Kasieńko kochana, jaką masz śliczną obwódkę! A ja się zastanawiam jak wkomponować w ogród moje 3 złote bukszpany? Już wiem...zrobię obwódkę, a pomiędzy posadzę jakoś zieloną trawkę. Jak dobrze, że cię mam...co ja bym bez ciebie zrobiła Kasiuniu?
A u ciebie co to za trawka rośnie?
Jedziecie w lipcu do Szmitów? BOM stęskniła się za wami okropnie!!!!!
Cmok, cmok, słodkie buziaki przesyłam
edit: zapomniałam napisać: śliczne te wasze zakupy. Niedługo będziesz miała rododendronowy ogród jak u naszej Bogdzi.
Agatko pomimo nieciekawej pogody wczoraj wyrwałam sie na poprawienie samopoczucia do Pszczyny na Ogrody Daisy Bardzo ciekawa okazja na poznanie ofert okolicznych szkółek
Wielkie dzięki za fotki...u mnie na "kliszy" też zostawiłeś ślad
Ale następnym razem będę chodziła za tobą krok w krok i zemszczę się za moje sobotnie zdjęcie! Tak mnie przyłapać na gorącym uczynku...no nie możliwy jesteś...kiedy ty zdarzyłeś cyknąć, przecież ja mknęłam jak pendolino z tą skrzyneczką! Ha, ha...zobaczysz też cię przyłapię...już się bój!!!
Ewus to firletka tez ładna, ale ona rozsiewa sie wszędzie i robi sie dość nieciekawa po przekwitnięciu , trzeba bardzo pilnować, bo cały ogród Ci zarosnie . Czyściec ma bardziej skórzaste liście i troche dłuzsze
Gosiu piękna rabata się szykuje. Wspaniałe hosty. Sadzone wprost do gruntu, nie masz problemu z nornicami? Bo u mnie te gryzonie dziesiątkują i cebulowe i hosty, płakać się chce.
I podobnie jak Monika polecam paprocie na leśną rabatę. I przylaszczki- wspaniałe perełki dające kolor, jeszcze zanim hosty wystawią kły.
Na pocieszenie dodam, że ja również mam warzywniak nie do końca obsiany...
I tak już by było ładnie, gdyby mi nie zabrakło jakieś 20, 30 kg żwiru
Hosty. Gierczusiu - Elu - pierwsza "od dołu" i te dwie po prawej to te od Ciebie
Za nimi jest jeszcze jedna ta malutka, ale na tym ujęciu te wielkie ją zasłaniają Jeszcze raz dziękuję!
W Miłkowie byłam, tamaryszek widziałam, kalinę też, nowych nasadzeń dużo. Wszystko rośnie bujnie, pięknie, pachnie. Wymieniłyśmy roślinki, a potem przez kilka godzin prowadziłyśmy ciekawe rozmowy. My głównie z ciekawością słuchaliśmy nowinek o nowoczesnym leczeniu, odżywianiu, oczyszczaniu organizmu, z efektem odzyskania zdrowia, energii, a nawet młodości, czego Miłkowie są żywym obrazem. I my zamierzamy iść tym śladem.,
Szkoda, że nie uwieczniłam szklanic z ekosokiem przygotowanym błyskawicznie przez M Irenki. Piękny kolor, słodki smaczek i do tego samo zdrowie. Ciasto ekologiczne zrobię jak tylko dostanę przepis, bo wyśmienite.
Tamaryszki, kalina i ich właścicielka. Chwalić nie trzeba, bo widać.
Sunia przylepka i figlarka rozkoszna.
Irenko i Zygmuncie, dziękujemy serdecznie. Do zobaczenia u nas.
Donice obsadzone! Bratki wylądowały na rabatach ....w tym roku będzie u mnie królowała pelargonia Nasadziłam ich dużo zobaczymy jak to będzie wszystko wyglądało póki co to czekają w tunelu na swoją kolej
Wysłali je w czwartek ... :/ Mogli se dać spokój na parę dni i wysłać to w poniedziałek, bo jak wysłali w czw. to w piątek oczywiście firma kurierska tego do mnie nie dostarczyła a że w weekendy nie jeżdżą wcale to rośliny przyszły nie dwa dni później tylko 4 dni! Ale chwała Bogu wszystkie żywe Hortensje nie wszystkie chyba były dobrze cięte bo takie trochę dziwne krzaczki ale ogólnie chyba nie są złe. Na wiosnę w przyszłym roku a pomocą ogrodowiska, mam nadzieję, dobrze je przytnę i będą sie ładnie rozrastały
Zamówiłam też 3 hacone all gold, 5 miskantów grac. i 6 konwalników.
Mam kilka zdjęć z piątku. Zdążyłam dokończyć akcję "kora" Wysypać na jedną rabatę ponad 100 kg żwitu granitowego - i brakło ... :/ cyknąć kilka zdjęć i zaczęło znowu padać... i tak pada aż do teraz :/
Widok ogólny - po prawej wschodzi już posiana niedawno trawka
I lecimy od lewej lewą stronę chodnika
Krzewuszka pomalutku zaczyna kwitnąć Kwitną i ślicznie pachną azalie Noir de Paris Kwitną azalie japońskie Tornella i Eisprincessin
A tu są posadzone hortensje z miskantami. W przyszłym roku chciałabym dosadzić coś przed hortensje, co by na wiosnę wprowadziło nieco więcej życia w to miejsce Myślę nad białymi wrzoścami... inne propozycje mile widziane
Cud z sałatą, moje wysokogórskie ślimory, wejdą wszędzie, w dodatku w wodzie też żyją i maja się dobrze To się nazywa adaptacja do warunków .. ale zapowiadają już mniej opadów.. suplement leży i czeka. Teraz szkoda sypać bo deszcz i tak zmyje.
Pamiętam o tym
A w sobotę kupiłam takiego dziwoląga .. Athyrium wietlica samicza 'Dre's Dagger'
I dwie nowe piwonie Angel Cheeks (z pąkami) i Itoh Yellow Crown (3 pędy ma ).. nie wiem gdzie posadzę.. ale martwić się będę jak będę sadzić
Obraz PANORAMA RACŁAWICKA 15m wysoki i 120m długości
oglądany jakby ze wzgórza z wkomponowanym rzeczywistym obrazem krzewów, ziemi, sprawia, że jesteśmy jakby w centrum zdarzeń.
Wiadomość z ostatniej chwili. Mamy nowego prezydenta.