Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Agania 17:50, 23 cze 2015

Podobają mi się twoje ozdoby w ogrodzie, jest weselej i przytulniej, i klimacik się robi taki sielski...ogród jak zawsze bujny, takie haczyki na narzędzia to dobry pomysł ja też gubię narzędzia po całym ogrodzie...z firletkami nigdy nie walczyłam i cieszę się, że sieją się głoopie, mam jeszcze dużo pustych dziur w ogrodzie więc mam je jak znalazł
Kindzia 18:45, 23 cze 2015

Masz u mnie historię Alchymista od 2013 roku
Mala_Mi 13:18, 24 cze 2015

Oglądam po trochu i zanim dojdę do końca o są kolejne obrazki.

Mózg mój teraz śpi, ma ciągłe pranie wiec nawet nie chce mi się pomyśleć co dać pod sosny.. pierwsza myśl kostrzewa.. jej sucho sprzyja

Wrócę, a teraz idę na 10 minut się kimnąć, bo mózg odmawia współpracy.

Acha.. biżuteria ogrodowa jest super.. fajnie, że masz gdzie wieszać Ja też tak sroczka jestem.. wiec mi się bardzo podobają... ale lustra bym nie powiesiła, bo co bym spojrzała to umierałabym na zawał.
Margarete 16:59, 24 cze 2015

Jak zwykle cudnie, klimatycznie i kolorowo...i do tego bez wysiłku... Zawsze podziwiam to u ciebie i u Naszej Małej -Mi jak piszecie - samo rośnie, samo sie wysiało....a ja tyle trudu wkładam, wydłubuje te siewki, sieje w domu w donicach, najpierw hartuje, potem wysadzam do ogrodu ...i kicha..tak jest i było z werbeną (choc w tym roku odpukac mam kilka siewek)czy ze stipą....nie wiem na czym to polega....na dobrych rękach dobrej ogrodniczki pewnie
Milka 12:48, 25 cze 2015

Gosiu...z tymi detalami tak, gdzieś po drodze przybyły, żal wyrzucić, bo sentyment i tak się wiesza, tu i ówdzie

Kindzia...generalnie lubię firletkę i jak kwitnie, to obłędnie jest, ale potem już nie, a to świadczy o tym, że coś nie tak rozplanowane na rabatach, tylko one same wskoczyły bez planu

już pokazuję swój, malutki, ale widząc u ciebie, wiem, co obiecuje

nie... na jednym poprzestanę...ale róże będę kupować, okrywowe...sama nie wiem, co chcę

ta pnąca NN też cudna, pachnie i są wielkie kwiaty, wszystkie 3 róże puszczam niekontrolowanie na pergolę

Zeta...będzie bardzo dobrze, wychodzi ci rewelacyjnie, chyba lepiej, jak mi dzięki za pochwały, bo coś ostatnio mi się nic u mnie nie podoba, rany, chyba nie wolno mi ślicznych ogrodów oglądać

Kasik....chyba dam mu luz, albo na czuja polecę kupiłam różę okrywowa, 1 sztukę, ot głupi pomysł, 4 lawendy, bo coś myślałam uzupełnić, jeden berberys Admiration, bo susza 1 wykończyła i rośliny na patio, jeszcze nie posadzone, ale kolorystycznie lepiej zgrywają się z wiankiem, niż te co miałam, więc zmieniam...
no i trawy na uzupełnienie, a w końcu gdzie indziej lądują
carex Bronzita i Amazon Mist
i przesadzanie będzie, znowu demontaż

polinka 12:53, 25 cze 2015

Irenko ale zakupy! zdradzisz na pw gdzie takie trawy dostałaś??

Zaglądałaś może ostatnio do swoich limek? Mają już zawiązki kwiatków? U mnie same liście...
Milka 12:55, 25 cze 2015

Haniu....fajnie, że zaglądasz
u nas tez lało, teraz parówa, chwasty ruszyły

Weroniko....siła przyrody ogromna, to mieliście niezłą przygodę! to przymiotno ma 3 miejscówkę, że też przeżyło, bardzo długo kwitnie

Chopeny kwitną, 4 doskonale, 1 źle, chyba do przesadzenia

z kilku, jedna z ciemnymi, reszta wyjedzona i kilka innych też
Milka 13:00, 25 cze 2015

polinka napisał(a)
Irenko ale zakupy! zdradzisz na pw gdzie takie trawy dostałaś??

Zaglądałaś może ostatnio do swoich limek? Mają już zawiązki kwiatków? U mnie same liście...

Polinko u mnie w Kwiatonie, cena 7 zł, żałuję, że wszystkich nie zabrałam, ale chyba dowiozązaglądałam, tez jeszcze nie widać, ogrodowe za to szaleją, tu są te, co rok temu z wami kupowałam

Rozplenice Rubrum po 15 zł, kupiłam 6 sztuk, ja jakoś parzyście kupuję!!!

ewsyg 13:04, 25 cze 2015

Irenko, ta róża wygląda mi na New Dawn

Milka 13:12, 25 cze 2015

Porównam ją, bo jedną mam i koło niej przesadziłam, ale kwiatki padły, więc czekam na nowe jeśli ona, to będzie duża, a o to mi chodzi, aby cała pergola była- bo ciemne drewno w jasnych kwiatach dzięki Ewciu