Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:36, 12 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Na dowód, że nie ma tu żadnego ideału, spore pustki, zero kancików, dużo chwastów, zarośnięte, na dodatek coś mnie żywopłocik martwi bo w połowie wygląda kiepsko

pieknie, starannie, dokladnie, choc twierdzisz co innego, do mnie powinienes przyjechac i popoprawiac, bo ja nie umiem tak
Mój mały ogródeczek :) 00:29, 12 cze 2015

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)

coś takiego nieznam nazwy

czyściec wełnisty
Mój mały ogródeczek :) 00:28, 12 cze 2015

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)

i coś jeszcze ale niepamiętam nazwy

jarzmianka
Co zrobic z wierzba - prosba o rade 00:27, 12 cze 2015

Do góry
Witam serdecznie wszystkich.

Gdzies na poczatku maja wpadlam na internecie na zdjecia jednego ze 100 najpiekniejszych ogrodow swiata i wpadlam po uszy. Ja - miastowa pani, ktora nigdy nie miala lopaty w rekach Aktualnie robie calkowity remanent ogrodu i to czym jeszcze w tamtym roku sie zachwycalam teraz poszlo pod lopate.

Mam jeden dylemat z wierzbami. Sa to wierzby 'dwarf purple osier' (nie znalazlam nigdzie nazwy polskiej), za nimi jest row. Wymarzylam sobie, ze kolo sosen posadze bukszpany, turzyce i zurawki a przede wszystkim hortensje bukietowa. Jedna wierzbe ucielam tak nisko jak sie da liczac na to, ze latwiej mi bedzie usunac korzenie, ale niestety caly moj plan idzie w rozsypke, bo na pewno nie dam rady usunac korzeni. Posmarowalam srodkami usuwajacymi korzenie i pniaki, ale proces moze potrwac kilka tygodni, o ile w ogole srodek zadziala.

Moj plan b to sciac tez druga wierzbe ile sie da i potraktowac oba pnie jako czesc rowu a rabate wyznaczyc troche bardziej z przodu i probowac posadzic cos, co by zakrylo pniaki (na wypadek gdyby srodki nie pomogly). Nic innego nie przychodzi mi do glowy, ale moze znalazloby sie jakies lepsze rozwiazanie. Bede niezmiernie wdzieczna za wszelkie rady. Pierwszy obrazek pokazuje obie wierzby (troche sie zlewaja na zdjeciu, po prawej nizsza, a ta po lewej na nia nachodzila), na drugim ta wyzsza juz scieta. A przy okazji czy hortensja bukietowa ma szanse przy tych dwoch sosnach? Nie wiem dlaczego posadzono je tak blisko siebie, czy tak je zostawic czy moze tez zaczac myslec o usunieciu jednej? Z gory dziekuje za wszystkie sugestie.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:23, 12 cze 2015

Do góry

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 00:22, 12 cze 2015

Do góry
Agata ,to sa 2 różowe piękności
od lewej Clair renaissance i Abraham Darby.
W tym sezonie maja niewyobrażalnie dla mnie wielkie kwiaty,w tamtym az takie nie były
To jest Clair

A to Abraham Darby,a nad nim góruje Clair

Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:21, 12 cze 2015

Do góry
agatanowa napisał(a)

moze i leniwa, ale mi sie bardziej niz elmhorn podoba

Elmshorn sztywniejsza i kwitnie dłuuuuuuugo

I inny krzew Elmshorn z jaśminowcem

I jakieś widoki ogólne.. na dobranoc.. sieczka totalna

Mały ogród Kasi 00:21, 12 cze 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
i z innej bajki- dalie w waszej "ulubionej" donicy się rozkwitły na landynowo

super
Mały ogród Kasi 00:20, 12 cze 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
Przedstawiam nową bezimienną królową mojego ogrodu .

naprawde piekna
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 00:18, 12 cze 2015

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:17, 12 cze 2015

Do góry
agatanowa napisał(a)
szalowe, szalowe naparstnice, tez chce takie

Adres i zwrot za znaczki ... i ma ..
U mnie ma to rangę chwastu

Ta jest odmianowa.. i o tę dbam jak o rarytas.. jedyna siewka co się uchowała z odmianowych. Ale nazwę zgubiłam

Ta też odmianowa, to jej drugi rok i jest już słaba.. szukam siewek.. po rewolucji na rabacie upierdutałam siewki naparstnica purpurowa Castro Primose

Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:13, 12 cze 2015

Do góry
Rench napisał(a)
I Summer Song

Pierwszy sezon.. musi zapracować w kolejne lata by zasłużyć na miano naj naj, naj.. ale jest piękna
Jeszcze Queen of Sweden

I coś ogólnego

Moja działka na Dębowym Lesie 00:13, 12 cze 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)

No choć przytulisz się

Jestem chętna do miziania.
Dwa ogrody 00:11, 12 cze 2015

Do góry
Mala Mi , Nallar, ewsyg dla Was, fotka do poprzedniego postu jedna z ulubionych piwonii, lekka jak piana..

Małgosiu, popadało u Ciebie? U nas to, co pokropiło już dawno wyschło, na rabatach różanych jedynie wilgotno, bo podlewane. Ale coś za coś, zaczynają listki od dołu żółknąć, grzyb wchodzi. Jeżeli zdążę za dnia wrócić z pracy, to może uda mi sie opryskać, nie ma już co czekać.
Bodziszki dziś już wycięłam, za bardzo się położyły, mam nadzieję, że odbiją. Wyrzuciłam różową naparstnicę z białej rabaty, troszkę się wyłożyła, a poza tym jej kolor za bardzo dominował na tej rabatce. Piwonie jeszcze kwitną, ale dzwonki przejęły prym, za chwilę będą ostróżki i lawenda.

Pszczółko, z chabrów suszę tylko płatki. Właśnie czeka na zalanie kwiat bzu czarnego Z chwilę będzie lipa na likier Trzaba w tym roku posiłkować się innymi specjałami, bo derenia jak na lekarstwo, pisałam wiosną że zimno było jak kwitł i niestety sprawdziło się

Vivo, takie pochwały od Ciebie wywołują u mnie rumieniec
Cieszę się, że zajrzałaś mimo nocnej pory Mam nadzieję, że wizyta gości będzie Cię satysfakcjonować i w końcu znajdziesz więcej czasu na fotki u siebie. Twój boski ogród zasługuje, by wszyscy go obejrzeli Ja już nie mogę się doczekać.

Dla Was Królowa

Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:11, 12 cze 2015

Do góry
babka napisał(a)
Aniu jak znajdziesz chwilkę zerknij, mam do Ciebie zapytanie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4924-moja-walka-z-wiatrakami-czyli-kamieniolom-troche-z-przypadku?page=113

Byłam

I piwonie.. ciemna od Mariusza. Taka o jakiej zawsze marzyłam

Prawo kontrastu
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:09, 12 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
I leniwa Comte

moze i leniwa, ale mi sie bardziej niz elmhorn podoba
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 00:03, 12 cze 2015

Do góry
Tu widać jak oset ma ciemno.

Dobranoc

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 00:03, 12 cze 2015

Do góry
Rench napisał(a)
monia - Monika,teraz już mogę Ci pokazać jak podsadzone są chociaż niektóre
Przetacznikiem podsadziłam różyczki okrywowe.Tam są jeszcze trawki,ale ich nie widac za bardzo,bo małe.

Te małe niebieskie,to szałwia Marcus,dopiero przyjechała przedwczoraj

...
A przytacznik klosowy z przywrotnikiem mogą być na obrzeżu,jak najbardziej,jeśli przetacznik nie jest wyższy niż mój biały. Żeby nie zasłaniał róż.

swietnie to wyglada
co to za rozowa pieknosc na 2-gi zdj?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:03, 12 cze 2015

Do góry
I leniwa Comte

Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:01, 12 cze 2015

Do góry
Rench napisał(a)

Wspaniała !

Jest rewelacyjna.. moja najlepsza róża razem z Pastellą, Nostalgią i Pomponellą..

Pomponella w blokach startowych

Nostalgia też.. Twoja kwitnie, a moja czeka.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies