Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

paniprzyroda 01:24, 24 cze 2015

Gabrielo, czarne dalie na razie mają się dobrze, ciemne liście i ciemny kwiat rozjaśniony na końcówkach płatków, ale trudno mi uchwycić kolor, trzeba poczekać
za to zakwitła mi trzecia pomponikowa w tym roku to one wiodą prym, a to jeszcze nie koniec

A Edenką nieustannie się delektuję
paniprzyroda 01:35, 24 cze 2015

Mala Mi - maźnięta rośnie, piwonie już w tym roku nie chorują tak, jak w ubiegłym. Jakieś resztki jeszcze kwitną, akurat ta się zgadza, Primawera, foto słabe, ale i kwiatek jeden, bo to tegoroczny zakup.

przenoszę do starego, zapasowa rabata w nowym... jak nic choroba jakaś ale co się napatrzę, nakopię i nacieszę, to moje na dziś, bo kto wie, co będzie jutro...

praca w domu ma swoje wady i zalety ja wiem, że w pracy forum dla mnie nie istnieje, dlatego w nocy siedzę wieczorem przesadzałam goździki do nowego
paniprzyroda 02:16, 24 cze 2015

yolka biały dla Ciebie

ren133 12:43, 24 cze 2015

paniprzyroda napisał(a)
Aga, pochwała od Ciebie dużo znaczy rośliny jeszcze się mieszczą, ale gdy róże naprawdę się rozrosną, z bylinami trzeba będzie uciekać no chyba że zimy nie będą już tak przyjazne dla róż; ma to swoje minusy, robactwa wszelakiego coraz więcej widać.
Dorotko, dziękuję, lubimy kwiecie gęsto rosnące
Reniu, wczoraj troszkę popadało
Nikito, macham
Yolka, róża o która pytasz to Eden Rose, kupiona dwa lata temu I właśnie to jej fotki obiecałam wcześniej, ma wyjątkowo duże kwiaty w tym roku, na krótkopędach wiszą do dołu pod własnym ciężarem

Cuuudnie jest u Ciebie
A co za kwiaty są w tle tej ślicznej róży?

Czyżby to był krwawnik?
a ja szukam wszędzie odmiany terakota; ... czy może wiesz gdzie jest dostępny w tym kolorze?
Donia72 12:45, 24 cze 2015

Dalia mnie zauroczyła pozdrawiam
yolka 19:33, 24 cze 2015

Pomponik śliczny, biało-lawendowo także, mnie nie przeszkadza to, że lawenda wrosła w róże
popcorn 19:35, 24 cze 2015

Jaka Edenka przepiękna!
Mirella 19:41, 24 cze 2015

Mariolu, pięknie prezentuje się Edenka i kwiatów ma dużo jak na dwuletni krzew.
Inne róże i kwiaty też podziwiam
Lamaze 20:09, 24 cze 2015

Ależ piękne róże! Ech, wpadłam w różany szał
Margarete 13:06, 25 cze 2015

paniprzyroda napisał(a)
Małgosiu, to jeszcze dogadamy się, do jesieni daleko dla Ciebie Pashmina troszkę potargana przez deszcz i wiatr wreszcie zobaczyłam jej pudrowy kolor

rozwinęła płatki Jasmina, jak dotąd nie zachwycała, bladożółte liście, małe, ale już ruszyła się trochę

Sliczna..........

Ja ostatnio codziennie zachwycam sie delikatnością koloru mojej pastelli, ona taka rózna jest w zalezności od fazy rozwoju kwiatu i oświetlenia, moge na nia patrzec bez końca....z reszta jak i na pozostałe róże tez :-0
Buziaki!