Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:52, 16 cze 2015

Do góry
Kasya...nie ma az takich strat, piwonie wiadomo, od razu po nich i innych trochę, ale ujdzie, moze to wskazówka aby ograniczyc rośliny do drzew i krzewówa ja gapa nie zdążyłam ściąc do wazonu swoich piwonii

eda....Edytko za dużo, bajzel znowu tamaryszek na razie zadołowany, nie znalazłam jeszcze dobrej miejscówki buziam

Kindzia....w aucie było strasznie, w ogrodzie jakoś sie udało, uff

Mala_Mi....no taki los, patrze na te ilości roślin u ciebie i dochodzę do wniosku, ze ja muszę u siebie ograniczyć, nie da radę tego obrobić, znowu bajzel, kanty zniknęły, chodnik chwasty nadal, trawa w łaty, co do cięcia nie ścięte itd, będę u innych kwiatki podziwiać
co do kiecki, pewnie było ci do twarzy

Rench...Reniu, w końcu nie tak źle się okazało, no z tym autem i jazdą, to było, 170 na godzinęmam nadzieję, że służby nie czytająsuper avatarek

alejka mi zarasta, coś ostróżek ochroniłam, miskanty ML juz wielkie, hosty bardziej
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:38, 16 cze 2015

Do góry
Madżenka....nas złapało w Bolkowie, byłam u siostrzenicy i tam dni Bolkowa obchodzono, no a potem w domu mnie dognało

Danusia z liliowego pamiętam te pogromy u ciebie Danusiu, mnie oszczędzająco potraktował grad, jakoś tak wybiórczo, od razu znowu mi cie żal, że tyle znowu narozrabiało u ciebie, ciężki ten los ogrodnika; mam nadzieję, że po oględzinach, az tak źle nie będzie
Powoli wywalam rośliny, ciut muszę ogród ograniczyć, chyba wytonować, parę kwiatków mi wystarczypewnie znowu ze 2 lata mi zejdzie, bo co robiłam rok temu, nie wszystko mi się podoba
aha i podziwiam śliczny avatarek

Peppermint....Agnieszko, pamiętam te pogody u was, okropnie było; jak cię denerwuje, to ją wywal i może coś fajniejszego posadzisz? sama mam problem, wszystkiego mi żal, ale z niektórymi powoli bezpowrotnie będę się rozstawać, za dużo mam tego dobra, trzeba będzie wybrać z bólem sercaco do gradu, część tylko ucierpiała, reszta ma się dobrze.

ewaoo4....Ewciu, minęło, w końcu na ogrodzie nie az tak strasznie, ale podlane jest porządnie i ciut chłodniej

kwitną lilie, inne już prawie

Ogródek z futrzakami i kamieniami 15:35, 16 cze 2015

Do góry
Giardina, róza zakupiona w zeszłym roku, zakwitła czymś tam , minimalnie urosła i to byłoby tyle. Fakt liście zielonutkie do samego końca .Obabuliłam ją na zimę ,w tym sezonie jestem nią zauroczona

Ogródek z futrzakami i kamieniami 15:31, 16 cze 2015

Do góry
Renia, Iwona - lavender jest naprawdę śliczna

I drugi krzaczek, który rośnie obok, zakupiony z innego miejsca, zdecydowanie mniejszy , jego pierwszy kwiatek
Prawie - jak ogród 15:28, 16 cze 2015

Do góry
Straaaasznie nieczasowa jestem A jak już miałam chwilkę, coby na forum posiedzieć, to akurat burza była i internet wyłączyli. To się nazywa pech

Ze spraw ogrodniczych - pozbyłam się koniczyny z trawnika. Zastosowany środek chwastobójczy podziałał rewelacyjnie. Z tym, ze nie pryskałam całego trawnika, ale z małym opryskiwaczem lałam bezpośrednio na koniczynę. Chwilowo walkę więc uważam za wygraną

I przesadziłam hortensję ukorzenioną z ciętych wiosną krzaczków. Pewnie to trochę za wcześnie, ale wypuściła ładnego pąka kwiatowego i szkoda mi ją było trzymać w przechowalniku Jeszcze to mikro roślinka, ale bardzo cieszy Tym bardziej, ze własnej produkcji...

Ciekawe kiedy dorówna starszym siostrom...

Jestem w polu 15:28, 16 cze 2015

Do góry
Donia72 napisał(a)
Marta, ten żółty kwiatek, co to jest?

Jeśłi chodzi o ten kwiatek

to z tego co pamiętam to jest to pełnik i tak poszalał w tym roku.

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 15:23, 16 cze 2015

Do góry
na tych fotach ciut widać; pokażę pod wieczór, bo teraz jeszcze praca, a potem będem na zebranie do szkoły, dobrze że blisko

i tu może lepiej:
Typografia ogrodu 14:58, 16 cze 2015

Do góry
A tego dziwoląga jeszcze chyba nie pokazywałam

Typografia ogrodu 14:57, 16 cze 2015

Do góry
Ogrodowisko ma wielką moc! Już powstanie rabarty rozchodnikowo-rozplenicowej stało pod znakiem zapytania a teraz okazuje się, żę prawdopodobnie powstaną... dwie. Na cześć dwóch niezwykłych Kobitek, które mają wielkie serca - Lindsey80 - od której zakupione sadzonki dotrą prawdopodobnie jutro i Ilony K., która zechciała podzielic się ze mną kawalkiem swojego pięknego ogrodu (miałam dostać sadzonke a dostałam wieeeelką paczkę) dziękuję Wam

Jeszcze tylko wycieczka do Pana Trawki i gotowe

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:38, 16 cze 2015

Do góry
an_tre napisał(a)
w ubiegłym roku dostałam dorosłe sadzonki we wrześniu i było upalnie, może były zbyt osłabione?
a na to multum to chyba się piszę ale jak?
nie będziesz ich targać do Pęchcina
buziolki

Być może, trudno powiedzieć, bo one wytrzymałe na suszę, choć w tym roku tak już sucho było, że i one zaczęły schnąć.
Aniu wyślę ci, ale jak się ciut uporam z pracami, bo mam tyły okropne.

to firletkowy szał, co roku ją plewię i wywalam i co rok ten sam widok
tylko tych miejsc z nią coraz więcej
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:21, 16 cze 2015

Do góry
marzena napisał(a)
Irenko, szkoda roślin, ale poradzisz sobie...ale miałaś akcję !
ja czekam na deszcz...wciąż zapowiadają burze ( co najmniej od tygodnia) a moja glina dalej sucha jak pieprz...

Marzenko, jeśli chodzi o rośliny, to waliło jakimś tunelem, bo część róż zniszczona, część naparstnic, ciut azalie po liściach dostały, ale generalnie wszystko ok, tylko bajzel, patyków, smieci, sprzatania dużo, a ja jeszcze z innymi pracami się nie uwinęłam.
Najgorsza burza była pierwsza, siedzenie w aucie, mama przerażona, siostrzenica i jej syn, a tu grad jak jaja walił, odgłosy straszne, chowałam się pod drzewa, ściana wody, ulica rwąca rzeka, z drzew gałęzie, grzmot i piorun uczucie jakby w ciebie walił...ufff, było strasznie, gnałam potem do domu, a burza za mną, u nas grad też, ale już mniejszy, cudem auto niezniszczone.

Podlane mam porządnie, część trawy juz zielona, część złota
ale na pociesznie po tylu latach zakwitł tulipanowiec, zaczyna pokaz
jednak dobrze te pąki wypatrzyłam

Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:11, 16 cze 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Joasiu lejesz miód na moje serce, ale wiesz krytyka Danusi też jest potrzebna, sprowadza człowieka na ziemię.
A uroda tak człowieka jak i ogrodu zawsze będzie kwestią gustu.
I to co jednym się podoba dla drugich jest kiczowate.
Ważne, żeby w swoim ogrodzie czuć się dobrze, a babcia uwielbia siadać na tej ławeczce

i patrzeć na rabatę, dużą część dnia tam właśnie spędza.

Dobrze, że leję ten miód, bo krytyka oczywiście potrzebna, ale żeby po niej ruszyć dalej trzeba mieć siły
Babcia ma całkieiem przyjemny widok . Też mam babcię, która przez całe lata zajmowała sie ogrodem i wiem ile rzeczy z nią trzeba było uzgadniać. Teraz już się trochę mniej tym interesuje, bo ma prawie 90 lat, ale dalej potrafi wyrwać trawę z rabaty (ta trawa to Stipa) lub przyciąć hortensję, która zawiązuje kwiaty w poprzednim roku.
Trudny teren - dużo pracy! 14:05, 16 cze 2015

Do góry
Aniu odstępy pomiędzy skrzyniami wyniosą ok 60 cm wiec kosiarka Moja wjedzie choć i tak pod samą skrzynią będzie trzeba podkaszarka się pofatygowac...

Linduś wszystko powoli... pewnie skarpa z case zyska jakieś rośliny ale jak na razie niech te się w tym moim piasku przyjmą.

Wczoraj odebrałam swój katalog roslin, który dostałam od przyjaciółki nawet nie wiecie jak się ciesze plus dodatek jak ciąć drzewa...

Co do agro, ta co mi została będzie odesłana zgodnie z tym co uzgodniłam ze sprzedającym. Jestem ciekawa czy zwrócą kasę czy znajdą wymowkę.
Ogród w skali mikro cz.II 13:57, 16 cze 2015

Do góry
Gratki na 500 stron
Ogród w cieniu brzozy 13:55, 16 cze 2015

Do góry
Viola, jak tylko się podoba, trawka nowa dla mnie, nie wiem jak się przez cały sezon zachowuje.

Jeszcze różyce - Geoff Hamilton.

Othello, ciągle jest, kwiat piękny i ogromny ale krzak brzydki.

Lavender Ice

Widoczek
Ogród Loczka 13:53, 16 cze 2015

Do góry
Selfie
Rododendronowy ogród II. 13:49, 16 cze 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Bogdziu zdjęcie kwiatostanu na moich rh.
Rh już przekwitły i przekwitnięte kwiaty oberwałam.
Te wyglądają jak podczas kwitnienia puste kwiaty.
Co mam z tym robić, oberwać je?

Mirelko to nowe przyrosty tylko jakies posklejane , zobacz czy nie ma mszyc albo jeszcze predzej maczlików ,takie małe biale przecinki na spodzie młodych listków. podlewaj często to bedą szybciej rosły i sie rozłozą.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:35, 16 cze 2015

Do góry
A tak całkiem serio to dając zrębki na tej rabacie chciałam nawiązać kolorystyką z elewacją i dachem domu właśnie i nawet do wczoraj wydawało mi się, że się udało, bo rabata przez większą część roku jest zielona.

choć może faktycznie dla kogoś to być za dużo na raz.
Niestety nie mam zdjęć które by pokazywały jak to wszystko wyglądało pierwotnie
Kawałki ścian widać to sobie resztę wyobrazić możecie

Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:26, 16 cze 2015

Do góry
I dom od strony ogrodu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies