Widziałam. Basiu, jak na nowo wsadzoną, więcej wymagać nie można, zobaczysz za rok. Moja dzielona w tym roku słabo kwitła, a tę co przy płocie pokazuję, ma kilka lat,siedem. W tym raku najładniej się prezentowały średnio różowe DR ALEX FEMING i wiśniowe KARL ROSENFIELD. Też RUBRA PLENA i BOWL OF BEAUTY. Twoje bodziszki wielkokwiatowe oczarowały mnie, już zachorowałam na nie. Przymiotna niebieskiego nie mogę odżałować, było i nie ma.
SARAH BERNHARDT ma ok. 7 lat, w tym roku może mniej kwiatów jak w ub.
BOWL OF BEAUTY mam drugi rok. Podoba mi się choć kupiona jako żółta PRIMA VERA. Właśnie przekwitła, ale zakwitły lilie karłowe i one przykuwają wzrok, poniżej.
Witam , masz piękne róże i cały ogród również
Ta różyczka przypomina mi Abraham Darby, ona właśnie pięknie pachnie i kwiaty ma podobne, ale nie jestem pewna Miałam kiedyś tę różę ale u mnie łapała strasznie rdzę, była wielka, ukwiecona ale wkurzyłam się wkońcu na nią i wywaliłam. Wiele osób jest z nie zadowolonych. Ja nie miałam do nie szczęścia, zwieszała też główki z kwiatami.
Dziękuję za wspomnienia i dobre słowo Czkawki nie miałam
Kocimiętkę mam od zeszłego roku.. i kwitła mi tylko raz... długo się zbierała po posadzeniu. Wiec nie wiem jak się zachowuje w sezonie.
Piszą, że kwitnie długo.. od czerwca do września.. i z tego co pamiętam , to Finka mówiła, że ona długo kwitnie i po ścięciu już nie zdąży drugi raz zakwitnąć.