Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dwa ogrody 23:13, 11 maj 2015

Do góry
Basiu, Małgosiu, Joku dziękuję kamasję mam pierwszy sezon, więc moje doświadczenie jest zerowe. Liście ma niewielkie, nie to co u czosnków. Podoba mi się bardzo, zarówno kolor, jak i kwiaty. Są bardziej niebieskie, ale fotki zrobiłam dziś przy zachodzącym słońcu, wcześniej nie dałam rady. Przypominają mi takie rozstrzelone hiacynty Muszę pomyśleć o dobrej miejscówce dla nich, bo dotychczasowe miejsce było wymuszone potrzebą ich szybkiego wysadzenia do gruntu z doniczek. Wycięłam dziś liściory czosnkom i po kwitnieniu zabieram je w inne miejsce. A czosnki się namnażają, widoczne pojedyncze liście to z młodych cebul, bez kwiatostanów, tych liści nie wycinałam.

rosną pod judaszowcem, który wreszcie rozwinął pączki, skrzywił się i muszę go wyprostować
w tle widać ułożony placyk z kostki, szło mi wolno, jeszcze muszę dosypać piasek, dziś układałam kolejny fragment obwódki, w sobotę sprzątałam z pomocą chłopców taras z resztek budowlanych, ( przyczepka) bo budowa jednak trwa

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 23:08, 11 maj 2015

Do góry

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 23:08, 11 maj 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
A teraz coś co obiecywałam - będę wklejać historię miejsc jak zmieniały sie w ciagu 14 lat. Bo fajnie jak sie pokazuje dojrzały ogród, ale przecież zmieniały go lata, praca, klimat zacienienie, koncepcje.[img

Na początek front:
ROK 2000 - zaczynam interesować się ogrodem - nawet stare róże maja jakieś prowizoryczne chochoły...

ROK 2003 zaczęłam od tuji i róż, trójkątna rabatka, zamiast ścieżki żwirowej - trawnik

ROK 2004 róże rosną - na razie same rabatowe, dalej trawnik

ROK 2005 powstaje aleja żwirowa, róże marne po przeróbkach, ale kształt rabaty docelowy

ROK 2006 Tuje coraz wyższe, róz dalej mało

To jest niesamowite. Świetny pomysł z tak doskonałą historią fotograficzną!
Jestem fanką Twojego ogrodu i Twoich wpisów.
Piszesz, że udało się Tobie stworzyć miejsce, w którym jest wiele ptaków, mam pytanie, czy ogród masz w mieście czy gdfzies na obrzeżach miasta?
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:07, 11 maj 2015

Do góry
Zakupione niedawno żurawki cherry cola wypadają jakoś blado, zastanawiam się czy to napewno ta odmiana ?

Tak w ogóle to nie wiem jak wszyscy znajdujecie czas na prace ogrodowe, forum i i inne obowiązki? Ja ledwo wyrabiam. Dziś moje plany zostały lekko pokrzyżowane i znów mam tyły i na forum i w ogrodzie o domowych zaległościach nie wspomnę
Pozdrawiam na dobranoc

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:06, 11 maj 2015

Do góry
Tuje podstrzyżone,kanciki zrobione, rabaty wyplewione, poprawiona wysokość Czekam na trawy aby wypełnić braki i dosadzić kilka żurawek .Juz troszkę ładniej .Nawaliła mi kosiarka ,niestety jest do wyrzucenia .

Ostrózki pięknie rosną i nawet lawenda puszcza już listki .

A to kwiatuszki Bogdzi zapomniałam jak się nazywają. Spójrz Bogdziu jak pięknie się rozrósł krzaczek ,a był taki maleńki .Pomyślałabyś że twoje kwiatuszki zawędrują aż do mnie ? Przywiozła mi je Weronka

Ogród w Tarnowie 22:56, 11 maj 2015

Do góry

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:55, 11 maj 2015

Do góry
kwitnie azalia i pełnik

jabłonka kończy kwitnienie

Ogród w Tarnowie 22:52, 11 maj 2015

Do góry
Zamówione nowe róże pnące przywiózł osobiście p.Grzegorz Hyży właściciel najlepszej w regionie szkółki "Róże ogrodowe", chcąc przy okazji zobaczyć mój ogród. Róże musiałem wymienić bo już miały po 16 lat i był czs na zmianę.
Nowe róże czerwone to Santama i Florentina a powtórzyłem różowe Rosarium Uetersen

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:50, 11 maj 2015

Do góry
Marta7 napisał(a)

super ta kanka
Mój 4 arowy azyl... 22:49, 11 maj 2015

Do góry
Ubiorek wiecznie zielony

Hiacyncik hiszpański

Bodziszek Renarda uratowany

Piwonia majowa z mrówkami

Nadzieja na piękny ogród 22:47, 11 maj 2015

Do góry
Co się dzieje z moimi trzmielinami

Bajkowy ogród Weroniki 22:43, 11 maj 2015

Do góry
Aneczka napisał(a)
Weroniko wiesz może co potem rośnie w miejscu tych tulipanów, jak już przekwitną?

Nie wiem. Myślę, że muszą zaschnąć i urosnąć w cebulki. Po wysuszeniu znów trzeba je wsadzić wg nowego projektu. Czy zdążą robić jeszcze inne dekoracje, chyba nie. Nie wiem. Może wygoglujesz coś w necie.
Jest sporo o Holandii. Chyba to jedyny kraj, który wyrywa ziemię morzu i powiększa swój ląd leżący w połowie poniżej poziomu morza. Posiada bardzo dużo kanałów, mostów.
Rowerzyści mają tam pierwszeństwo przed pieszymi i samochodami. Rowerów wszędzie pełno, leżących stojących, w ruchu i tych porzuconych.

Zwiedzaliśmy Amsterdam autobusem wodnym, którym kierowała młodziutka kobieta marynarz. Przez przejrzyste ściany stateczku oglądaliśmy miasto słuchając objaśnień przewodnika.
Mój 4 arowy azyl... 22:43, 11 maj 2015

Do góry

Tiarelle

Baldach kwitnącej aronii

Ogród nad Nogatem 22:42, 11 maj 2015

Do góry
Witam po długiej przerwie
Przed jesienią stworzyła nowe rabaty, niestety nie aktualizowałam mojego wątku, czas to naprawić. Dużo pracy jeszcze przede mną, ale sama widzę jak juz dużo się nauczyłam

Na początek mój prezencik dostał towarzystwo

Potem przesadziłem laurowiśnie bliżej okna kuchennego, żeby cieszyła oko, jednak ogrodzenie będzie zmieniane więc oddaliłam się od siatki i tak trochę dziwnie to wyglada
Dziś pierwszy raz strzygłam trzmieliny, dużo jeszcze tu pracy i walki z hwastami

Moje jabłko ciął sąsiad jak zwykłą jabłonkę

Co do tej rabaty miałyście rację, zagęściła się, jutro wykopuję hosty. Dwie żurawki zjadły robale, rozdzielę to co zostało i uzupełnię luki

no i szczęście wielkie, mój mariken przetrwał zimę

Oczywiście będę wdzięczna za wszystkie sugestie i uwagi, pozdrawiam ciepło
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:41, 11 maj 2015

Do góry
Zarastane tulipany

Liście białych czosnkow

Liście foioletowych czosnków
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:37, 11 maj 2015

Do góry

Mój 4 arowy azyl... 22:35, 11 maj 2015

Do góry
Pękają kwiatostany czosnków i kokoryczy pogiętej

Zawciagi nadmrskie

Łyszczaki powoli przekwitają

Ogrodowy song 22:34, 11 maj 2015

Do góry
frezja napisał(a)
i jeszcze ujęcia stanu aktualnego:

piękna azalia kilkuletnia

ostre cięcie..fajne zajęcie

Azalia piękna, w ślicznym ognistym kolorze . U mnie też dziś cięcie było. Pod nożyce poszedł bukszpan

Trzmielina - Euonymus 22:33, 11 maj 2015

Do góry
Moim trzmielinom usychaja listki u góry, czy to jakis grzyb czy slonce je przypala?
el
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:33, 11 maj 2015

Do góry
/original.JPG[/img] [img size=640x427]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/84/845306

takich fot można pozazdrościć...
ogrodnik i jeszcze fotograf
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies