Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród pod górkę... 21:40, 13 maj 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Rośnie, rośnie! Znalazłam fotki dla porównania

łaaaał pięknie
też miałam takie kapturki na roślinach
Skąpana w słońcu 21:40, 13 maj 2015

Do góry
Odrobina dzisiaj

Początkujący ogród Magdy 21:39, 13 maj 2015

Do góry
I mój pierwszy problem. Co można posadzić na tej rabacie, żeby po kilkunastu latach korzenie roślin nie zaczęły podnosić kostki brukowej? Myślałam o jakiś klonach, tujach na pniu, wiśniach ozdobnych. Nie wiem, jakie rośliny mają niewielki system korzeniowy. Będą tam kamyczki, bo z tej strony strasznie wieje, więc kora się nie sprawdzi. Poradźcie proszę

Ogródek Ewy 21:39, 13 maj 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ewuniu fajne targi Kuklik śliczny, moje orliki też w pąkach Pozdrawiam

Małgoś, orliki już szaleją.

A ten zdecydował że będzie bardzo wysoki, ma 110 cm.

Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 21:36, 13 maj 2015

Do góry
Wielkie dzięki, jutro postaram się wkleić. Nie chcę znowu pryskać chemia na grzyba - w zaszłym roku się wystraszyłam i popryskałam ale chemi nie znosze i chce zobaczyc jak sobie poradzi w tym roku. W tym miejscu gdzie rosnie nie ma suszy a wręcz przeciwnie - jest dość wilgotno i półcieniście tu widać na fotce( w tle po prawej przy płocie drewnianym)

Igły zrzuca zeszłoroczne i to doś obficie że właściwie dołem zostaja tylko nowe przyrosty. Nie są jednak przebarwione np. mozaikowato (jak przy osutce) tylko całe żółte, powstaje efek melanżowy, przypomina mi to tzw. szpakowate włosy
jutro postaram się zrobic fotki z bliska a póki co czyli dzięki
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:35, 13 maj 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Witam się na początku - tu Mirella. Czy to co tak dzielnie dźwigasz to carex ice dance? Żeby tylko nie plissssss.

Niestety to ID.

Taką też miałam To jedna sadzonka, która rosła sobie zapomniana 3-4 lata w krzaczorach, żyzna ziemia, cień, zacisznie i wilgotno...

A to wczorajsze to ma chyba 5 lat... ale wsadzona jakaś resztka.
Na stanowisku z mniej żyzną ziemią i bardziej suchym wolniej rośnie.
Resztki z podziału wielkiej (nikt już nie chciał )wsadziłam na suchym... 3 razy przesadzałam w 2 lata i dopiero ruszyła jak trzeba.
Wszystkie trawy trzeba dzielić i przesadzać.. inaczej rosną byle jakie.. albo wielkie.
Dla odmiany czas na zmiany... 21:35, 13 maj 2015

Do góry
beta napisał(a)

Kochana...(za tą zołzę to się policzymy jeszcze ) ...pięknie wszystko wygląda. A plotek wyszedł czadowo!!! Nawet się zastanawiam czy jednak u nas te przerwy między szczebelkami też nie powinny być większe....
Słoneczny ogród słonecznej safikey 21:28, 13 maj 2015

Do góry
Wieczorne migawki z ogrodu:

Zgodnie z planem zaczelam przebudowe rabat przed tujkami, więc dnia mi brakuje (pisze o tym w drugim watku o projektowaniu, bo pomoc jest konieczna)
Slodkich snow
Ogród niby nowoczesny ale... 21:28, 13 maj 2015

Do góry
malkul napisał(a)
znalazłam

Kurde...ale czad...

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:25, 13 maj 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
RH to moje ulubione krzewy, dopiero zaczynają kwitnienie, ale większość dopiero przygotowuje się do pokazania w pełnej krasie.

Dorotko bajkowo co Ty sypiesz poscRh ze takie sliczne
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:25, 13 maj 2015

Do góry
Olili napisał(a)

Zachwycająco !!!!!!!

Te zachwycająco ma jedną wadę... dla mnie glicynia brzydko pachnie.. wręcz mnie drażni

I z serii porażek.. kamasja już 3 rok czeka na przesadzenie, bo siedzi w kompletnym cieniu ... ale jest twarda.. bo kilka kwiatków lichych ale ma..

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:24, 13 maj 2015

Do góry
Mój buczek -coraz bardziej z roku na rok mnie zachwyca

Nie ma jak wiatr we włosach

Ogródek w którym klon osłupiał:) 21:24, 13 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Też w pierwszym momencie pomyślałam o hakone.... ale jeśli ma być zimozielone to lepiej turzyca.
A kolor zielony czy żółty też może być ?
Bo jeszcze evergold ładnie w cieniu wygląda.

Żółty może być jak najbardziej. Chcę w tym miejscu mieć "busz na bogato" nic z minimalizmu mi się tu nie widzi.

Na razie mam taki pomysł:

Rododendronowy ogród II. 21:24, 13 maj 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Miejsce z kaliną i kaskadą przecudnej urody Jak Ci tam wszystko kwitnie!
Mam nadzieję nie będzie zimno, wysadziłam pomidory, paprykę, werbenkę.. ech.

pozdrawiam!

Karola Ty zawsze wszystko pierwsza sadzisz ale sie nie dziwie bo trzymac długo w domu to potrzeba cierpliwosci . W tym roku i ja sie wyrwalam jak nigdy i begonie, cleome , stipę i jeszcze jakies kwiatki(posłonka) wysadziłam . Trudno co bedzie to bedzie ale byłabym zła gdyby był mróz, myślę ze nie bedzie .Pozdrówka.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:20, 13 maj 2015

Do góry
Aska napisał(a)
Aniu, czy miałaś kiedyś margaretki w donicy?

Nie miałam.
W doniczkach mam storczyki

Ogród niby nowoczesny ale... 21:20, 13 maj 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Grabowa jest rewelacyjna

też mi się podoba...slowo

lojalna_ napisał(a)
Powala mnie ten widok na kolana i klate ...

Jola...wstań bo kolana będą boleż od kamieni

Mala_Mi napisał(a)
Modrzewie były piękne... ale z grabami jest o niebo lepiej.. i to już teraz..

Piknie Pani masz.. piknie.. do konkursu koniecznie.

Cieszę się i wcale nie żałuję modrzewi...no może troszkę...ciekawa jestem jak tam im u nowych właścicieli....czy się wszystkie przyjęły.
Kubusiowo II 21:19, 13 maj 2015

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Pięknie Gosiu !
Rododendronowy ogród II. 21:18, 13 maj 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Bogdziu zaglądam do Ciebie po cichutku i oglądam to co kwitnie i to co jeszcze w pąkach. Wszystko piękne

Więcej w pąkach niz kwitnie , u mnie wszystko późno , wielka rozplenica pierwsze źdźbło pokazała , już myslałam że zimy nie przeżyła.Dzisiejsze zdjecia.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:18, 13 maj 2015

Do góry
GorAna napisał(a)
Aniu, szukam pieknej kaliny, wiem, że Ty taką masz, czy możesz podać mi jaka to odmiana?
Pozdrawiam

Jedna to Eskimo, nie przebarwia się i jest prawie zimozielona.

A druga to miała być Watanabe.. ale są wątpliwości.. bo moja nie powtarza.. ktoś mi podał nawet c oto może być ,a ja pupa wołowa nie zapisałam Ślicznie się przebarwia na jesień

Właściwie nie pachną.

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 21:15, 13 maj 2015

Do góry
Dostałam 7 buków, bez nazwy, ale domniemam, że to takie pospolite. W tej chwili to są patyczki co mają ok. 50 cm. I co z nimi zrobić?
Pomijając fakt, że miałam dostać graby, ale darowanemu itd., jakby to od swoich to bym ich nawróciła, a tak jest co dali
Czy mądrym pomysłem będzie posadzenie ich wzdłuż płotu tak na środku każdego przęsła, gdzie między płotem, a ostatnią częścią oczyszczalni jest niewiele ponad 1 metr. Oczywiście jak podrosną to je ciąć, formować.
To miejsce przed płotem /zdjęcie już mocno nieaktualne, ale płot ten sam ciągle/.

I drugi pomysł na ich wykorzystanie.
Posadzić je w szpalerze i ciąć jak podrosną w ekran zasłaniający część gospodarczą z kompostownikiem, składem drzewa kominkowego i gałęzi na ognisko.
Posadzić go od płotu z lewej strony na zdjęciu głębiej, a od strony garażu płycej tak, żeby wejście na siebie jakby zachodziło. Nie będzie wtedy widać przerwy w nasadzeniu i wszystko za będzie schowane, a wchodzić się będzie tak trochę z boku. No kto zrozumie mój tok myślenia jest gość. Myślałam, żeby tam zrobić ekran z cisa, ale dostałam buki
Zdjęcie jesienne, ale tam akurat to się zdjęć wcale nie robi

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies