Dwa ogrody
23:13, 11 maj 2015
Basiu, Małgosiu, Joku dziękuję
kamasję mam pierwszy sezon, więc moje doświadczenie jest zerowe. Liście ma niewielkie, nie to co u czosnków. Podoba mi się bardzo, zarówno kolor, jak i kwiaty. Są bardziej niebieskie, ale fotki zrobiłam dziś przy zachodzącym słońcu, wcześniej nie dałam rady. Przypominają mi takie rozstrzelone hiacynty
Muszę pomyśleć o dobrej miejscówce dla nich, bo dotychczasowe miejsce było wymuszone potrzebą ich szybkiego wysadzenia do gruntu z doniczek. Wycięłam dziś liściory czosnkom i po kwitnieniu zabieram je w inne miejsce. A czosnki się namnażają, widoczne pojedyncze liście to z młodych cebul, bez kwiatostanów, tych liści nie wycinałam.
rosną pod judaszowcem, który wreszcie rozwinął pączki, skrzywił się i muszę go wyprostować
w tle widać ułożony placyk z kostki, szło mi wolno, jeszcze muszę dosypać piasek, dziś układałam kolejny fragment obwódki
, w sobotę sprzątałam z pomocą chłopców taras z resztek budowlanych, ( przyczepka) bo budowa jednak trwa

rosną pod judaszowcem, który wreszcie rozwinął pączki, skrzywił się i muszę go wyprostować
w tle widać ułożony placyk z kostki, szło mi wolno, jeszcze muszę dosypać piasek, dziś układałam kolejny fragment obwódki