A jaka ta pomponelka jest? Możesz zapodać zdjęcie z odległości?
Duża rośnie? Planuję nasadzenie różane przed tarasem. Kolor ma piękny i taka baśniowa jest.
Od tych kamieni Twoich czy też moich najgorszy jest łupek. Wczoraj pod 4 hortensje jak kopalismy dołki to na glebokosc ok 50 cm w celu rozluźnienia gleby. Niestety przy statniej trafiliśmy na łupek. 1 metr w dół wybierania i się poddałam. Dziura głęboką i szeroka, uzupełniona inna nowa ziemia z działki z wymieszanym torfem. Mam nadzieje, ze poradzi sobie hortensja.
U mnie takie niespodzianki to norma Nie mam normalnego kawałka ziemi na działce.
Dowód na to ile czasem trzeba pracy i potu włożyć żeby stworzyć ogród - to skład głazów, które wykopaliśmy przygotowując miejsce pod 6 rodków i 6 dereni - wszystkiego nawet nie objęłam aparatem .
Chyba możemy Kasiu razem konkurować w tej dziedzinie
Dzięki wielkie, ta fala to moze i jest myśl, muszę zrobić wizualizację. Najlepiej by faktycznie wyglądało wzdłóż jakiejś ścieżki z obydwu stron,jak radziłąś, ale nie mam takowej, wszystkie mi się ze sobą łączą. Wokół tarasu na razie też nie chce działać z roślinami ( zostawiam to na przyszły rok), bo zastanwiam się nad budową ogrodu zimowego
U mnie rosnie ML ładnie, od ubiegłego roku, od wiosny, nie narzekam.....mogę tu wstawic fotkę ot choćby wczorajszą? niewiele go widac ale jest za bukszpanowa kulką, w półcieniu bo od słonca z tyłu zasłania go sumak i z boku perukowiec
Potem usune najwyżej
A gracki przeciwnie, tez od wiosny ubiegłej u mnie ale słabo przyrastają, bo one z kolei w bardziej cienistym miejscu mam, za hortkami, przy lesie i tam słonca maja niewiele i troche mokro, widocznie to nie jest najlepsze miejsce dla nich...rosną, nie zółkną ale doopy nie urywa