Widze ze Kaskowa Rubensomania trwa I dobrze, bo to naprawde piekny Clematis
tarasowo
widokowo z kuchni( poczatek kwitnienia)
z gory,z innej czesci domu
to jest jeden krzak
Króluje u mnie obecnie smagliczka , a potem jest taka niepozorna. Pieknie pachnie przy wejściu. Koniecznie trzeba ją potem krótko przyciąć, inaczej dziczeje. Zawsze kwitnie na jednorocznych przyrostach. Przycięta łądnie odbija
Asiu, w tamtym miejscu ,mam takiego:
Dostałam dwie kępki od sąsiadki w sierpniu, niemal w porze kwitnienia. Wiosną podzieliłam na 6 kępek.
Kupiłam jesienią jeszcze taki, mam przy limelight posadzone przy ciurkadełku:
Te kupione zmarniały, niemal zanikły, by na nowo się odrodzić wiosną Więc dostały nową miejscówkę, aby przyozdobiły limki. Ciekawa jestem tylko, czy kolory zagrają
Mam tutaj, za kamieniami, a w plecach hortensje, potem tuje.
Małgosiu, kuklik w masie robi wrażenie. Mojego od ciebie jest malutko, ale i tak cieszy moje oko. Jak się je rozmnaża? Co robiłaś, że masz taki śliczny łan ?
U ciebie widzę, że kwitną liliowce już ?
Trawki jeszcze nie posadziłam (mam je w trzech doniczkach, ładnie rosną), bo na ognistej mam wysokiego miskanta kleine fontane i rozplenice piórkówkę , rabatka czeka jeszcze na barona.
Ale wczoraj M przygotował mi małą rabatkę na trawy, tam chciałabym posadzić ją. Fajnie wygląda. Choć, jak zobaczyłam ten łan u ciebie, to jeszcze nad jednym miejscem myślę.
Pięknie mi się rozrastają roślinki od ciebie
Ciekawa jestem efektu w czerwieni, u mnie na razie jest żółto. Brakuje tulipanów, ale jesienią rabata jeszcze nie istniała.
ps. Proszę nie patrzeć na bałagan budowlany (wykadrowałam, ale nawet trawy nie mogę posiać, ani zielska skosić A dalie są już u mnie wsadzone. Czerwone i żółte Krokosmia też. I zielsko zaczyna rosnąć i muszę czekać, bo nie wiem, gdzie roślinki posiałam,
I wkurza mnie robienie zdjęć pod tym kątem, bo strasznie fotka spłyca perspektywę. Wygląda, jakby rabata miała tylko metr, a ma 5 metrów
A przed rabatą żwir czeka na zalewanie posadzki i nie wiem, do czego jeszcze murarz będzie potrzebował