Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 20:45, 23 mar 2015

Jana napisał(a)
piękny ogród pozdrawiam
Dziękuję, dzisiaj spotykam kolejną 'nową' osobę. Wiosna idzie jak nic
Zielona 20:45, 23 mar 2015

Fajną fotkę Asia przytoczyła. Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale czy Ty chciałaś odsuwać te horti od tuj? Dobrze kojarzę?
ana_art 20:48, 23 mar 2015

skończyłam ciąć hortensję yuuuupi!!!!, przy ostatnich promieniach słońca dosłownie, potem siedziałam w domu i cięłam patyczki. Jutro będę robiła wysyłki. Dla łatwiejszego określenia którą stroną do dołu, patyki są przycięte od dołu po skosie strona która ma iść do góry na prosto
ana_art 20:50, 23 mar 2015

Zielona napisał(a)
Fajną fotkę Asia przytoczyła. Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale czy Ty chciałaś odsuwać te horti od tuj? Dobrze kojarzę?
bardzo dobrze kojarzysz, tylko tak się przybieram do tego jak hmmmm mam tam czosnki, które w tej chwili maja już z 10cm i dumam czy przesadzać te hortki czy jednak dać na wstrzymanie
leon60 20:53, 23 mar 2015

dlaczego chcesz odsuwać hortki ?
ana_art 21:07, 23 mar 2015

leon60 napisał(a)
dlaczego chcesz odsuwać hortki ?
bo robota głupiego lubi a tak serio to one strasznie blisko są od thuj.
Zielona 21:10, 23 mar 2015

Czosnków szkoda, a ostatnio analizowałam Twoje jesienne fotki i chyba tuje bardzo nie narzekają na bliskość hortensji... Jeśli teraz je ruszysz, to pewnie odbije się na ich tegorocznej kondycji... Może lepiej by było w razie konieczności usunąć pędy rosnące z tyłu... Bez przesadzania w naturalny sposób "przesuniesz" je lekko do przodu. One i tak będę się w tą stronę wyciągały.

Zrozumiałaś coś z tego? Bo sama przeczytałam ze zmarszczonym czołem
ana_art 21:15, 23 mar 2015

Zielona napisał(a)
Czosnków szkoda, a ostatnio analizowałam Twoje jesienne fotki i chyba tuje bardzo nie narzekają na bliskość hortensji... Jeśli teraz je ruszysz, to pewnie odbije się na ich tegorocznej kondycji... Może lepiej by było w razie konieczności usunąć pędy rosnące z tyłu... Bez przesadzania w naturalny sposób "przesuniesz" je lekko do przodu. One i tak będę się w tą stronę wyciągały.

Zrozumiałaś coś z tego? Bo sama przeczytałam ze zmarszczonym czołem

ja wbrew pozorom kumata jestem
na tym etapie rozwojowym im nie przeszkodzi przesadzanie. W 2013 przesadzałam je o 30cm (!!!!) już z ulistnieniem w czerwcu, potem podlewałam jak głupia i kwitły tak że oooch
Madzenka 21:25, 23 mar 2015

Szkoda czosnków, lepiej jesienią przesadzić
Kamajla 21:33, 23 mar 2015

ana_art napisał(a)

uśmiałam się, fajne są takie anegdoty

Jak się Ana rozkręci to może jeszcze kury i krow bendom? Dzieci porosną, to co tak tylko tym ogrodem będzie się zajmować (praca się nie liczy )??

Pozdrówki wiosenne