Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:38, 23 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Szkoda czosnków, lepiej jesienią przesadzić
przesadzanie wiąże się tez z przesunięciem lini trawnika iiiii zraszaczy od nawadniania więc to nie jest takie pstryk
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:37, 23 mar 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)

Jak się Ana rozkręci to może jeszcze kury i krow bendom? Dzieci porosną, to co tak tylko tym ogrodem będzie się zajmować (praca się nie liczy )??

Pozdrówki wiosenne
kobieto moje najmłodsze ma 4,5 roku a uśmieliśmy się dzisiaj bo w jakimś programie facet powiedział, że mężczyzna powinien mieć dziecko po 45rż. Mój M się uśmiał, że jeszcze wszystko przed nim Nie będę się nudzić kochana
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:33, 23 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

uśmiałam się, fajne są takie anegdoty

Jak się Ana rozkręci to może jeszcze kury i krow bendom? Dzieci porosną, to co tak tylko tym ogrodem będzie się zajmować (praca się nie liczy )??

Pozdrówki wiosenne
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:15, 23 mar 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Czosnków szkoda, a ostatnio analizowałam Twoje jesienne fotki i chyba tuje bardzo nie narzekają na bliskość hortensji... Jeśli teraz je ruszysz, to pewnie odbije się na ich tegorocznej kondycji... Może lepiej by było w razie konieczności usunąć pędy rosnące z tyłu... Bez przesadzania w naturalny sposób "przesuniesz" je lekko do przodu. One i tak będę się w tą stronę wyciągały.

Zrozumiałaś coś z tego? Bo sama przeczytałam ze zmarszczonym czołem

ja wbrew pozorom kumata jestem
na tym etapie rozwojowym im nie przeszkodzi przesadzanie. W 2013 przesadzałam je o 30cm (!!!!) już z ulistnieniem w czerwcu, potem podlewałam jak głupia i kwitły tak że oooch
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:07, 23 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
dlaczego chcesz odsuwać hortki ?
bo robota głupiego lubi a tak serio to one strasznie blisko są od thuj.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:50, 23 mar 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Fajną fotkę Asia przytoczyła. Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale czy Ty chciałaś odsuwać te horti od tuj? Dobrze kojarzę?
bardzo dobrze kojarzysz, tylko tak się przybieram do tego jak hmmmm mam tam czosnki, które w tej chwili maja już z 10cm i dumam czy przesadzać te hortki czy jednak dać na wstrzymanie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:48, 23 mar 2015

Do góry
skończyłam ciąć hortensję yuuuupi!!!!, przy ostatnich promieniach słońca dosłownie, potem siedziałam w domu i cięłam patyczki. Jutro będę robiła wysyłki. Dla łatwiejszego określenia którą stroną do dołu, patyki są przycięte od dołu po skosie strona która ma iść do góry na prosto
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:45, 23 mar 2015

Do góry
Jana napisał(a)
piękny ogród pozdrawiam
Dziękuję, dzisiaj spotykam kolejną 'nową' osobę. Wiosna idzie jak nic
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:43, 23 mar 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)

No właśnie, startujesz na sołtysa, pielęgnujesz cudny ogród, wychowujesz gromadkę dzieci, pracujesz zawodowo, pewno jeszcze coś, jesteś Siłaczką
Jako sołtys pewno byś dużo zdziałała dla swojej wsi, szkoda, może w następnej kadencji ci się uda, jak ludzie bardzie cię poznają.

z tymi wyborami to bardzo spontanicznie było Parę dni przed przyszedł sąsiad i mnie spytał czy kandydowałabym na sołtysa bo pora na zmiany, wmurowało mnie... na początku się śmiałam, że nieeeee... w poniedziałek stwierdziłam, że może to dobry pomysł, a wybory były we czwartek
Mieszkam tu 5 lat, to mała wieś więc kto chce to mnie zna
Było, minęło, moje być lub nie być nie zależy od tego...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:34, 23 mar 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Aniu, nie podzieliłam się z Tobą pewnym wydarzeniem, które miało miejsce jakiś czas temu, a dotyczyło zdjęć Twojego ogrodu opublikowanych w gazecieKupiłam gazetę w małym, naszym, wiejskim sklepiku... płacąc, sprzedawczyni mówi: co ciepło, czas popracować w ziemi na co z uśmiechem na ustach odpowiedziałam, że tak, wreszcie!!! i nie omieszkałam poinformować pani sprzedawczyni z ogromnym uśmiechem i dumą, że w tejże gazecie znajduje się ogród znajomej (pozwól, że tak Cię nazwałam ) i oczywiście zaczęło się... kobitki, które przysłuchiwały się wymianie zdań, zaczęły oglądać zdjęcia, ja musiałam (bo bym się udusiła) komentować, opowiadać, jak ten ogród powstawał, w jak krótkim czasie i przy jakiej pracowitości, pasji Właścicielki. Rodowite mieszkanki na to, że jak się nie ma krowy, kur, itp... to w końcu coś trzeba robić!!! No coment

uśmiałam się, fajne są takie anegdoty
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:33, 23 mar 2015

Do góry
aaasiunia24 napisał(a)
co do temp w nozy to nie wiem ile bylo u mnie ( woj łódzkie ) ale powojnika mam opatulonego włukniną tak na wszelki wypadek bo ma ladne pączki na nowe lodygi ( chyba nie zaszkodzi mu kolderka) ?
kołderka nie powinna, rozmawiałam dzisiaj z naszą forumową Martą Finką i ona stwierdziła, że przymrozki na tym etapie nie są aż tak groźne, gorsze są te majowe Dlatego pomimo że już jest na minusie nie panikuje. "wola nieba , z nią się zawsze zgadzać trzeba"
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:31, 23 mar 2015

Do góry
aaasiunia24 napisał(a)
Aniu czy mozesz mi powiedziec co to jest takie ladne brazowe w tej donicy i jak to sie przechowuje zimą
to rozplenica vertigo, niestety w naszych warunkach jednoroczna bestia
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:50, 23 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
lawendy nie tnę jeszcze nawet hortek nie przycięłam jeszcze...
za to brałam dzisiaj udział w wyborach na sołtysa Przegrałam jednym głosem ze starym sołtysem, który nic we wsi nie robi bo 'się nie da' za to jest bezrobotnym więc wart współczucia wśród rodowitych mieszkańców naszej wsi... nie ważne że wszyscy narzekają że na zebrania pijany przychodzi i nic nie jest wstanie załatwić. Taki 'swój chłop'...

No właśnie, startujesz na sołtysa, pielęgnujesz cudny ogród, wychowujesz gromadkę dzieci, pracujesz zawodowo, pewno jeszcze coś, jesteś Siłaczką
Jako sołtys pewno byś dużo zdziałała dla swojej wsi, szkoda, może w następnej kadencji ci się uda, jak ludzie bardzie cię poznają.
Mały ogród pod Białymstokiem 11:13, 23 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Jak miło że jesteś

iglaki (świerk, choina, tuje) możesz teraz
śliwa maj/czerwcu
hortensję nad drugim lub trzecim pąkiem
z bukszpanem jeszcze trzeba poczekać

dzięki za szybką a jak zwykle reakcję
szukam dobrego dnia na urlop (może środa) i zrobię cięcia

przez zimę też doszedłem do wniosku, że jednak robię ogród geometryczny - czyli likwiduje te kółko (pod przyszłościowy basen) - będzie prostokątem - i znika falka z przodu

ścieżka z kamieni zostanie -ale ona aż tak się nie gryzie z tymi kantami

mam już plan na kolejne rabaty - i mam nadzieję powoli będę je realizował

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:10, 23 mar 2015

Do góry
biorąc pod uwagę to co napisała Bożenka że 2 lata temu było tego dnia -18 to nie jest źle
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:09, 23 mar 2015

Do góry
Danusiu niesamowite są te zdjęcia ciemierników w zbliżeniu
chyba dostrzegłam nowe doniczki z cebulowymi hmmm bardzo gustowne.
Mały ogród pod Białymstokiem 11:04, 23 mar 2015

Do góry
kris_bialystok napisał(a)
mam jeszcze pytanie do doświadczonych o przycinanie:

1) świerk serbski - nie za późno na przycięcie?
2) choina kanadyjska?
3) tuje?
4) śliwę wiśniową przytnę latem (początek czerwca)
5) wierzbę przytnę po pojawieniu się pąków ale przed pojawieniem się liści
6) trawy ozdobne - teraz - nisko przy ziemi
7) hortensje bukietowe - teraz tak około 20-30 cm od ziemi
8) żurawki - teraz
9) bukszpan - nie wiem czy jest potrzeba czy poczekać na nowe przyrosty

dajcie znać - zbliżają się ciepłe dni trzeba brać się do roboty

Jak miło że jesteś

iglaki (świerk, choina, tuje) możesz teraz
śliwa maj/czerwcu
hortensję nad drugim lub trzecim pąkiem
z bukszpanem jeszcze trzeba poczekać
Rododendronowy ogród II. 08:49, 23 mar 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

W realu jeszcze ładniej bo na zdjeciach robionych z daleka jednak nikną.
zgadzam się bo na tych zdjęciach gdzie się chce pokazać większy obraz nie ma siły i nikną
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:13, 23 mar 2015

Do góry
jak kładłam się spać termometr pokazywał -6,5, jak wstałam o 6 było -5,5. Teraz święci piękne słońce
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:22, 22 mar 2015

Do góry
ewela napisał(a)
Witaj Ana, fajny ten Twój ogród Normalnie wszystkim swoim znajomym amatorom-ogrodnikom go pokazuję, żeby mogli pozachwycać się razem ze mną. Wszystkim się podoba!
Ewelino dziękuję, lubię swój ogród, a jak jeszcze przy okazji komuś się podoba to miło
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies