Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mały ogród Julki 10:29, 25 maj 2015

Do góry
W trakcie ściągania darni
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 10:21, 25 maj 2015

Do góry
Rododendronowy ogród II. 10:15, 25 maj 2015

Do góry
Dziekuję za miłe wpisy. Wszystkich pozdrawiam.
Mira tam sa trzy azalie ta z liscmi najbardziej na prawo to Strawberry Ice a dwie obok i za nią to Norma.

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 10:05, 25 maj 2015

Do góry
Pola napisał(a)

Bardzo mi się podoba u Ciebie, ogród urządziłaś z gustem
weranda bardzo klimatyczna ale widok mnie urzekł

jak tu wstać i iśc do pracy?
Ogródek Iwony 10:01, 25 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Polinko, mi sąsiad właśnie betonowy płot stawia i zaczyna mi się to podobać. Roślinki ładnie się odbijają na tle szarości. W sobotę przyjechaliśmy z miasta do domu i część płotu już stała.

Płot na szczęście jest pełny bez otworów imitujących jakąś kratkę i bardzo dobrze się wpasował w geometryczne rabaty.
metamorfoza wymiata
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:53, 25 maj 2015

Do góry
anka_ napisał(a)

Gosiu piękna rabata się szykuje. Wspaniałe hosty. Sadzone wprost do gruntu, nie masz problemu z nornicami? Bo u mnie te gryzonie dziesiątkują i cebulowe i hosty, płakać się chce.
I podobnie jak Monika polecam paprocie na leśną rabatę. I przylaszczki- wspaniałe perełki dające kolor, jeszcze zanim hosty wystawią kły.
Na pocieszenie dodam, że ja również mam warzywniak nie do końca obsiany...

Aniu trochę mnie pocieszyłąś tym opóźnieniem warzywnikowym. Co do nornic to mam je w dużych ilościach. 95 % tulipanów sadziłam w tym roku w koszyczkach a to dlatego że w ubiegłym roku miałam ponad połowę zjedzonych przez nornice. Host nie wkładałam w żadne osłony bo nie przypuszczałam że one też chętnie zjadane są. Ja do tej pory miałam kilka host ale nienaruszone są. Więc poobserwujemy i zobaczymy. Co do paproci to się rozejrzeę po działce i jak gdzieś je znajdę to może przesadzę- powinno być kilka sztuk. Przylaszczki chę tnie nabędę już wcześniej się zastanawiałam nad nimi. Pozdrawiam
Grubej dyni zmagania z naturą 09:53, 25 maj 2015

Do góry
No to pokazuję. Wykonany przez męża trejaż pod kiwi. Kiedy szczelnie zarośnie oddzieli nas od sąsiadki , a że to słoneczne miejsce to i może owoców się doczekamy.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:49, 25 maj 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Ana, proszę doradź mi w sprawie hortensji, chcę mieć szpaler tych krzewów i zastanawiam się, które nie pokładają się, przebarwiają się na różowe kolorki czy borda. Mam już limki i chciałabym teraz inne.

u mnie tylko Vanilla Fraise są podpierane, za to Pinki whinki maja sztywne pędy przebarwiają sie na bordo ale maja 'rzadszy' bardziej ażurowy kwiat. Tak na prędcę fotka z września
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 09:48, 25 maj 2015

Do góry
W O kupiłam też na pocieszenie
Astra (żałuję, że jednego) chociaż i tak nie ma gdzie go poradzić

Trawę pompasowa

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 09:47, 25 maj 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Magnolia posadzona.Azalie też.Chyba zły moment bo nie mamy dużo czasu przed komunią i się spieszymy.Trzeba podziałać w domku a nie w ogrodzie.A do tego jest deszcz.

Inaczej nie bardzo wychodziło porozrzucanie azalii i oddalenie tych roślin.Nie wiem czy dobrze wyszło.
Teraz ustawiłąm te bagatella z trawkami na tej rabacie i gdybyśmy je jakoś tu posadzili to rabata byłaby zakończonaLub prawie

Co myślicie???

Bosko, pięknie to wyszło....a jak się rozrośnie to będzie cudnie....macham i kibicuję
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:44, 25 maj 2015

Do góry
justajusta napisał(a)
Ana jak szybko startuje hakone, masz jakieś aktualne zdjęcia zawijaskowej?
o tak teraz wygląda

Co i jak? Nowicjuszka 09:43, 25 maj 2015

Do góry
Cześć Aguś
pogoda nie pozwala nam na szaleństwa ogrodowe. W tygodniu mąż nie ma czasu na prace przy domu, ponieważ wraca o godzinie 18, czasem nawet później do domu i nawet nie mam sumienia gonić go do pracy w ogrodzie. Pozostaje jedynie sobota i to też jak wróci z pracy

Wstawiam kilka zdjęć roślin posadzonych w tamtym i tym roku.
Zacznę od magnolii Magnolia Genie i Satisfaction

Kosaćce mam bardzo wysokie ponad 1

moja ulubiona miotła jest tak śliczna, że swoja urodą zaraziła już moje 3 sąsiadki ( kupiły też ten krzew)

kolejne kwiaty nn

kalina już w pełnym rozkwicie, to drzewko to taka moja miłość jeszcze z dzieciństwa. Te kulki białe

skarpa przy domu na razie wygląda tak będę musiała ja uporządkować kiedyś. Na dzień dzisiejszy sadzę tam byliny, które dostaje i patrzę co z tego wyrośnie
(wielkość, kolor, jak długo i kiedy kwitną)
Na pewno zostanie na skarpie preukowiec, budleja, i hortensja oraz 3 krzaki pięciornika. Wszystko zostało wiosną mocno przycięte, nie są duże, ale za to zrobiły się bardzo gęste

i na koniec skarpa jeszcze w trakcie, trzeba ją dokończyć i dopracować, dosypać ziemię i poczekać aż się wszystko rozrośnie

muszę coś jeszcze wymyślić pod schodami tarasowymi, bo moja sunia mi tam non stop dziury kopie ja zasypuję, a ona i tak odkopuje i posadzić przy schodach surmie
Ogród Tosi 09:41, 25 maj 2015

Do góry
atena35 napisał(a)

skończone, pokazywałam też wczoraj

Aaaa... może nie wiedziałaś, że baronów masz wypatrywać
przyrzekam, że one tam są !!! w tym żwirku, już za jakieś 3lata go zarosną

Dobrze, że przypomniałaś Oglądałam tą fotkę a Barona nie zauważyłam...

Ale już widzę i czekam razem z Tobą na rozrost
Małymi kroczkami do celu... 09:36, 25 maj 2015

Do góry
i sosna mojego męża pięknie kwitnie( nie do ruszenia )

i jego świerki ( z przodu domu) za tą rabatkę bierzemy się w przyszłym roku

Małymi kroczkami do celu... 09:33, 25 maj 2015

Do góry
i to na co czekają dzieciaczki

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:23, 25 maj 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
"Nie pamiętam, że sadziłam" Dobre!!! Czy to już stan nadający się do leczenia?

PS Czy Bolesław przez cały czas ma taki kolor, czy blednie? Robię rekonesans wśród intensywnie wybarwionych rodków i szukam tych "żarówiastych" do końca.
musisz poczekać jeszcze chwilę, się okaże , obok rośnie Kazimierz odnowiciel pąki ma imponujące, czekam na kwiat.
Ty sie nie śmiej! Rabata do przeróbki we wrzesniu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:19, 25 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
i rododendrony...

Kolejny NN

Moim okiem to Nova Zembla
Ogródek Iwony 09:19, 25 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Polinko, mi sąsiad właśnie betonowy płot stawia i zaczyna mi się to podobać. Roślinki ładnie się odbijają na tle szarości. W sobotę przyjechaliśmy z miasta do domu i część płotu już stała.

Ale ładne te skarpety z trzmieliny fajny kontrast dla drzewka tworzą. I te trawy takie okazałe - pięknie u Ciebie Iwona - takie zadbane wszystko. A płot rzeczywiście daje ciekawe tło.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:18, 25 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Powojnik, który zmaierał przez dwa lata, wyciety przy samej ziemi, wypuścił ponad 1,5 m pędy i kwitnie... i mi nie konweniuje do różu...

No co ty, połączenie lila-róż najmodniejsze w tym sezonie
a swoją drogą dlaczego tak się dzieje, z tymi roślinami. one chyba nie lubią gdy się o nie troszczymy
Małymi kroczkami do celu... 09:12, 25 maj 2015

Do góry
Martwi mnie tylko stożek bukszpanowy opryskać go czymś?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies