Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

mira 09:09, 02 lip 2015

Ten wątek jest mocno aktywny więc korzystam

czy ktoś ma różę Royal Jubilee - pls o opinie

Ania wybacz

a teraz na temat - podglądam i podczytuję - i wiem już jaki mam styl ogrodu - otóż zbieracza , chciałam napisać, że jesteś prekursorem tego nowego stylu ale Tobie jakoś to zbieractwo przeszło na styl bardziej profesjonalny w kierunku naturalnego - cudne masz plamy kolorów!

uzależniona od koloru i zapachu pozdrawiam
Gocha 09:11, 02 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)

6+ to kilogramy Te plusy nie cieszą..
Te wiekowe też nie... ale tu wszyscy mamy po równo każdego dnia i godziny i tu jest tylko 5+.
W szkole bym miała super oceny

Wstaw foto z nazwą tej róży Była piękna

Aniu mówisz i masz fotkę

A to 6 + to w życiu bym nie pomyślała że Ty o kg mówisz. Kobieto grzeszysz- u mnie to skali brakuje więc musiałabym sobie w łeb chyba strzelić a jak widać tego nie robię. A ja zachorowałam znowu na różyczkę. Na wiosnę pooddawałam sporo róż koleżance ale te żółte i czerwone a wczoraj zakupiłam nowe m in. Pomponellę , Pastellę, Minervę. I teraz szukam dla nich miejsca- zawsze mam ten problem ( i z tego się chyba nie wyleczę ) Pozdrawiam bardzo gorąco- i jakbyś jakąś kawkę robiła dla paru osób to pamiętaj o mnie.
Gabriela 12:27, 02 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)

Bosko. Oglądam sobie fotki, bez czytania, czasu jak na lekarstwo, złośliwie. Piękne zestawienia i kolory, nie ma niemodnych kolorów w ogrodzie.
Czekam na ogień dalii. Te posiane rok temu i przechowane karpy z mieszanki Bishop's children świetnie rosną w donicach.
A ożankę też mam z nasion od naszej Vivy - tylko bez takich dużych kęp, bo podziubdziałam na małe kępki w różnych miejscach i trzeba czekać aż się rozrosną. Fajnie pachnie.
Dorota123 12:31, 02 lip 2015

Aniu od spotkania u Vivy żartuję, że ktoś mi podmienił M na lepszą wersję. Przerobił takie "cuś" na takie jak pokazywała Viva do pielenia trawnika. Chłopisko czwarty dzień trawnik pieli, a do tej pory nic ogrodowego nie robił. (oprócz podpórek pod hortki i róże, które spswa w ilościach hurtowych)
Na nasionka ożanki jestem bardzo chętna.
Mala_Mi 12:49, 02 lip 2015

Dorota123 napisał(a)
Aniu od spotkania u Vivy żartuję, że ktoś mi podmienił M na lepszą wersję. Przerobił takie "cuś" na takie jak pokazywała Viva do pielenia trawnika. Chłopisko czwarty dzień trawnik pieli, a do tej pory nic ogrodowego nie robił. (oprócz podpórek pod hortki i róże, które spswa w ilościach hurtowych)
Na nasionka ożanki jestem bardzo chętna.

Czytam posta mojemu, a on na to....
"Jak to dobrze, że jednak nie pojechałem z Tobą"

A ja szukam kogoś kto mi pospawa podpórki pod róże .. chyba sobie muszę Twego pożyczyć

Mam wielkie ilości jaszczurek... lubię je. I mnie nie dziwią. Ale jaszczurka na klonie palmowym wygrzewająca się to nietypowy widok.. i piękne połączenie kolorów. Bordo i seledyn

Mala_Mi 12:53, 02 lip 2015

Gabriela napisał(a)

Bosko. Oglądam sobie fotki, bez czytania, czasu jak na lekarstwo, złośliwie. Piękne zestawienia i kolory, nie ma niemodnych kolorów w ogrodzie.
Czekam na ogień dalii. Te posiane rok temu i przechowane karpy z mieszanki Bishop's children świetnie rosną w donicach.
A ożankę też mam z nasion od naszej Vivy - tylko bez takich dużych kęp, bo podziubdziałam na małe kępki w różnych miejscach i trzeba czekać aż się rozrosną. Fajnie pachnie.

A ja tyle nasiałam ożanki, że jak urosło to nie miałam gdzie posadzić i oddawałam na prawo i lewo... a to 2 lata trzeba czekać na kwiaty

Jedna dalia nie żyje, reszta jakoś rośnie. Czekam na kwiaty. Na razie moje czerwone zaczynają

A ożanka nawet w kocimiętce jest fajna

Pszczelarnia 12:55, 02 lip 2015

Anek, gadzina z zębami z hukiem padła: wredna tłusta nornica. Przy porzeczce krwistej, do której się dobierała, nie odpuściłam.
Walczę jak lew.
Mala_Mi 12:56, 02 lip 2015

Gocha napisał(a)

Aniu mówisz i masz fotkę

A to 6 + to w życiu bym nie pomyślała że Ty o kg mówisz. Kobieto grzeszysz- u mnie to skali brakuje więc musiałabym sobie w łeb chyba strzelić a jak widać tego nie robię. A ja zachorowałam znowu na różyczkę. Na wiosnę pooddawałam sporo róż koleżance ale te żółte i czerwone a wczoraj zakupiłam nowe m in. Pomponellę , Pastellę, Minervę. I teraz szukam dla nich miejsca- zawsze mam ten problem ( i z tego się chyba nie wyleczę ) Pozdrawiam bardzo gorąco- i jakbyś jakąś kawkę robiła dla paru osób to pamiętaj o mnie.

Kawka się chyba przyszykuje, ale gdzieś w drugiej połowie lipca. Czuj się zaproszona

Problem miejsca.. to podstawowy problem ogrodnika Reszta to mały pikuś

Lilie zaczynają

Pszczelarnia 12:56, 02 lip 2015

A mnie się wydawało czy też ta ożanka Vivy miała być fajna niska na obwódki? Mam cały zagon - bezproblemowa.
Mala_Mi 13:00, 02 lip 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Anek, gadzina z zębami z hukiem padła: wredna tłusta nornica. Przy porzeczce krwistej, do której się dobierała, nie odpuściłam.
Walczę jak lew.

Bo my drobne kobietki serce lwie mamy
Ja pamiętam, ale walczę z czasem

Penstemony od Tomka przywiezione przez Ciebie.. kwitną Kolor mają oczotegliwy.. ale na foto tego nie widać. I są bardzo wysokie. Ładne.