Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

dajana 11:05, 25 cze 2015

Czy ta NN powtarza kwitnienie? szkoda że nikt nie zna jej nazwy , natychmiast bym kupiła kilka sztuk. .Kolor, wzrost, uroda, wymarzona wprost na moją pergolę .Nigdzie nie znalazłam róży kwitnącej cały sezon wyższej niż 250 cm .W twoim ogrodzie wzrok się zatrzymuje na wszystkim i nie wiem co jest piękniejsze od drugiego ,ale wiem ze całość zawsze mnie zachwyca do tego stopnia ze emocji tegoż zachwytu pozbyć się trudno .Co tam moje róze, czy to co tam sobie niby rośnie, kiedy obok ugory hi. Długo czekam na swój ogród , zbyt długo bo zaczynam się tym stanem męczyć. Zastanawiam się czy zdążę się nim w ogóle nacieszyć..A zegar sobie tyka... Pozdrawiam cię cieplutko Weroniko
Milka 11:23, 25 cze 2015

Obejrzałam i ...po prostu mowę odjęło, tyle tych róż, no cudne są, część pamiętam, część na nowo odkrywam, na dodatek tak zadbane, buksiki podcięte, ja bym w czasie lata nigdzie z tego raju nie wyjeżdżałabuziaki dla Was
weronika77 22:40, 29 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

Też ja mam i też nie znam nazwy. U mnie na specjalnym rusztowaniu z prętów zbrojeniowych. Piękosc ta Twoja szaławia a ogród no cóz bez niespodzianek bo jak zwykle bajecznie kolorowy i piękny. Buziaki.

Bogdziu, to pewnie ta NN cieszy Ciebie jak moja mnie. Rusztowanie mocne musi dostać na swoje rozmiary. Zrzuca właśnie płatki, kwitnie raz.

Zycie usłane różami, z kolcami też.

Szałwia coraz ładniejsza, w towarzystwie dzwonków karpackich.
Dostała do towarzystwa jeszcze dzwonki pełne i szałwię BLUE ciemniejszą.

Kasya 22:43, 29 cze 2015

weronika77 napisał(a)

Zycie usłane różami, z kolcami też.

Szałwia coraz ładniejsza, w towarzystwie dzwonków karpackich.
Dostała do towarzystwa jeszcze dzwonki pełne i szałwię BLUE ciemniejszą.

bajecznie
rozany spektakl w pełni
monteverde 22:48, 29 cze 2015

weronika77 napisał(a)

To samo mówię o Jurajskim. Żagwinów czerwonych nie widziałam, różowe i białe owszem. Dużo zdrówka!
.
PAUL;S SCARLET rośnie jak drzewo z wielkimi gałęziami
Chyba po kwitnięciu poprzycinam pomimo, że pnąca.

EDEN, moja ulubiona.

Kwitnie FLAMINGO, podziwiam zawsze jej kształty.

Ławeczka cała w zapachach, goździków, róż i piwonii .

różany zawrót głowy Scarleta nie przycinaj podwiąż lepiej
weronika77 22:57, 29 cze 2015

dajana napisał(a)
Czy ta NN powtarza kwitnienie? szkoda że nikt nie zna jej nazwy , natychmiast bym kupiła kilka sztuk. .Kolor, wzrost, uroda, wymarzona wprost na moją pergolę .Nigdzie nie znalazłam róży kwitnącej cały sezon wyższej niż 250 cm .W twoim ogrodzie wzrok się zatrzymuje na wszystkim i nie wiem co jest piękniejsze od drugiego ,ale wiem ze całość zawsze mnie zachwyca do tego stopnia ze emocji tegoż zachwytu pozbyć się trudno .Co tam moje róze, czy to co tam sobie niby rośnie, kiedy obok ugory hi. Długo czekam na swój ogród , zbyt długo bo zaczynam się tym stanem męczyć. Zastanawiam się czy zdążę się nim w ogóle nacieszyć..A zegar sobie tyka... Pozdrawiam cię cieplutko Weroniko

Dajano, już ciesz się Twoim ogrodem, jest piękny. Nawet jak będzie szybko kompletny, to zawsze coś zechcesz zmienić. Ta różowa NN kwitnie raz. Wysyłam cieplutkie fluidy. Dla Moli też.

W tym roku wszystkie hortensje bogate w kwiaty, nawet nie strajkują ogrodowe.

BONICA też różowa, kwitnie bez przerwy, ale parkowa.

ICEBERG też kwitnie do jesieni, pachnie ładnie.
weronika77 23:11, 30 cze 2015

Milka napisał(a)
Obejrzałam i ...po prostu mowę odjęło, tyle tych róż, no cudne są, część pamiętam, część na nowo odkrywam, na dodatek tak zadbane, buksiki podcięte, ja bym w czasie lata nigdzie z tego raju nie wyjeżdżałabuziaki dla Was

Od wiosny postanowiłam siedzieć w domu i podziwiać kwiaty. Z różnym skutkiem.
Irenko popatrz na Twoją

hostę gigant

i na szkarłatkę, która rozsiewa pełno sadzonek.

Kwitnie trawa SMIAŁEK DARNIOWY, który się Tobie podobał, i chyba go masz.

Mr LINCOLN aksamitny. Wczesniej niesłusznie nazwałam jego imieniem różę INGRID BERMAN, cóż poprawiać nie można.
weronika77 23:25, 30 cze 2015

Kasya napisał(a)

bajecznie
rozany spektakl w pełni

Dzisiaj spektakl zakończony z występem różowej NN, a kwiaty przekwitnięte i ścięte.

Inne róże kwitną,

a jeszcze inne są w pąkach, np. GRAND PRIX

Wspomniałam o szałwii, a zdjęcia system nie wpuścił wczoraj, więc dzisiaj uzupełniam.

Szałwia w towarzystwie dzwonków karpackich. Pokażę jeszcze z dzwonkami pełnymi i szałwią ciemniejszą. Jak zakwitną.
weronika77 23:35, 30 cze 2015

monteverde napisał(a)

różany zawrót głowy Scarleta nie przycinaj podwiąż lepiej

W takim razie posłucham Ciebie, Aniu.

Scarlet będzie ujarzmiony.

CARINA.

BURGUND
an_tre 00:15, 01 lip 2015

Weroniko piękny różany spektakl u ciebie, tak jak Irence mowę mi odjęło
pozdrowionka
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies