Przecież były zdjęcia z tulipanami Innych, lepszych nie mam. Tulipany w doniczkach w tym roku porażka, cała ulica była ustawiona donicami, multum, ale jedynie połowa wyszła, reszta przyschła, nie zakwitła, sucha zima była.
W gruncie ok. Nie miałam się czym chwalić niestety. Pokazałam co mogłam pokazać.
Moje 10 tys. tulipanów niestety...już wywiezione na pole. Będzie mieszanka łąkowa. Wszystkie donice usunęłam, teraz robię
kompozycje letnie. Wszystko wywożę, co brzydkie, a ustawiam, co ładne.
Moim zdaniem trawnik jest zbyt zachwaszczony zarówno chwastami dwuliściennymi jak i trawami niepożądanymi w trawniku, że jego ratowanie nie ma sensu. Założyć od nowa.
Dzień dobry,
dziękuję za odpowiedź, faktycznie pierwszy post ponieważ dopiero zaczynam przygodę ogrodową . Tak jak napisałam - strona północno-wschodnia, znacznie zacieniona. Warunki gruntowe trudno mi ocenić, nie jest to mokry dół, "zwykły" płaski teren w sąsiedztwie ściany frontowej domu . Postaram się zapewnić mu wszystko co mi zasugerujecie...
W zeszłym tygodniu kupiłam małego chudzielca i będę wdzięczna za wszelkie sugestie w kwestii posadzenia i prowadzenia. Jest dość nisko szczepiony, a w Waszych postach znalazłam informację, że można wyprowadzić przewodnik, czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak zrobić to poprawnie?