Wg. mnie ta strona wygląda lepiej niż te niby cegiełki i inne temu podobne po drugiej stronie. Tylko ta góra trochę nie teges...
Ja na murze z jednej strony działki zrobiłam takie drewniane sztachetki na łaczeniach płyt i 3 czy 4 w pionie. Bluszcz się tego pięknie łapał i w kilka lat zasłonił cały mur.
Kasiu, już nie
Wstawiam robocze zdjęcie, tu widać, ze ja mam lewą, brzydszą stronę, którą będzie trzeba zasłonić. Czym? Nie wiem? Jak długo będzie trzeba czekać na efekt? Długo. Wieczorem zrobię lepsze zdjęcia. Teraz na tyłach pracuje mój fachowiec, nie chcę, by poczuł się źle, odbierze mnie jako paparazzi
Ewuniu, te z czerwonym ciekawe.
Mam jeszcze dwie donice z przodu i tu mam problem. Brakuje mi bordowej trawy do nich. Wie może ktoś, gdzie można kupić? I jaką ?
Przed domem są różowe róże na rabacie, więc w donicach też musiał pojawić się róż i mi nie pasi. Za mdło. I nie wiem, co dalej z tym zrobić ?
Wkleję, może coś wymyślicie i podpowiecie
Od lewej stoją: Kasia- Kasya, Mariolka -koleżanka Małgosi-nie ma wątku,Anitka,Renia,Krysia-Krys, Jola-Yolka i mama Małgosi.Poniżej od lewej:Ty, Aneta-Ana Art,głowe pokazała Karola, potem Gierczusia , a nad nia Małgosia-Margarete,Ania An-tre,Łukasz i ja, a leży z wielkim poświęceniem Nikita- Magda.Pozdrówka.
'Artemis' (ta Artemis, nie ten Artemis, jak się pisze na Forum. Nazwa pochodzi od greckiego słowa, nazwy własnej Ἄρτεμις - Artemida - królowa polowań).Ta będzie dobra jako róża rabatowa.
Wieczorniki damskie w chwili obecnej ją całkowicie zdominowały, to są prawdziwe kwiatkowe krzaczory (one potrzebują więcej miejsca). Szałwia biała jest lepszym towarzystwem. Koło kościoła posadziliśmy okrywową 'Sea Foam'.
A ja nadal nie mogę się zdecydować co posadzić w tym "trójkącie" :-/
Podoba mi się śliwa wiśniowa 'Nigra', tak jak zaproponował/a Skarabeusz. Tylko co pod nią? Chciałabym jakieś zimozielone ...
Bardzo ładna rabata !
Azalie i rododendrony pięknie wyglądają w swoim towarzystwie, także po przekwitnięciu. Moim skromnym zdaniem nie trzeba wypełnienia. A co masz w projekcie?
Poletko kroskusów? Albo barwinek (choć nie wiem, czy to dobry pomysł, bo ekspansywny jest...).
Potrzebuję burzy mózgów:
sytuacja wygląda tak:
Perukowiec zamierzam poprowadzić nad hortensjami w formie niewielkiego drzewka. Hortensje są białe, odmiany "miś polarny".
Mam już posadzoną falistą obwódkę z szałwii omszonej, a potrzebuję pomysłu na drugą część obwódki (na obrazku w kolorze szarym).
Pomysły mam dwa:
- bordowa lub czerwona z żurawek (żurawki nadają się na obwódki??), będzie nawiązywała kolorem do perukowca
- żółta, żeby ładnie kontrastowała z fioletową szałwią.
Jeśli żółta, to nie mam pojęcia, z czego ją zrobić.
Oni tam mają sporo jeszcze tych podkładów, bo przecież wymieniają całą linie torów.
Obwódki z kostki to są środki gabionów -skarpa jest zrobiona w gabionach, a w nich są piaskowce tu masz zdjęcie. To pomysł mojego męża, a ja chce je jakoś zasłonić, bo mi się nie podobają. W sumie to zastanawiam się czy tam bluszczu nie wsadzę może prędzej zarosną
Pomarańcza a może by tak faktycznie żurawki jeżeli już chcesz ale nie jedna odmianę a 2-3? Kilka podobnych odcieni.
Albo bukszpan, ale niekoniecznie strzyżony w geometryczne wzory, lub może jeżeli jest tam trochę cienia - hosty?