienia hortensji to wielka niewiadoma, nawet w maju przymrozki mogą im zaszkodzić.
Sebek zabierz dziś kordyliny do cieplejszego pomieszczenia.
U mnie też stoją i nawet agawy także
Ale zabiorę dziś do garażu.