Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pokażę nasz ogród

Pokażę nasz ogród

asica 22:44, 29 cze 2015

Ananasek napisał(a)
Witaj
Chciałam się dowiedzieć jakiej odmiany są hortensje na ostatnim zdjęciu w Twojej "wizytówce"
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/67/679237/original.jpg

Na pierwszym planie limelight, na drugim vanilla fraise. Obie wsadzone po 3 sztuki, stad wydają się mocno rozrośnięte. Vanilla freise z końcem lata przebarwi się na różowo.
Kasik 22:46, 29 cze 2015

Asia - Ty mnie nie załamuj dopieszczone wszystko- jak Ty to ogarniasz. A ostatnio jeszcze przeczytałam, że na książkę masz czas- to padłam -jak ja bym tak chciała. Każdy wolny czas u mnie na kolanach spędzam- muszę to zmienić.
Cudny masz ogród, a trawy boskie.
asica 22:49, 29 cze 2015

epiwonia napisał(a)
Asiu, czy Twoja lawenda zimuje? Ja też swoją kupowałam w Kunicach, ale jest jakby drobniejsza. A ogród , jak zwykle piękny.

Widzę ze lawenda dorodniejsza jest ta ktora rośnie w pelnym słońcu. Zimuje mi, chociaż kilka krzaczków mi po zimie wypada. Ale zawsze te gdzie troche cienia. Z tych na calodziennym słońcu nic mi nie wypada.
asica 22:54, 29 cze 2015

Kasik napisał(a)
Asia - Ty mnie nie załamuj dopieszczone wszystko- jak Ty to ogarniasz. A ostatnio jeszcze przeczytałam, że na książkę masz czas- to padłam -jak ja bym tak chciała. Każdy wolny czas u mnie na kolanach spędzam- muszę to zmienić.
Cudny masz ogród, a trawy boskie.

Jak juz się rozrośnie to niewiele pracy wymaga. Troche cięcia, czasem chwast sie zaplecze. Najbardziej pracochlonne są kanty. Ale odkąd mam nożyce to ulga. Bo nie musze za kazdym razem szpadelkiem jechać. Wystarczy raz na tydzien lub dwa podrównać. A szpadelek raz na miesiąc. I dzialka tez niewielka. Niecałe 10 arów.
Jagodaa 23:37, 29 cze 2015

asica napisał(a)

Niemożliwa jesteś! Już Ci się hortki pokładają!

Te trawy przy domu masz takie wielki, że kojarzy mi się to z egzotyką.

I zatęskniłam za tą wysoką perovskią patrząc na Twoją, może kiedyś w upalnej wnęce wypoczynkowej sobie wsadzę, byłoby jej tam na suchej patelni idealnie .

Szpaler piękny!
atena35 09:56, 30 cze 2015

Moje hortki daleko w tyle
asica 22:14, 30 cze 2015

Jagodaa napisał(a)

Niemożliwa jesteś! Już Ci się hortki pokładają!

Te trawy przy domu masz takie wielki, że kojarzy mi się to z egzotyką.

I zatęskniłam za tą wysoką perovskią patrząc na Twoją, może kiedyś w upalnej wnęce wypoczynkowej sobie wsadzę, byłoby jej tam na suchej patelni idealnie .

Szpaler piękny!

Już jedna sie przewaliła, musimy jakieś podpory zorganizować.
A perovski cudna jest. Dokupiłam w tym roku, ale jest inna, ciekawe czy też mnie zauroczy. Tamtą próbowałam ukorzeniać, ale na razie nie udało mi się.
asica 22:15, 30 cze 2015

atena35 napisał(a)
Moje hortki daleko w tyle

A bo z tych bukietowych annabelki są najpierwsze, a jeszcze ciut wcześniej przed nimi incrediball - ich nowsza odmiana .
makkasia 09:39, 01 lip 2015

Musze kupić incrediball - Asiu U Ciebie trawy robią niesamowita robotę, są swietnie wkomponowane w rabatę, dzięki temu Twój ogród jest rozpoznawalny, wyróżnia się - kocham ten busz
macham
asa7 09:26, 02 lip 2015

asica napisał(a)
]

Piękna ta rabata z czosnkami i trawami. Możesz podac nazwę tych traw i do jakiej wyokości dorastają?