Moim zdaniem trawnik jest zbyt zachwaszczony zarówno chwastami dwuliściennymi jak i trawami niepożądanymi w trawniku, że jego ratowanie nie ma sensu. Założyć od nowa.
Dzień dobry,
dziękuję za odpowiedź, faktycznie pierwszy post ponieważ dopiero zaczynam przygodę ogrodową . Tak jak napisałam - strona północno-wschodnia, znacznie zacieniona. Warunki gruntowe trudno mi ocenić, nie jest to mokry dół, "zwykły" płaski teren w sąsiedztwie ściany frontowej domu . Postaram się zapewnić mu wszystko co mi zasugerujecie...
W zeszłym tygodniu kupiłam małego chudzielca i będę wdzięczna za wszelkie sugestie w kwestii posadzenia i prowadzenia. Jest dość nisko szczepiony, a w Waszych postach znalazłam informację, że można wyprowadzić przewodnik, czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak zrobić to poprawnie?
Stefka, masz dwa swoje wątki, nie zamieszczaj pytań ze swoimi zdjęciami po różnych watkach, nie mamy takiego zwyczaju. Pytaj, ale nie rób relacji ze swojego ogrodu w wątkach innych osób
Stefka, masz dwa swoje wątki, nie zamieszczaj pytań ze swoimi zdjęciami po różnych watkach, nie mamy takiego zwyczaju. Pytaj, ale nie rób relacji ze swojego ogrodu w wątkach innych osób
Nie mogę. A powód jest bardzo prosty, od lat jest problem aby tam kupić trawę wtedy, gdy akurat potrzebuję, nigdy nie ma, trzeba czekać na dostępność. Gdy podam adres, to wtedy na pewno już nie będę miała pracy
To nie są mechaniczne uszkodzenia kory, moim zdaniem to są uszkodzenia mrozowe. Wiosną słońce nagrzało drzewo, soki zaczęły krążyć pod korą, przyszedł mróz i pękło.
Nic nie robić, samo zarośnie. Drzew iglastych się nie smaruje, posiadają żywicę. Same się zregenerują.